Bayraklı’da Kadın Hakları Günü etkinliği

Bayraklı'da Kadın Hakları Günü etkinliği

Bayraklı'da Kadın Hakları Günü etkinliği

Bayraklı'da Kadın Hakları Günü etkinliği
06 Aralık 2019 - 10:38

Türkiye'de kadınlara seçme ve seçilme hakkının verildiği 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü, Bayraklı Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikle kutlandı. Hazırlanan programda kadınlara haklarını anlatan Avukat Hülya Gülbahar, "Kadınların mücadelesi önemli. Kadınların gücü kadınlarca hissedilmeli" diye konuştu.
Bayraklı Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, Dünya Kadın Hakları Günü dolayısıyla etkinlik düzenledi. Osmangazi hizmet binasındaki seminere Bayraklı Belediyesi kadın meclis üyeleri, kadın muhtarlar ve Bayraklı’da yaşayan kadınlar katıldı. Tüm dünyada kadınların daha insanca yaşama isteğini dile getirdikleri bir mücadele ve dayanışma günü olarak kabul edilen Kadın Hakları Günü'nde bir araya gelen kadınlar söyleşide haklarını ve detaylarını öğrenerek, akıllarındaki soruların yanıtını buldu. 
Kadınların mücadelesi önemli
Avukat Hülya Gülbahar yaptığı sunumda kadın hareketinin son 10 yıla göre daha ileri noktada olduğunu söyledi. Gülbahar "Kadın hareketi, Türkiye'de her siyasi görüşe karşı mücadele verdi ve vermeye de devam ediyor. Bunun karşılığında somut kazanımlar elde edildi. Türkiye'deki kadın hareketinin dünyaya bakıldığında yalnız kaldığını söyleyebiliriz. Sistem bizi dışarıya atmaya çalışsa da bizler her yerde mücadelemizi sürdüreceğiz. Kadınların gücü, kadınlarca hissedilmeli. Yapılan bir araştırmada Türkiye'deki kadınların yüzde 86'sı bağımsız kadın örgütlerine güveniyor. Bu sonuç çok önemli. Farklılıklarımız ve çeşitliliklerimiz var ve buna rağmen ortak ve birlikte mücadelemiz çok önemli" dedi.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Menemen Çocuk Köyü ziyaretçi akınına uğradı
Menemen Çocuk Köyü ziyaretçi akınına uğradı
Efes Selçuk’ta 2. Dönem esnaf ile başlıyor
Efes Selçuk’ta 2. Dönem esnaf ile başlıyor