“Biz Güçlü Kadınların Sayısını Artırmak İstiyoruz”
Efes Selçuk Belediyesi Eşitlik Birimi’nin ilk çalışması olarak kadınlara yönelik Temel Hukuk Bilgileri Eğitimi düzenlendi. İZAV ( İzmir Avukatları Hukukun Üstünlüğü Derneği) ve Efes Selçuk Belediyesi ortaklığında düzenlenen proje kapsamında hayata geçen eğitim programının ilk basamağında “Savcılık Başvuru Süreçleri ve Tüketici Haklarının Korunması” başlıklarında eğitim verildi.
Yayınlanma :
13.03.2021 12:06
Güncelleme :
13.03.2021 12:06


Eğitimin sonunda katılımcılara ve İZAV avukatlarına teşekkür eden Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, “Kadınlara yönelik şiddete uğradıklarında ne yapmaları gerektiğinin yanı sıra tüketici olarak haklarınının neler olduğuna dair bir eğitim düzenledik. Çünkü bilgiye sahip olmak her zaman kadınları öne geçirir. Bu anlamda İZAV’a, meslektaşlarıma ve hemcinslerime çok teşekkür ediyorum. Fikir İZAV’ın fikriydi. Kadınlara bir temel hukuk bilgisi verelim ve bu noktada onları daha güçlü kılalım diye düşündük” dedi. Eğitime katılan tüm kadınların devamı gelecek projenin paydaşları olduğunu ifade eden Başkan Ceritoğlu Sengel, “Bu çalışmayı daha fazla kadına ulaştırmayı, köylerimizde de bunun gibi benzeri eğitimler verilmesini hedefliyoruz. Bu Temel Hukuk Bilgileri Eğitimi İZAV ile ortak proje dosyamızın ilk adımı. Bu projenin devamı köylerimizi de kapsayacak şekilde gelecek. Çünkü biz güçlenmiş, bilinçlenmiş, ne yaptığını, ne yapmak istediğini bilen kadınların sayısını arttırmak istiyoruz” dedi.
İzmir Barosu Kadın Hakları Merkezi üyesi ve Türk Hukukçu Kadınlar Derneği üyesi Avukat Zübeyde Aksay, eğitimle ilgili yaptığı değerlendirmede kadın bir belediye başkanı ile kadınlara yönelik eğitim düzenlenmenin önemine dikkat çekti. Aksay, ”Ne kadar çok kadını kadın haklarından haberdar edersek; kadınlar kendilerini o kadar çok koruyabilir, kamusal alanda o kadar çok yer alabilir. Bu açıdan kadın eğitimine çok büyük önem veriyoruz. İnanıyorum ki; köylere kadar giderek kadınların hepsine teker teker ulaşacağız. Bu proje sadece savcılık ve tüketici hakları aşamasında kalmayacak. Aile hukuku, miras hukuku, iş sözleşmeleri, boşanmalarla ilgili de bilgiler de olacak. Kadınların kendi başlarına, kendi ayakları üzerinde durabilecek konuma gelmelerini hedefliyoruz. Bunun için de bir kadın belediye başkanı ile çalışmaya devam edeceğiz” dedi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: