Bornova’da hayat kurtaran geçit
Yayınlanma :
27.11.2015 12:38
Güncelleme :
27.11.2015 12:38


Manisa Yolu’nda Evka-3 Metro İstasyonu ile Topçu Tugayı Kavşağı arasına yapılan yürüyen merdivenli, asansörlü üstgeçit Erzene Mahallesi’nde yaşayanların kurtarıcısı oldu. Bornova Belediyesi’nin vatandaşların talebi doğrultusunda getirdiği öneriyle İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yapımını tamamladığı köprü vatandaşları sevindirdi. Yürüyen merdivenli, asansörlü üst geçidin faaliyete girmesiyle karşıdan karşıya geçişlerin tamamen güvenli hale geldiğini belirten vatandaşlar, “Metro’nun Evka-3 İstasyonu’na ulaşım bu geçitle çok kolay hale geldi” dedi.
Bornova’da daha önce adı kazalarla gündeme gelen Manisa Yolu girişinde yayaların güvenli şekilde karşıya geçmelerini sağlayacak modern üstgeçit hizmete girdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, Bornova Belediyesi’nin önerisiyle yapımını tamamladığı köprü, Evka-3 Metro İstasyonu ile Topçu Tugayı Kavşağı arasında karşıdan karşıya güvenli geçişi sağladı. Özellikle Erzene Mahallesi’nde oturan vatandaşlar üstgeçidi yoğun biçimde kullanmaya başladı. Her iki tarafında iniş ve çıkışların yürüyen merdivenle sağlandığı, asansör sayesinde yaşlı ve engellilerin de kullanabildiği üstgeçit vatandaşları memnun etti.
Karşıdan karşıya güvenle geçiliyor
Üstgeçidi kullanan vatandaşlar, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Bornova Belediyesi’ne teşekkür ederek, daha önce kavşaklara mesafenin uzun olması nedeniyle refüjlerden atlayarak karşıdan karşıya geçenlerin büyük tehlike yaşadığını söyledi. Bu tehlikeli geçişlerin pek çok kez ölümle sonuçlandığını da belirden bölge sakinleri, üstgeçidin yapılmasından büyük bir memnuniyet duyduklarını belirterek, “Yürüyen merdivenli, asansörlü üst geçidin faaliyete girmesiyle karşıdan karşıya geçişler tamamen güvenli oldu. Metro’nun Evka-3 İstasyonu’na ulaşım bu geçitle çok kolay hale geldi” dedi.
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Bornova’nın her yerinde ulaşımın rahatlaması ve vatandaşların daha güvenli bir şekilde seyahat etmeleri için düzenlemeler yaptıklarını hatırlatarak, “Göreve geldiğimizde vatandaşlarımızın en büyük isteklerinden biri Manisa Yolu girişinde bir üst geçit yapılmasıydı. Biz de İzmir Büyükşehir Belediyemize bu talebi ilettik. İzmir Büyükşehir Belediyemiz kısa sürede üst geçidi tamamladı. Bundan sonra bu yolda bir insanımızın bile yaşamını tehlikeye atmadan karşıdan karşıya geçme imkanına kavuşması bizim için en büyük mutluluk” dedi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: