AK Parti’li İnan: Seçim sürpriz sonuçlar...

AK Parti'li İnan: Seçim sürpriz sonuçlar doğuracak

AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve İzmir 2’nci Bölge 1’inci Sıra Milletvekili Adayı Eyüp Kadir İnan İzmir basını ile bir araya geldi. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan İnan, seçim süreci ve gerçekleştirdiği saha çalışmalarını aktardı. İzmir'de yerel yönetimlere yönelik eleştirilerini paylaşan İnan; "İzmir'de şehircilik çökme noktasında" diyerek muhalefete yüklendi.

AK Parti'li İnan: Seçim sürpriz sonuçlar doğuracak

AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve İzmir 2’nci Bölge 1’inci Sıra Milletvekili Adayı Eyüp Kadir İnan İzmir basını ile bir araya geldi. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan İnan, seçim süreci ve gerçekleştirdiği saha çalışmalarını aktardı. İzmir'de yerel yönetimlere yönelik eleştirilerini paylaşan İnan; "İzmir'de şehircilik çökme noktasında" diyerek muhalefete yüklendi.

AK Parti'li İnan: Seçim sürpriz sonuçlar doğuracak
08 Mayıs 2023 - 13:23


Zahide ÖZKAN -   İzmir Kültür Sanat Fabrikası BKM'de  (Eski Tekel Fabrikası) gerçekleşen basın toplantısında İnan'ın yanı sıra; İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Dilaver Kişili'de hazır bulundu.

Sözlerine 14 mayıs seçim süreci hazırlıklarını anlatarak başlayan İnan, " yoğun bir seçim çalışması içerisindeyiz. 14 mayıs bizim için bağımsızlık mücadelesi.İddialarımızı kalıcı olarak bu topraklarda tesis edip devam edeceğiz.İzmir 2. bölgeden İzmir'in en genç adaylarından olarak kendimi adayacağım" diye konuştu.



"İmamoğlu çok büyük provokatör"
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu'nun seçim çalışmaları kapsamında Erzurum mitinginde taşlı saldırıya uğramasına ilişkin soruyu yanıtlayan İnan, " Şiddete karşıyız ancak İmamoğlu çok büyük bir provokatör. İzmir'e gelip İzmir marşı söyleyip, Van'daki mitingde zafer işaretleri ile hain terörist elebaşı FETÖ ile naralar atılırken, HDP  ile ilgili bayraklar açılırken, terörün tahkimi altında kalıp konuşma yapacaksın, sonra Erzurum gibi bir ilde dadaşların diyarında farklı bir tavır için mücadele edeceksin. Bu iki yüzlü siyasettir. Bundan 2.5 sene CHP Gençlik Kolları'nın kongresinde de şiddete maruz kaldınız o zamanda kınadık.Bunlar doğru şeyler değil. " ifadelerini kullandı.

"izmir kimsenin siyasi laboratuvarı değil"
Saha çalışmalarına ilişkin bilgileri paylaşan İnan," 13 senedir AK Parti'nin bütün çalışmalarında sokaktaydım. Yaşımızla doğru oratılı bulmayanlar var ama olsun 13 senelik bir hikayemiz söz konusu. İzmir siyasetini iyi biliyoruz. Bostanlı'da yaşadığım olay bir istisna.Bunu son yaptığımız İzmir mitinginde görmüş olduk. Biz İzmir'de son seçimde yüze 40'lara dayandık. Ama eksik kaldık daha iyisini yapabilirdik diyoruz. Ancak şuan sahada gözlemlediğim bir fark var. Her zaman İzmir'i yerli ve milli unsurlar temsil etti. 3.5 hafta boyunca benim  sahada gördüğüm tablo şudur ki, İzmirli hemşehirlilerimizin verdiği destek bunları şımarıklığa sürüklemiş. İzmir hiç kimsenin siyasi laboratuvarı değil. İzmir’de CHP'nin 28'nci dönem listesine çok yoğun tepki ve direniş vardı. Bunun kaynağı da son 20 senedir CHP bu şehirde Atatürk üzerinden, an geldi ortak değerleri üzerinden bi aidiyet duygusu geliştirdi ve seçmen yoğun bir kredi tanıdı. Atatürk'e diktatör diyen, Atatürkçülüğe ırkçılık diyen biri birinci sıradan aday gösterilmiş.Biz 14 Mayıs'ta kuruluşun ve kurtuluşun şehrinde bu tür terör yardakçılarına geçit vermeyeceğiz" dedi.

"İzmir'de şehirlik çökme noktasına geldi"
İzmir'de yerel yönetimlere yönelik eleştirilerini paylaşan İnan, " Bu seçim herkes için sürpriz sonuçlar doğuracak. Ve bu seçimde bizim İzmir'den rekor sayıda Milletvekili uğurlayacağımızı göreceksiniz. İnşallah İzmir'den Cumhurbaşkanımıza da destek alacağız. İzmir'de şehircilik çökme noktasına gelmiş durumda. Hepimiz burada yaşıyoruz. Burada insanın mukayese edebilme gücü çok olmayabiliyor ama genel başkanlığım süresinde çoğu şehri dolaştım. Oradaki yerel yönetimlerin hizmetlerini görünce bizim hem şehircilik,hem gençlik,esnaf, altyapı ve üstyapının çöktüdüğünü zaten biliyoruz ama diğer alanlarda da ne kadar geri kaldığımızın farkında oldum. Biz 35 İzmir 35 proje yapmasaydık, bu şehirde trafik başta olmak üzere şehirciliği besleyen çoğu faktör çökmüş olurdu. Konak tüneli örneğidir. Şuan bulunduğumuz Tekel Fabrikası örneğidir. Biz iktidar olarak gerekirse mega projeleri de hayata geçireceğiz" diye konuştu.

"Teröre karşı mücadelemizi sürdüreceğiz"
Millet İttifakı'nın HÜDA PAR'ın Hizbullah uzantısı olduğu iddialarına yanıt veren İnan, " HÜDAPAR'ın hiçbir terör örgütü ile organik bağı bulunmamaktadır.  Parti programlarında herkes istediğini özgürce söyleyebilir.İnşallah Cumhur İttifakı olarak  teröre karşı her türlü saldırı ortaya koyanlara karşı mücadelemizi sürdüreceğiz" şeklinde konuştu.

"Sahada yoğun bir gayret gösteriyoruz"
2'nci bölge milletvekili adaylarının kendisi kadar sahada çok görünmediği yönündeki soruyu cevaplayan Eyüp Kadir İnan, "Biz  2'nci Bölge de sahada partimizi anlatmaya çok yoğun bir gayret gösteriyoruz. Onların adayları atak siyasetini ortaya koyamadıkları, şehrimizi tanımadıkları için Tunç Bey'de İzmir'deki bu cari açığı kapatmaya çalışıyor. Bizim Belediye Başkanlarımız Milletvekili adaylarının gerisinde değil. Belediye Başkanları'nın işini yapması lazım. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu'nun Van'da ne işi var diye soruyorum buradan. Ona eleştiri yaparken kendi Belediye Başkanlarımızı oradan oraya sürükleyemeyiz. Onların bize yoğun şekilde destekleri var. Biz il teşkilatı olarak mahalle başkanlığına kadar güçlü bir kenetlenme yaptık. İzmir mitingimiz bunun en güçlü göstergesi oldu"dedi. 



Basın toplantısının ardından İnan, basın mensupları ile  İzmir Kültür Sanat Fabrikası'nı gezerek oluşum hakkında bilgiler verdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Tekvandoda Bayraklı başarısı
Tekvandoda Bayraklı başarısı
Karşıyakalılar’dan Tugay’a teşekkür
Karşıyakalılar’dan Tugay’a teşekkür