Bıçakçı Han kapılarını açıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi 8 Mart Dünya Kadınlar günü etkinlikleri kapsamında Basmane’deki tarihi Bıçakçı Han’da Kadın Emeği Sergi ve Satış Pazarı’nı açıyor. 8-9 Mart tarihlerinde açık kalacak pazar kapsamında tarımsal kalkınma kooperatifleri ile üretici kadın kooperatiflerinin stantlarının yanı sıra müzik dinletileri de olacak.
Yayınlanma :
07.03.2021 12:52
Güncelleme :
07.03.2021 12:52


8 Mart’ın üreten, direnen kadınlarının tarihe iz bıraktığı çok önemli bir gün olduğunu söyleyen İzmir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “İzmir bir kadın şehri. Bu şehirde kadınlar topluma öncülük ediyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak bu öncü rolü daha da güçlendirmek için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Kadının ekonomik yaşama kazandırılması için Büyükşehir olarak kadınlara pozitif ayrımcılık yaptığımızı söylemeliyim. Kırsal kalkınma projelerimiz ve üretici pazarları başta olmak üzere tarım politikalarında kadın üreticilere öncelik veriyoruz. Meslek Fabrikası ve İzmir’in ilçelerinde yaygınlaştırdığımız Masal Evleri’nde kadın istihdamı öncelikli kurslar düzenliyoruz. Kadın Emeği Sergi ve Satış Pazarı da bu düşüncenin ürünü. Hayatın her alanında gerçek bir eşitliğin sağlanması için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.
Başkan Soyer açılışını yapacak
Pandemi önlemleri alınarak açılacak Kadın Emeği Sergi ve Satış Pazarı 8 Mart Pazartesi saat 11.00’de İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in açılış konuşmasıyla başlayacak. 32 kooperatifin standının bulunacağı Bıçakçı Han’da tarihi Basmane bölgesinin kültürel özelliklerini yansıtan ürünler ve atölye çalışmaları da olacak. Bölgede bulunan müzik aletleri üreticilerinin uygulamalı sergi ile katılacağı etkinlikte Halil İbrahim Efendi tarafından 1930 yılında kurulan ve o zamandan bugüne üç kuşaktır Basmane'de faaliyetini sürdüren ÖZTAT tatlıcısı da yer alacak. Bıçakçı Han’da iki gün boyunca Öznur Korkmaz’ın solist olarak katıldığı İzmir Büyükşehir Belediyesi THM Orkestrası, Belediye Pop Orkestrası ve Kadın Ritim Topluluğu Gösterisi ile Emir Sultan Mahallesi kadınlarının ritim gösterisi de olacak. 9 Mart Salı günü ise 10.00-19.00 arası stantlar açık olacak.
Kadın el emeği ürünlerinin ve kooperatif ürünlerinin sergileneceği ve satışının yapılacağı etkinlik ile kadının ekonomik olarak güçlendirilmesi hedefleniyor.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: