Başkan Soyer, DİSK’le buluştu

Başkan Soyer, DİSK’le buluştu

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, DİSK Ege Bölge Temsilciliği’nin daveti üzerine işçilerle bir araya geldi. Soyer, “Eğer bu ülkeyi değiştireceksek, daha iyi bir ülke yaratacaksak bu İzmir’den başlayacak. İzmir’de de bu işin lokomotifi emekçilerdir” dedi

Başkan Soyer, DİSK’le buluştu

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, DİSK Ege Bölge Temsilciliği’nin daveti üzerine işçilerle bir araya geldi. Soyer, “Eğer bu ülkeyi değiştireceksek, daha iyi bir ülke yaratacaksak bu İzmir’den başlayacak. İzmir’de de bu işin lokomotifi emekçilerdir” dedi

Başkan Soyer, DİSK’le buluştu
28 Aralık 2023 - 16:57

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu Ege Bölge Temsilciliği’nin daveti üzerine işçilerle buluştu. DİSK’in Basmane’deki binasında yüzlerce işçinin alkış ve sloganlarıyla karşılanan Başkan Soyer’e, CHP İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu ile İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Barış Karcı da eşlik etti. Buluşmada, “Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz”, “Asla yalnız yürümeyeceksin” sloganları atıldı.
 
DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, Soyer’i ağırlamaktan mutlu olduğunu belirterek, “2023’te büyük acılar yaşadık, hala yaşıyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız, yol arkadaşımız Tunç Soyer sendikamızda. Yılın son kahvaltısını birlikte yapmak istedik. ‘Yılın son kahvaltısı emek kahvaltısı olacak’ dedik. Dostlarla güneşin sofrasındayız. Büyükşehir Belediye Başkanı olduğunuzdan beri, sendikamızla el ele kol kola mücadeleler verdik. KHK geçişi sonrası 3 bin güvenlik arkadaşımızın toplu sözleşmeli oluşu, sonraki iki toplu sözleşmede dengesizliği gidermeniz, çabanız sendikamız açısından önemliydi. İZFAŞ ve İZTEK çalışanlarımızla ilgili desteğinizi unutmadık. Unutmayacağız. AKP iktidarının ülkedeki kadın, çocuk, tüm canlılara, yaşam alanlarına, kentimize saldırılarında yan yana durduk. Sokakta yan yana mücadele verdik” dedi.
 
“57 bin üyemizle sözlerimizin arkasındayız”
Soyer’e 9 Eylül İzmir’in kurtuluşunun 100. yılı kutlamalarındaki konuşmasından dolayı İçişleri Bakanlığı’nın soruşturma açılmasını hatırlatan Sarı, şunları söyledi: “Başkanımızın sözlerini biz de yüksek sesle söyleyeceğiz. Korkmayacağız, çekinmeyeceğiz. Bu ülkenin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün Nutuk’taki ifadelerini kullanmak suç değil. 57 bin üyemizle aynı sözlerin arkasındayız. ‘Hakikat mi hayal mi’ diyenlere buradan sesleniyoruz. Yola çıktıklarımızı, yolda bulduklarımıza değişmeyiz. Dövüşebiliriz, Haklı, güzel bulduğumuz herkes ve her şey için.”
 
“İzmir’i güzelleştiren güzel İzmir yapan sizsiniz”
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer işçilerle birlikte olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, “Kasvetli iklimde insanın yüzünü güldüren tek şey, dostlarla olmak, dostlarla güneşin sofrasında umudu koruyarak var olmak. Başka güzellik olmaz. İşçi kardeşlerimle buluşmak çok iyi geldi. Bu ülkeyi değiştirecek, daha iyi bir ülke yaratacaksak bu İzmir’den başlayacak. İzmir’de bu işin lokomotifi emekçiler. Hayatı iyileştiren, güzelleştiren, ‘İyi ki İzmir’de yaşıyorum’ dedirtecek şey onları emeği. Bu şehir için verdikleri emek nedeniyle her bir kardeşime teşekkür ediyorum. Ellerine, emeklerine sağlık. İyi ki varsınız. İzmir’i güzelleştiren, İzmir yapan sizsiniz. Bu yılı geride bırakırken, daha güzel bir yılı beraber yaşayacağız. Buna bütün kalbimle inanıyorum” dedi.
 
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğunda yaklaşık 5 yılı geride bıraktığını söyleyen Soyer, “5 yıl büyük sıkıntılarla geçti. Büyük felaketlerle yüzleştik. Hafif hasarlarla atlattıysak, her birinizin emeği, katkısı sayesinde. İzmirlinin yüzünü güldürecek, felaketlerden az mağduriyetle koruyacak, kollayacak şekilde herkes elinden geleni yaptı. İzmir adına hepinize teşekkür ediyorum. Hayatta en sevdiğim sloganlardan biri ‘Kurtuluş yok tek başına. Ya hep beraber ya hiçbirimiz’. Gerçekten kurtulmak gerekiyor. Yüksek enflasyonu yaratan düzenden, özgürlükleri, hakkı ve hukukunu yok sayan düzenden kurtulmak gerekiyor. Kurtuluş el ele verirsek olacak. Soruşturma nedeniyle beni yalnız bırakmayan emekçilere teşekkür ediyorum. Hiçbirinizin hakkını ödeyemem, minnettarım. Bana yapılan sözde saldırı aslında hepimizin, çocuklarımızın geleceğine yapılmış bir saldırıydı. Farkına varıp, anlayıp, idrak edip yanımda durmanız hem kişisel olarak beni çok mutlu etti hem de geleceğe dair umudumu büyüttü. İyi ki varsınız, iyi ki haksızlığa, hukuksuzluğa karşı sesinizi yükseltme iradesini gösteriyorsunuz. El birliği ile bu mücadeleyi sürdürüyoruz” diye konuştu.
 
“Bu mücadele hiç bitmeyecek”
Bunların başlangıç olduğunu ve mücadeleyi sürdüreceklerini vurgulayan Başkan Soyer, şunları söyledi: “Göreceksiniz bu mücadele büyüyecek, yayılacak. Mücadelemiz emekten, namustan, haktan, iyiden, güzelden yana. Eninde sonunda kazanacağız. Kimsenin kuşkusu olmasın. Barışı, demokrasiyi, huzuru, bu güzelim toprakları, bereketini korumak için uyanık olmak zorundayız. Uyanıklığı yitirdiğimizde avucumuzun arasından haklarımızı, barışı, bereketi alıyorlar. Zehirli gemileri şehrimize sokuyorlar. Hukuksuzluk, haksızlık ve adaletsizlik üzerinden ne varsa yapmaya devam ediyorlar. O nedenle uyanık, dayanışma içerisinde olacağız. Bu yıl biterken yeni bir yıla çok daha büyük umutlarla giriyoruz. Güzel günler göreceğiz. Güneşli günler göreceğiz. Hep birlikte o güzel memleketi yaratacağız. Sevdiklerinizle, aileleriniz güzel yıllar diliyorum.”
 
Konuşmaların ardından Memiş Sarı, işçilerin “Oscar’ı” diye tabir ettikleri çekiç ve örsten yapılan plaketi Başkan Soyer’e verdi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
“İhtiyaç kredilerinin yerini kredi kartları aldı”
“İhtiyaç kredilerinin yerini kredi kartları aldı”
‘Yazmaktan ve çizmekten asla vazgeçmeyin’
‘Yazmaktan ve çizmekten asla vazgeçmeyin’