Annesiz kalan oğlakları Büyükşehir kurtardı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karaburunlu Ali Tokaç’ın geçen hafta yıldırım düşmesi sonucu annesiz kalan 20 oğlağını mezbahaya gitmekten kurtarıp sahiplendi. Sasalı Doğal Yaşam Parkı’na getirilen oğlaklar büyüdükten sonra yeniden Karaburunlu üreticilere teslim edilecek.
Yayınlanma :
31.05.2020 13:49
Güncelleme :
31.05.2020 13:49


Kontrolleri yapıldı biberonla süt verildi
Sasalı Doğal Yaşam Parkı Veteriner Hekimi Vasfiye Erdem tarafından sağlık kontrolünden geçirilen annesiz oğlaklara hemen biberonla süt verildi. Gözü iltihaplanan bir oğlakla, ayağında sorun olan başka bir oğlağın tedavileri yapıldı. 21 gün karantina odasında bakılacak oğlaklar karantina süresinin ardından Sasalı Doğal Yaşam Parkı'nda kendileri için hazırlanan kapalı ve açık alanın bulunduğu bölüme alınacak. Oğlaklara en güzel şekilde bakacaklarını belirten Sasalı Doğal Yaşam Parkı Müdürü Şahin Afşin, "Anne sütü alamayan yavruları en iyi şekilde besleyip, özenle bakımlarını yaparak büyüteceğiz. 3-4 aylık olduklarında geldikleri ortama geri dönebilecekler" dedi.
Yavruları sahipsiz kalmadı
Hem ölen hayvanlarına hem de annesiz kalan oğlaklara üzüldüğünü söyleyen Ali Tokaç, "21 Mayıs günü çok yağmur yağdı. Bahar aylarında Akdağ'a taşınarak keçilerimizi orada otlatıyoruz. Sabah kalktığımızda yıldırım düşmesi sonucu keçilerimizin öldüğünü gördük. Bu görüntü çok üzücüydü. 20 oğlak da annesiz kalmıştı. Sağ olsun Başkanımız Tunç Soyer bizi yalnız bırakmadı, ilgilendi. Annesiz kalan oğlakların bakımı çok zor, onlara süt verip ilgilenmem mümkün değildi. Başkanımız yardımını bizden esirgemezken oğlaklara da sahip çıktı. Büyükşehir Belediyesi'nin yavruları besleyip büyütüp tekrar üreticilere göndereceğini öğrendim. Bu ayrıca bizi sevindirdi. Üzüntümüz belediyemizin desteği ile hafifledi. Çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Büyüyünce köylerine dönecekler
İzmir Büyükşehir Belediyesi, sayıları giderek azalan Karaburun kıl keçilerini korumak ve üreticiye destek olmak için Sasalı Doğal Yaşam Parkı'nda bakıma aldığı oğlakları, büyüdükten sonra Karaburunlu üreticilere dağıtacak.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: