Bu yıl İzmir’in tarihi üç gün kutlanacak

Bu yıl İzmir’in tarihi üç gün kutlanacak

9 Eylül’de İzmir'in kurtuluşunun 100'üncü yılı için gerçekleştirilecek kurtuluş etkinlikleri hakkında bilgilendirme toplantısı yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, süreç içinde yapılacak yürüyüş hakkında bilgi verdi. Türkiye’nin en büyük kurtuluş programı olacağını vurgulayan Soyer 9 Eylül kutlamalarında İzmirlileri bir çok sürprizin beklediğini ifade etti.

Bu yıl İzmir’in tarihi üç gün kutlanacak

9 Eylül’de İzmir'in kurtuluşunun 100'üncü yılı için gerçekleştirilecek kurtuluş etkinlikleri hakkında bilgilendirme toplantısı yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, süreç içinde yapılacak yürüyüş hakkında bilgi verdi. Türkiye’nin en büyük kurtuluş programı olacağını vurgulayan Soyer 9 Eylül kutlamalarında İzmirlileri bir çok sürprizin beklediğini ifade etti.

Bu yıl İzmir’in tarihi üç gün kutlanacak
02 Haziran 2022 - 15:37

Tarihi Havagazı Fabrikası'nda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in öncülüğünde gerçekleştirilen 100. Yıl Etkinlikleri'nin tanıtım toplantısı, büyük bir katılımla gerçekleştirildi. 
9 Eylül 1922'nin üzerinden geçen 100'üncü yıl dönümünü görkemli bir şekilde kutlamak için çalışmalarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, tamamlanan çalışmaları kamuoyu ile paylaştı.

“ Bu yıl bizim için barışın 100 yıllık hikayesidir”
100. Yıl kutlamaları ile ilgili  düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Şehrimizin kurtuluşunu 1 asrı tamamladığı bu yıl bizim için barışın 100 yıllık hikayesidir. 9 Eylül Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun yıl dönümüdür. Bu yıl aynı zamanda umudun şehridir. Bu yılı kutlayarak aynı zamdan Cumhuriyetimizin ikinci yüz yılını kutlayacağız. Hiç şüpheniz olmasın, çocuklarımıza bırakacağımız ikinci yüzyıl da barışın simgesi olacak. Barışı koruyabilmemiz için savasın matematiğini anlamamız lazım. Savaşın 3 temel dinamiği var. Sevgi eksikliği, yetinme yoksunluğu ve birbirimize güven yoksunluğu. Yani birbirimizi yeterince sevmememiz, elimizdekini yemeyip vahşi bir hırs ile daha fazlasını istememiz lazım. Kutuplaştırma ikliminin sonucu olarak birbirimize güveni kaybetmemiz, barışın korunmasına engel haline geliyor. Bu matematik karşısında ancak doğamızla gelen bir panzehirle mücadele edebiliriz. O da uyum... Uyum o kadar sınırsız bir güç ki günü geldiğinde binlerce insanın canının kurtarabilir. Bu nedenle İzmir'deki uyum kültürüne dört elle sarılıyoruz. Gemiyi parçalamak çok kolay. Önemli olan geminin içindeyken süreci sürdürebilmek. Gemi yandığında hepimiz batıyoruz, deprem olduğunda hepimiz enkaz altında kalıyoruz. Biz bu nedenle uyumu seçtik. Biz kutuplaştırıcı siyasetten asla medet ummadık" dedi.

Zafer yürüyüşü 14 gün sürecek 
100. yıl kutlaması için büyük yürüyüşü gerçekleştireceklerini dile getiren Soyer, "Askeri zekası ile dünya tarihine yol veren ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk verdiği onca savaştan sonra en büyük zaferin barış olduğunu göstermiştir. O yüzden Yurtta Barış Dünyada Barış demiştir. Biz bu nedenle 100'üncü yılımızı barışın yüzüncü yılı olarak tanımlıyoruz. Kurtuluşun 100'üncü yılında İzmir'de uyumu çoğaltmak ve barışı sağlamak için birçok etkinlik hazırladık. Bunlardan bazıları; Kocatepe'den İzmir'e bir anma yürüyüşü gerçekleştiriyoruz. Bu 25 Ağustos akşamı 14 kilometrelik yürüyüş ile başlayacak. Kafile Kocatepe'de düzenlenecek anma etkinliğine katılacak ve sonrasında İzmir'e yürüyeceğiz. Üniversite gençlerinin ve dağcı arkadaşların olacağı 400 kilometrelik yolu 14 günde yürüyeceğiz. İzmir'de düzenlenecek 9 Eylül kurtuluş etkinliklerine kavuşmayı hedefliyoruz. O akşam İzmir'in gelmiş geçmiş en büyük kutlamasını Gündoğdu Meydanı'nda gerçekleştireceğiz. Bu kutlama ile ilgili tamamı sürpriz olduğu için söylemeyeceğim ancak Türkiye tarihinin en görkemli kutlamasını gerçekleştireceğiz. Bunu kaydedip belgeseli ve filmi gelecek kuşaklara bırakacağımız 100'üncü yıl hatırası olacak. Şubat 2023'de ise İktisat Kongresi'ni gerçekleştireceğiz. Bu kongre çok önemli. 17 Şubat-4 Mart tarihleri arasında düzenlenen İktisat Kongresi Cumhuriyet tarihinin, ekonominin temelidir. Bugün sınırlarımızın ötesinde barış var. Ülkemiz ciddi kutuplaşmaların içinden geçiyor. Belki de 100 yıl öncesine göre daha iyi konumda değiliz. Tüm bu durumda yapmamız gerekeni Gazi Mustafa Kemal Atatürk söylüyor; Yurdumuzda ve dünyada savaşa karşı barışı örgütleme… Bu nedenle diyoruz ki İzmir 8 bin 500 yıllık barış projesidir. Düzenleyeceğimiz etkinlikler barışa duyduğumuz bağlılığın simgesidir" diye konuştu.

Başkan Soyer,”9-10-11 Eylül tarihlerinde İzmir’den ayrılmayın”
Basın mensuplarına ve tüm İzmirlilere çağrıda bulunan Soyer, "Aylardır süren çalışmaların sonucunda yıl sonuna kadar devam edecek birçok başlığımız etkinliğimiz var. Tüm İzmirlilere şunu söylemek istiyorum. Özellikle 9-10-11 Eylül tarihlerinde sakın İzmir'den ayrılmayın. Burada muhtarlarımıza çok iş düşüyor. Sizlerin gücü ile organize edilebilir. Kaçırmalarını istemiyoruz. İzmir tarihi bir 3 gün yaşayacak. Bunu tüm çocuklarımız görsünler istiyoruz. Biz 9 Eylül'ü bugünden sonra sadece tek bir gün olarak kutlamayacağız. Çünkü 9 Eylül İzmir'in kurtuluşu doğru ancak 10 Eylül'de Mustafa Kemal Atatürk'ün İzmir'e gelişidir. Tüm basın mensuplarından rica ediyorum. Bunu tüm Türkiye'ye duyurmamız lazım. Bizim 100'Üncü yılda tüm halkımız kucaklayarak kutluyor oluşumuz tüm Türkiye'ye mesajdır. Bu nedenle basınımızın tüm toplantılara destek vermesini rica ediyorum" dedi.

Tanıtım toplantısına Gelecek Partisi İzmir İl Başkanı Onur Sivaslı, Saadet Partisi İzmir İl Başkanı Mustafa Erduran, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda ve çok sayıda vatandaş katıldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
“İhtiyaç kredilerinin yerini kredi kartları aldı”
“İhtiyaç kredilerinin yerini kredi kartları aldı”
‘Yazmaktan ve çizmekten asla vazgeçmeyin’
‘Yazmaktan ve çizmekten asla vazgeçmeyin’