“Ayvalık vizyonu” çalıştayı gün...

“Ayvalık vizyonu” çalıştayı gün sayıyor…

Cunda Uygulama Oteli’nde 13-14-15 Ocak 2023 tarihlerinde gerçekleştirilecek Ayvalık Vizyonu Çalıştayı'na katılacak isimler belirlendi. İlk gün Ayvalık Haliç Park Otel’inde yapılacak olan çalıştayda 'Kent ve Yaşam Kültürü', 'Turizm ve Sürdürülebilirlik', 'Doğal ve Kültürel Miras' ve 'Gastronomi, Ölmez Ağaç ve Ayvalık Mutfağı' konuları masaya yatırılacak.

“Ayvalık vizyonu” çalıştayı gün sayıyor…

Cunda Uygulama Oteli’nde 13-14-15 Ocak 2023 tarihlerinde gerçekleştirilecek Ayvalık Vizyonu Çalıştayı'na katılacak isimler belirlendi. İlk gün Ayvalık Haliç Park Otel’inde yapılacak olan çalıştayda 'Kent ve Yaşam Kültürü', 'Turizm ve Sürdürülebilirlik', 'Doğal ve Kültürel Miras' ve 'Gastronomi, Ölmez Ağaç ve Ayvalık Mutfağı' konuları masaya yatırılacak.

“Ayvalık vizyonu” çalıştayı gün sayıyor…
04 Ocak 2023 - 11:59

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, katkı vermek isteyenlere yönelik olarak Aralık ayında yapılan duyurunun ardından çok sayıda başvuru olduğunu hatırlatarak, Ayvalık Vizyonu Çalıştayı’na katkı verecek olan herkese teşekkür etti. Başkan Ergin, çalıştay ekibinin geçen yıl Kasım ayından itibaren düzenli aralıklarla toplantılar yaptığını, titiz bir çalışmayla bugünlere gelindiğini söyledi.
 
Çalıştayın akademik koordinatörlüğünü Balıkesir Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr Ayhan Gökdeniz yapılacak.  çalıştay sonunda  sonuç, çözüm ve öneri raporları ortaya çıkacak, 2023 turizm hedeflerine de yön verilecek bir değerlendirme paylaşılacak. Çalıştay danışma, bilim ve organizasyon kurullarında birbirinden değerli isimler yer alıyor. Ayvalık için 'Dört Mevsim Turizm' sloganıyla yapılacak çalıştayın, Ayvalık Belediyesi, Ayvalık Ticaret Odası, Ayvalık Kent Konseyi ve Ayvalık Turizm Geliştirme Birliği ortaklığında yürütüleceğine değinen Başkan Ergin, “Yeni yılın ilk haftası konuşmacılar, ortak akıl toplantılarına katkı verecek isimler, kesin program ve davetiyeleri belirledik” dedi.
 
12 farklı üniversiteden, 21 kişilik bilim kurulunun; başvuru yapan 64 çalışmayı değerlendirdiğini ve bu bildirilerden 26’sının programa alındığını belirten Başkan Ergin, “Çalıştayın 2. günü oturumlar bittikten sonra;  17.30-19.30 saatleri arasında 4 ana başlıkta “Ortak Akıl Masalarında” yer almak isteyen katılımcıların sayısı 120’yi aştı. Yoğun bir ilgi ve talep ile karşılaştığımızı ifade edebilirim” dedi.
 
Çalıştayda sunulan bildiriler, ortak akıl toplantılarında ifade edilen sorun, öneri ve sonuç raporunun, Ayvalık Belediyesi tarafından kitap halinde bastırılıp  kamuoyu ile paylaşılacağına değinen Belediye Başkanı Mesut Ergin, çalıştayı günümüze taşıyan, periyodik toplantılarda ve sonrasında büyük emeği geçen başta akademik koordinatörümüz Prof. Dr. Ayhan Gökdeniz olmak üzere, çalışma arkadaşlarımıza, sektör paydaşlarımıza ve katkı sunan bilim insanlarına teşekkür ederim” dedi.
 
Çalıştay danışma kurulu şu isimlerden oluştu:
Prof. Dr.  Ayhan Gökdeniz, Balıkesir Üniversitesi, Ayvalık MYO, Ayşe Urul, Ayvalık Belediyesi, Kültür İşleri Müdürü, Erkan  Cilak, Ayvalık Belediyesi, Kültür ve Sanat Danışmanı, DamienDessane, Ayvalık Gönüllüsü, Yerel Rehber, Gizem Er Aytan, Ayvalık Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi, Hakan Dinç, MeisTour, Profesyonel Turist Rehberi, Halil Coşkun, Ayvalık Kent Konseyi Başkanı, Oğulcan Beyhan, TheChef’s  Company Başkanı, Balıkesir, Prof. Dr. Tamer Bolat, Balıkesir Üniversitesi, İİBF, İşletme Bölümü, Taylan Köken,  Ayev Sanat Danışmanı, Ümit Özgültekin, Ayvalık Turizm Geliştirme Birliği Genel Sekreteri, Doç. Dr. Yakup Dinç, Balıkesir Üniversitesi, Ayvalık MYO Müdürü, Yaşagül Ekinci, Ayvalık Belediyesi UNESCO Birim Sorumlusu
 
Bilim kurulu şu isimlerden oluştu:
Doç. Dr. Arman Zafer Yalçın Balıkesir Üniversitesi, İİBF, Maliye Bölümü, Prof. Dr. Barış Erdem, Balıkesir Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Prof. Dr. Bedriye Asımgil, İzmir Demokrasi Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi, Prof. Dr. Cevdet Avcıkurt, Balıkesir Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Prof. Dr. Düriye Bozok, Balıkesir Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Prof. Dr. Engin Beksaç, Trakya Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi, Sanat Tarihi Bölümü, Dr. Öğr. Üyesi, Esat Özata, Beykent Üniversitesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı, Prof. Dr. Gökhan Orhan, Bandırma 17 Eylül Üniversitesi, İİBFProf. Dr.Hüseyin Çeken, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Dr. Öğr. Üyesi, H. Murat Özgen,Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Fen Edebiyat Fakültesi, Doç. Dr. İbrahim Çetin, Antalya Akdeniz Üniversitesi, Serik İşletme Fakültesi, Prof. Dr. Lütfi Atay, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Turizm FakültesiProf. Dr. Mehmet Rıfat Akbulut, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi, Prof. Dr. Murat Doğdubay, Balıkesir Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Prof. Dr.  Nuray Türker, Karabük Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Prof. Dr. Oya İnci Bolat, Balıkesir Üniversitesi, İİBF, İşletme Bölümü, Prof. Dr. Oya Seymen, Balıkesir Üniversitesi, İİBF, İşletme Bölümü, Doç. Dr. Sabriye Çelik Uğuz, Balıkesir Üniversitesi, Burhaniye Uygulamalı Bilimler Fakültesi Doç. Dr. Tamer Dalgın, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Muğla MYO Prof. Dr. Türkan Göksal Özbalta Balıkesir Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi, Prof. Dr. Volkan Altıntaş, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi, Turizm Fakültesi
 
Organizasyon kurulunda şu isimler yer aldı:
Alp Sezek, Ayvalık Turizm Geliştirme Birliği (AYTUGEB) Başkan Vekili, Prof. Dr. Ayhan Gökdeniz, Balıkesir Üniversitesi Ayvalık MYO Ayşe Urul, Ayvalık Belediyesi, Kültür İşleri Müdürü, Erkan Cilak, Ayvalık Belediyesi, Kültür ve Sanat Danışmanı, Gizem Er Aytan, Ayvalık Ticaret Odası, Yönetim Kurulu Üyesi, Halil Coşkun, Ayvalık Kent Konseyi Başkanı

 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
“İhtiyaç kredilerinin yerini kredi kartları aldı”
“İhtiyaç kredilerinin yerini kredi kartları aldı”
‘Yazmaktan ve çizmekten asla vazgeçmeyin’
‘Yazmaktan ve çizmekten asla vazgeçmeyin’