Buca’da gürültü teyakkuzu!
Yayınlanma :
14.06.2019 15:29
Güncelleme :
14.06.2019 15:29


Hafta sonu milyonlarca adayın geleceğine yön vermek için ter dökeceği üniversite sınavı için Buca’da gürültü alarmı verildi. Sınav merkezi çevresinde inşaat, pazaryeri başta olmak üzere işletmeleri uyaran Buca Belediyesi Zabıta Ekipleri, sınav süresince teyakkuzda olacak. Özellikle trafik için Bucalılara çağrıda bulunan Başkan Erhan Kılıç, “Sınav günü sessizlik günü diyoruz; tüm komşularımızı sınav saatlerinde sessizliğe davet ediyorum” dedi.
Türkiye genelinde yaklaşık 2 buçuk milyon orta öğrenimini tamamlamış adayların, üniversitelere giriş için ter dökeceği Yüksek Öğretim Kurumları (YKS) sınavı için Buca’da gürültü seferberliği başlatıldı.
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 15 – 16 Haziran 2019 tarihlerinde 3 oturum olarak düzenlenecek sınavlarda, adayların dikkatinin dağılmaması için Buca Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Ekipleri alarma geçti.
SINAV MERKEZİ ÇEVRESİNDE GÜRÜLTÜ TEYAKKUZU
Kent genelinde sükûnetin sağlanması için özel olarak görevlendirilen zabıta ekipleri, sınavlardan bir gün önce Buca’da Dokuz Eylül Üniversitesi ve çevresi başta olmak üzere bölgedeki tüm sınav merkezlerinin çevresinde bulunan gürültü unsurları tespit etti. İnşaat alanları, pazaryerleri, sesli satış yapan işletmeler ve eğlence mekânları başta olmak üzere işletmelere sınav süresi boyunca sessizliği sağlamaları yönünde uyarıda bulundu.
BU SAATLERE DİKKAT
İki günde toplam 3 oturumla sona erecek sınav sürecinde ekipler, adayların sınav esnasında dikkatinin dağılmaması için sessizlik kontrolü yapacak. Sınav süresi boyunca vatandaşlardan gelen olası şikayetler, 0232 439 10 10 no’lu ihbar hattından değerlendirerek anında müdahale edecek.
Ekiplerin kontrollerinin yanı sıra Bucalı vatandaşların, 15 Haziran Cumartesi günü saat 10.15 – 12.30, 16 Haziran Pazar günü saat 10.15 – 13.15 ve 15.45 – 17.45 saatleri arasında duyarlı olmaları konusunda sosyal medya başta olmak üzere birçok mecra üzerinden uyarıda bulunuldu.
SINAV GÜNÜ SESSİZLİK GÜNÜ
Bütün bir yıllık emeğin karşılığını alabilmek için saatlerle sınırlı bir sınavda ter dökecek adaylara başarılar dileyen Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç, “Hafta sonu ilçemizde çok yoğun katılımla gerçekleştirilecek sınavlarda binlerce gencimiz geleceği için ter dökecek. Son derece zorlu bir süreçten geçecek kardeşlerimizin sınavını olumsuz etkilemeye hakkımız yok. Özellikte trafikteki gürültü kirliliğine son vermemiz çok önemli. Biz sınav günü sessizlik günü diyoruz; tüm komşularımızı da bu hafta sonu sınav saatlerinde sessizliğe davet ediyorum” dedi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: