İzmir Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi açılış toplantısında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’dan ağaçlandırma talebinde bulundu. Meclisin Doğa ve Ekoloji Komisyonu üyeleri, EVKA-3 Şeytan Deresi mevkiinde fidan dikme kararı aldı. Başkan Tugay, etkinliğe katılarak çocuklara verdiği sözü yerine getirdi ve onlarla birlikte 400 fidanı toprakla buluşturdu. Programa, Çocuk Meclisi üyeleri, Çocuk Merkezlerinden hizmet alan çocuklar ve aileleri katıldı. 4 yaşındaki Sena Ercan’la birlikte fidan dikip sulayan Başkan Tugay, çocuklarla hatıra fotoğrafı da çektirdi.
“Şehrimiz ne kadar yeşil olursa o kadar güzel olur”
Fidan dikim etkinliğinde çocuklara hitap eden Başkan Tugay, “Çok güzel ve mutlu görünüyorsunuz. Çocuk Meclisi olarak ağaç dikme kararı almışsınız ve bu alanda sizlerin katılımıyla fidanları dikeceğiz. Şehrimizde ne kadar çok ağaç olursa, o kadar yeşil ve sağlıklı bir kent olur. Ağaçlar oksijen üretir, doğal yaşamın devamına katkı sağlar. Bir şehirde ne kadar çok ağaç varsa havası da o kadar temiz olur. Biz insanlar doğanın bir parçasıyız ve doğayla birlikte olduğumuzda her şey tamamlanır. Ağaçları ve hayvanları yok etmeden, onları koruyarak doğal yaşam içinde gelişmelerini sağlamalıyız. Doğayı yok ederek iyi bir noktaya ulaşamayız. Her canlı çok değerlidir” dedi.
“Sizinle birlikte büyüyecekler”
Fidanları çocuklara benzeten Başkan Tugay, “Fidanlar, ağaçların çocuklarıdır. Bu nedenle en güzel birliktelik, siz çocuklarla fidanların bir araya gelmesidir. Siz büyürken, bu fidanlar da sizinle birlikte büyüyecek; hayatınız boyunca onlarla dost olacaksınız. Sizin gibi akıllı ve değerli çocuklarımızla gurur duyuyoruz ve inanıyoruz ki sizler büyüdüğünüzde bugünkünden çok daha güzel bir dünya kuracaksınız. Dünyayı koruyacağınıza ve daha da geliştireceğinize hiç şüphem yok. Bu kararı alan tüm Çocuk Meclisi üyelerine ve etkinliğe katılan çocuklara teşekkür ediyor, hepinizi alkışlıyorum” dedi.
Başkan Tugay çocuklara verdiği sözü tuttu, fidanlar toprakla buluştu
İzmir Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi tarafından alınan karar doğrultusunda Evka-3 Şeytan Deresi ağaçlandırıldı. 400 fidanın toprakla buluştuğu ağaçlandırma etkinliğine katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, çocuklarla birlikte fidan dikerek şehrin yeşil geleceğine dikkat çekti ve doğa sevgisi aşıladı.
Yayınlanma :
17.03.2026 12:03
Güncelleme :
17.03.2026 12:03
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: