111 yıllık bina “Göç ve Mübadele Evi” olacak
Yayınlanma :
29.11.2015 17:38
Güncelleme :
29.11.2015 17:38


İzmir Büyükşehir Belediyesi, Yunan mübadelesini yaşamış mübadillerin anılarını gelecek kuşaklara aktarmak için İzmirliler’in de desteği ile Buca’da “Göç ve Mübadele Anı Evi” kuracak. Bağışlanan eşyalar, fotoğraf ve belgeler bu anı evinde, bağışçıların ismi ile sergilenecek.
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Buca Kasaplar Meydanı’nda restorasyonu tamamlanan 111 yıllık tarihi bina, “Göç ve Mübadele Anı Evi” olarak düzenlenecek. Yunan nüfus mübadelesini yaşamış mübadiller ve onların akrabalarının bugüne kadar yaşattıkları kültürel yaşam öğelerini korumak, sergilemek ve gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla oluşturulacak ‘Anı Evi’ne İzmir Büyükşehir Belediyesi, “Şimdi Paylaşma Zamanı” diyerek destek bekliyor.
İnşa tarihinden bu yana birçok müdahale gören yapının tüm özelliklerinin korunarak restore edildiğini belirten İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, “Tarihi binanın Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzeler Şube Müdürlüğü tarafından ‘Göç ve Mübadele Anı Evi’ olarak düzenleme çalışmaları başlatıldı. Anı Evi ile birlikte, Türk-Yunan nüfus mübadelesini yaşamış olan mübadiller ve onların 1. 2. ve 3. kuşak akrabalarının anılarını yaşatmak istiyoruz. 2016 yılı içerisinde tamamlanması planlanan Anı Evi’nde sergilenmek üzere kişi ve kuruluşların katkı yapmasını bekliyoruz. Sandıklarda saklanan aile büyüklerinin giyim eşyaları, mutfak aletleri, yazılı belgeler, fotoğraflar ve her türlü eşyanın bağışı için vatandaşlarımız Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzeler Şube Müdürlüğü'ne başvurulabilir. Yapılan bağışlar, bağışçıların isimleri ile sergilenecek” diye konuştu.
Göç ve Mübadele Anı Evi için bağışta bulunmak isteyen vatandaşlar, İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi Şair Eşref Bulvarı No:1/A Çankaya (eski İtfaiye Binası) adresinden gerekli bilgileri alabilir. Dileyenler ise ayrıntlı bilgi için 293 39 00 - 01 numaralı telefonu arayabilir ya da www.apikam.org.tr adresinden ilgili birimlere ulaşabilir.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: