Çandarlı'da tarih canlanıyor
Yayınlanma :
21.07.2015 09:22
Güncelleme :
21.07.2015 09:22


Dikili Belediyesi kentteki tarihi mirasın korunması ile güzelleştirmesi çalışmalarına bir yenisini daha ekledi
Dikili Belediyesi ilçe genelinde sürdürdüğü yenileme ve düzenleme çalışmalarında yeni bir etap daha açtı. Belediye ekipleri tarafından başlatılan çalışmalarla ilçe tarihinde önemli bir yere sahip olan ve eski zeytinyağı fabrikası olarak bilinen Çandarlı Kültür Evi'nin çevresinde çevre düzenlemesi ile yeşillendirme çalışmaları gerçekleştirdi.
Tarihi Doku Yeşille Buluştu
Dikili Belediyesi, 1800'lü yılların mimari ve otantik tarihi dokusunu günümüzde de sımsıcak yansıtan Çandarlı Kültür Evi'nin çevresini yeniden düzenleyerek, yaptığı çalışmalarla bahçeyi binanın tarihi dokusuna uygun bir görünüme kavuşturarak bölge otomatik toprak altı damlama tesisat sistemi döşenerek, 500 m2 rulo çim serilerek çimlendirildi.
“Ziyaretçiler Rahat Bir Nefes Alacak”
Kentteki tüm tarihi yapıları korumaya ve turizme daha fazla açmaya kararlı olduklarına dikkat çeken Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, Çandarlı Kültür Evi binasının da, daha fazla ön plana çıkması için çalıştıklarını söyleyerek, "Göreve geldiğimiz ilk günden beri ilçemizin hak ettiği değeri bulması için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Bu çalışmalarımızın en önemli noktalarından biri de tarihi ve kültürel değerlerin korunmasıdır. Ekiplerimiz yoğun bir özveri göstererek etrafında çalışma başlattığı Çandarlı Kültür Evi çevresi yeşillendirme ve güzelleştirmesi çalışmalarında son noktaya geldik. İlçemizin en önemli simge eserlerinden birisi olan bu bina yıllarca emeğin, alın terinin simgesi olan zeytinyağı fabrikası olarak hizmet vermiştir. Şimdi ise ilçemiz kültür ve tarihine ışık tutuyor. Her gün yüzlerce yerli ve yabancı turistimiz bu binayı ziyaret ediyor. Yapılan bu çalışmalarla hem Çandarlı Kültür Evimiz çevresi daha da güzelleşti hem de burayı ziyarete gelen yerli ve yabancı turistlerimiz soluklanacağı, rahat bir nefes alacağı bir alana kavuştu” dedi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: