Avrupa’da “Türk” kimliğinin başarılı...

Avrupa’da “Türk” kimliğinin başarılı temsilcisi: Cesur Durak

Detox Uzmanı Cesur Durak, Avrupa’da aldığı ödüller, mesleğinde elde ettiği başarılarla hem kendi adını hem de Türkiye’nin adını manşetlere taşıyor

Avrupa’da “Türk” kimliğinin başarılı temsilcisi: Cesur Durak

Detox Uzmanı Cesur Durak, Avrupa’da aldığı ödüller, mesleğinde elde ettiği başarılarla hem kendi adını hem de Türkiye’nin adını manşetlere taşıyor

Avrupa’da “Türk” kimliğinin başarılı temsilcisi: Cesur Durak
06 Haziran 2023 - 10:16

Türk Detox Uzmanı Cesur Durak, Mardin’de başlayan, İstanbul, İzmir ve Bodrum’da süren yaşam hikayesine Romanya’da devam ediyor. Kurduğu TurCare Medikal ve Bonus Travel ile Romanya’da dünyanın her yerinden gelen konuklarına detox kamplarıyla hizmet veren Cesur Durak, sağlık alanında Türkiye’ye turist gönderiyor. Aldığı ödüllerle başarısını taçlandırıyor. Renkli hayatıyla tanınan Durak, iş ve sanat dünyasının ünlüleriyle dost olmasıyla da dikkat çekiyor.
 
Mardin’de 1975 yılında doğan Cesur Durak, ilkokulu İstanbul’da, ortaokul ve liseyi İzmir’de okudu. Bir süre Bodrum’da turizmcilik yaptıktan sonra 2010 yılında Romanya’ya yerleşti. Bükreş’te kurduğu TurCare Medikal ve Bonus Travel aracılığı ile sağlık turizmi yapmaya başladı. Detox kamplarında sağlık hizmeti veren Durak, Türkiye’ye de sağlık hizmeti almak isteyen turistler gönderiyor.
 
Kendi alanında tanınmış bir isim olan Durak, detox konusunda televizyon ve gazetelerin görüşüne başvurduğu uzman aynı zamanda. Sık sık Romen televizyonlarındaki programlara konuk olarak kendi uzmanlık alanında bilgiler veriyor.
 
Cesur Durak, son olarak, Cannes Film Festivali kapsamında Forbes France tarafından verilen “I Success Awards Cannes Edition”u “En İyi Detox Uzmanı ve Medikal Turizm Danışmanı” dalında kazandı. Durak, ödülünü alırken, ülkesini de unutmadı ve organizasyonu yapanlardan, gelecek yıl ödül töreninin Bodrum’da yapılmasını istedi. Bu ödül Durak’ın Avrupa’da daha çok tanınmasını sağladı. Bugün Avrupa ve Amerika’da pek çok ünlü ismin dost ve danışman olarak saygı gösterdiği isim haline geldi.
 
Kira Reed Lorsch’a Türk halısı
Cesur Durak’ın dostlarından biri de Emmy Ödüllü Aktrist ve Yapımcı Kira Reed Lorsch. Durak, Cannes Film Festivali’nde aldığı ödülle Lorsch’un dikkatini çekti ve ünlü aktrist kendisiyle tanışmak istedi. Bu tanışıklık, bugün yakın dostluğa dönüştü. Durak, Lorsch’a doğum gününde Türk el dokuması halı hediye etti. Bu hediye Türk el dokumalarının Avrupa ve Amerika medyasında yer alan haberlerle dünyada öne çıkma fırsatı yakaladı.
 
Toplum için rol model
Cesur Durak, mesleki başarısını ve ününü, toplumsal alanda da kullanıyor. Özellikle toplumsal görevlerde öncü olmaya çalışıyor. Bunlardan birini de seçim döneminde yerine getirdi. Seçimlerde oy verme oranını arttırmak adına, ilk oy kullanan seçmen ünvanını aldı ve topluma örnek oldu. Yurtdışında yaşayan seçmenler için oy verme işleminin başladığı 27 Nisan tarihinde Milas Bodrum Havaalanı’na inen Durak, oy verme işleminin başlayacağı saat 08:00’e kadar havaalanında 1 saat boyunca sandıkların açılmasını bekledi ve oyunu kullandı. Bu konuda yerli ve yabancı çok sayıda medya kuruluşuna konuşan Cesur Durak, herkesi oy kullanmaya davet etti.  
 
Oy verme öncülüğünün ardından İstanbul’daki hemşehrilerinin kurduğu Mardinliler Derneği’nin Topkapı Eresin Otel’de düzenlediği etkinliğe davet edilen Cesur Durak, burada konuşma yaptı. Toplantıya dönemin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul’da milletvekili adayı olan Mardinli Profesör Doktor Cüneyt Yüksel AK, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ahmet Sevin Uçaroğlu, Fatih Belediye Başkanı Ergün Turan da katıldı.

Gerek sağlık turizmindeki çalışmalarıyla gerek detox uzmanlığı ile başarı grafiğini sürekli yukarı taşıyan Cesur Durak, sosyal ve toplumsal konulara ilgisiyle de adından söz ettirmeye devam edecek. Yurt dışında yaşayıp, çalışmasına rağmen ülkesiyle bağlarını her zaman güçlü tutan Durak, Türkiye ve Türk kimliğinin imajını yükseltecek çalışmalarıyla gurur duyulan iş adamları arasında olmayı sürdürüyor.
 

YORUMLAR

  • 2 Yorum
  • 905334646465
    10 ay önce
    Senin yaptığın illeri görüşlülük Herkeze örnek olmalıdır Türkün olduğu yer Hep el üstü ve eğitimi önceleyen bir akım liderinin. Saygılarla
  • Cesur durak
    2 ay önce
    Teşekkürler
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
ESHOT’a kalite tescili
ESHOT’a kalite tescili
“İhtiyaç kredilerinin yerini kredi kartları aldı”
“İhtiyaç kredilerinin yerini kredi kartları aldı”