Başkan Atila’dan müjde: Kadın kooperatifi kuruluyor
Bornova’nın önde gelen isimlerinin biraraya gelerek kurduğu Kadın ve Yaşam Derneği (KAYAD) ilk kahvaltılı toplantısında sivil toplum örgütlerinin temsilcilerini ve siyasileri buluşturdu. Etkinliğe katılan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, kısa süre içinde bir kadın kooperatifi kuracaklarını belirterek, kadınlardan gelen bütün projelere destek olacaklarını açıkladı
Yayınlanma :
03.03.2015 11:40
Güncelleme :
03.03.2015 11:40


Başkanlığını Meral Poyraz’ın yaptığı KAYAD’ın ilk kahvaltılı buluşması Pınarbaşı’ndaki Aşiyan Düğün Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıya sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, meclis üyeleri ve muhtarların yanısıra Bornova Kaymakamı Kadri Canan, CHP İzmir Milletvekilleri Mustafa Moroğlu, Mustafa Balbay, Hülya Güven, CHP Bornova İlçe Başkanı Fatma Doğru, Ak Parti Bornova İlçe Başkanı Arslan Keskin, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atila Sertel ile siyasi partilerin milletvekili aday adayları katıldı.
KADINLARA SOSYAL VE EKONOMİK DESTEK
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, KAYAD’ın başarılı çalışmalar yapacağına inandığını belirterek, “Bornova Belediyesi olarak kadınlarımız, çocuklarımız ve engelli yurttaşlarımızın bütün projelerine destek olmak için elimizden geleni yapıyoruz. Bornova’nın kadın, çocuk ve engelli dostu bir kent olması için var gücümüzle çalışacağız. Sivil toplum örgütlerimizle, üniversitelerimizle işbirliği yapmaya devam edeceğiz. Önümüzdeki günlerde kadın kooperatifimizi oluşturacağız. Annelerimizi, eşlerimizi sosyal ve ekonomik olarak destekleyecek bu projemiz için kadınlarımızdan destek bekliyorum” dedi.
KAYAD Başkanı Meral Poyraz da ilk etkinliklerine gösterilen büyük ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, pek çok konuda sorunlar yaşayan kadınlar için bir şeyler yapabilmek amacıyla yola çıktıklarını söyledi. Yönetim kurulu üyelerini sahneye çağırarak davetlilere tanıtan Poyraz şöyle konuştu: “Psikologlarımızla, avukatlarımızla ve pek çok farklı meslekten ve kesimden üyelerimizle kadın dayanışması sergileyeceğiz. Seminerler, paneller düzenleyerek her zaman etkin olacağız. Her alanda kadınların güç birliği yapması için biraraya geldik. Kadınlarımızın gördüğü şiddete ‘hayır’ diyerek erkeklerimizle birlikte birlik ve beraberlik içinde yürüyeceğimize inanıyorum”
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: