AKUT'tan Karabağlar Meclisi'ne destek teşekkürü
Kasım ayı toplantısı İzmir depreminde yaşamını yitirenlere saygı duruşuyla başladı.
Yayınlanma :
03.11.2020 10:59
Güncelleme :
03.11.2020 10:59


Şalcı, Başkan Selvitopu'nun çağrısı üzerine meclise kısa bir sunum yaptı. Türkiye'nin en büyük AKUT yerleşkesinin Karabağlar'da olduğunu hatırlatan Şalcı, Bozyaka Pazaryeri'nin altındaki 1600 metrekarelik alanın kendilerine tahsis edilmesi kararı nedeniyle Karabağlar Belediye Meclisi'ne teşekkür etti.
Şalcı şunları söyledi:
“Öncelikle hepimize geçmiş olsun. Ölenlere rahmet diliyorum. Sizlerin onayıyla Karabağlar'da acil durum koordinasyon merkezini kurduk. Bu merkezimiz ilk olarak Elazığ depreminde kullanıldı ve ne kadar işe yaradığını burada gördük. Son İzmir depreminde de bu merkezimizin meyvelerini almaya devam ettik. Hem eğitimli personelimiz hem de koordinasyon açısından çok faydalı oldu. Ancak bundan sonrası daha zor ve önemli. Yeni depremlere hazırlık süreci var. Vatandaşlarımızın afetlerle ilgili bilinçlendirilmesi çalışmalarında elimizden katkıyı sunmaya devam edeceğiz. AKUT'a destekleriniz için tekrar teşekkür ediyorum.”
Şalcı ve ekibi, sunumun ardından arama kurtarma çalışmalarına devam etmek üzere yeniden Bayraklı'ya gitti.
'Herkese ayrımsız görev düşüyor'
Başkan Selvitopu da, bu tür acı olayların yaşanmaması için ayrımsız herkese önemli görevler düştüğüne dikkat çekti. İzmir depreminde yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyen Başkan Selvitopu, “Umarım bu tür acı olayları bir daha yaşamayız” dedi.
Afet önlemlerini almada hem devlet, hem yerel yönetimler hem de vatandaşların sorumluluğu bulunduğunu vurgulayan Başkan Selvitopu, “Yaşanan her olaydan dersler çıkarmamız gerekiyor. İzmir gereken dersi kendisi çıkaracaktır. Meşhur, çok bilinen söz var, 'Deprem öldürmez binalar öldürür' diye... Bugün yaşanan İzmir depremi de bunu gösteriyor. Ne yazık ki insanlarımızı binalar öldürdü. Onun için depreme dayanıklı, güvenli, sağlıklı, herkesin huzur içinde oturabileceği yapıları yapmamız gerekiyor. Burada yerel yönetimlere önemli görevler düşüyor. Bizler de Karabağlar Meclisi olarak çok önemli kararlar aldık. Umarım bundan sonra bu projeler hayata geçer” diye konuştu.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: