Zeybekci’den hayvanseverlere müjde

Zeybekci’den hayvanseverlere müjde

AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, sokak hayvanları için İzmir’de yaşam parkları oluşturacakları müjdesini verdi.

Zeybekci’den hayvanseverlere müjde

AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, sokak hayvanları için İzmir’de yaşam parkları oluşturacakları müjdesini verdi.

Zeybekci’den hayvanseverlere müjde
29 Ocak 2019 - 10:00

İzmir’deki 12 hayvansever derneğinin temsilcileriyle AK Parti İl Başkanlığı’nda bir araya gelen Nihat Zeybekci, İzmir’de ilk kez böyle bir toplantı düzenlemesi ve hayvanlara olan duyarlılığı nedeniyle alkışlarla karşılandı. Zeybekci, köyde yetiştiği için hayvanlara çok ilgili olduğunu, belediye başkanlığı döneminde de Türkiye’ye örnek klinikleri hayata geçirdiğini belirtti. Bilgi alışverişinde bulunmak için düzenlenen toplantının kendilerine önemli katkı sağlayacağını ifade eden Zeybekci, “İnsanlarımıza hayvan sevgisini aşılamak, insanlarla hayvanların birlikte yaşamalarını sağlamak gerekiyor. Şehirlerimizde insanlarla birlikte hayvanların da hayatına yönelik tasarlama yapmak lazım” dedi.
Hazırladıkları projelerle şehrin ihtiyaçlarına cevap vereceklerini kaydeden Zeybekci, sokak canlıları için de hayvan barınakları değil, hayvan parkları oluşturacaklarını söyledi. Bu parklarda da gönüllülerin görev alacağını ifade eden Zeybekci, şöyle devam etti:
“Kişi başına düşen yeşil alan miktarını 5 yılda 15 metrekareye çıkaracağız. Sokak hayvanları için kent merkezinin belirli bölgelerinde yaşam parkları oluşturacağız. Bu yaşam alanlarında hayvanların insanlardan tek beklentisi sevgi olacak. Mobil kısırlaştırma ekiplerimizi faaliyete geçireceğiz. Kısırlaştırma sonrasında da bakımlarını sağlamak amacıyla rehabilitasyon merkezleri oluşturacağız. Ayrıca hayvan bakımının ehil ve sevdalı ellerde olması gerekir, sevdanız yoksa bu işi yapamazsınız.”
Zeybekci, sokak hayvanlarına her ay bir ton gıda yardımı yaptıkları için AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül ve AK Parti İzmir İnsan Hakları Başkanı Gülşen Gezici’ye teşekkür etti.
Milletvekilliği döneminde Çevre Komisyonu’nda görev aldığını ve bu süreçte hayvan haklarıyla ilgili de birçok önemli çalışma gerçekleştirdiklerini vurgulayan AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül ise “İl Başkanlığımız bünyesinde de Hayvan Hakları Komisyonu oluşturduk. Hayvan haklarının korunması için insana ihtiyaç var. Gerçekleştirdiğimiz bu toplantıyı çok önemsiyorum. Sizler, hayvanların kalbi ve gözü oldunuz. Hep birlikte, birçok güzel çalışmaya imza atacağımıza inanıyorum” dedi. Dernek temsilcileriyle sürekli iletişim halinde olduklarını söyleyen Gülşen Gezici ise sokak canlılarının hak ettiği yaşam alanlarına kavuşmaları için çalışmaya ve mama dağıtımlarına devam edileceğini belirtti.
 
HAYVANSEVERLERLE PROTOKOL İMZALADI
Dernek temsilcileri ise hayvan zabıtası kurulması, kısırlaştırma, belediyede veterinerlik, hayvan bakım birimlerinde gönül vermiş kişilerin görevlendirilmesi, hayvan ambulansı, felçli hayvanlar için belediye bünyesinde merkez, hayvan mezarlığı, elektronik faytonlar, hayvan dövüştürülmesi ve satışının engellenmesine yönelik taleplerini aktardı. Ege Hayvan Hakları Federasyonu (EGEFED), Seferihisar Hayvan Hakları Derneği (SEHAYDER), Karabağlar Çevre ve Hayvanları Koruma Derneği (KARÇEV), Islak Burunlar Derneği, Mavi Kelebekler Derneği, Doğayı Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği (DOHAYDER), Masum Hayvan Arama Kurtarma Derneği, Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP), Urla Hayvan Hakları Hareketi, İzmir Kimsesiz Hayvanları Koruma Derneği (KİHAYKO), Torbalı Masum Hayvanları Koruma Derneği, Buca Can Dostlar Derneği temsilcilerinin hazırladıkları raporları teslim alan Zeybekci, belediyelerin hayvanlara uygun şartlar oluşturmasına yönelik sözleşmeyi de imzaladı.
 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Gökhan Pehlivan yeniden Başkan Yardımcısı oldu
Gökhan Pehlivan yeniden Başkan Yardımcısı oldu
Maratonİzmir için toplu taşıma güzergahlarına ayar
Maratonİzmir için toplu taşıma güzergahlarına ayar