Çevre Dostu Belediye’den Çevre Dostu Araçlar

Çevre Dostu Belediye'den Çevre Dostu Araçlar

İzmir Büyükşehir Belediyesi, akıllı kent uygulamasını yaygınlaştırmak amacı ile bünyesinde bulunan 50 çevre dostu elektrikli araçtan 10 tanesini MOOV Araç Paylaşım Sistemi ile İzmirlilerin kullanıma sundu.

Çevre Dostu Belediye'den Çevre Dostu Araçlar

İzmir Büyükşehir Belediyesi, akıllı kent uygulamasını yaygınlaştırmak amacı ile bünyesinde bulunan 50 çevre dostu elektrikli araçtan 10 tanesini MOOV Araç Paylaşım Sistemi ile İzmirlilerin kullanıma sundu.

Çevre Dostu Belediye'den Çevre Dostu Araçlar
02 Kasım 2021 - 17:45

 İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Tarihi Havagazı Fabrikası’nda, İzmirlilerin kullanımına sunulan 10 elektrikli araç hakkında basın toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Başkan Tunç Soyer, MOOV Araç Paylaşım Sistemi’ne dahil edilen araçlara ilişkin bilgiler verdi.
 
Elektrikli araçların çevreye verdiği zarara ve trafik yoğunluğuna neden olmasına değinen Başkan Soyer, “Her geçen gün etkisini daha fazla hissettiğimiz iklim krizi, elektrikli araçlara yatırımı ve yerel yönetimlerin ulaşımda yeni yöntemler geliştirmesini zorunlu kılıyor. Paylaşımlı araç kullanımı bu nedenlerle dünya şehirlerinin ulaşım planlamasında önemli bir yer tutmaya başladı. İzmir’de vatandaşlarımızın yaşam kalitesini artırmak ve iklim kriziyle mücadele etmek için bir yandan Belediyemizin elektrikli araç filosunu büyütüyor, diğer yandan bu araçların bir kısmını paylaşıma açıyoruz. Belediyemizin İzelman bünyesindeki elektrikli araç filosu 50 taşıttan oluşuyor. Bunların 40’ı İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet birimleri ve şirketlerimiz tarafından kullanılıyor. Bugün lansmanını yaptığımız 10 elektrikli aracı ise İzmir’de faaliyet gösteren MOOV Araç Paylaşım Sistemine entegre ederek vatandaşlarımızın kullanımına sunduk. Bu uygulamamız bir Belediye iştirakinin özel otomobil paylaşım sistemine kendi elektrikli araçlarını dahil ettiği dünyadaki ilk uygulamalardan biri. İzmir Büyükşehir Belediyesi bu yönüyle ülkemize de ilham veriyor” dedi.
 
2022'de Elektrikli Araç Filosu Genişliyor

İzmir’de elektrikli araç kullanımını yaygınlaştırmak adına alınan kararlar dahilinde Belediye’ye ait olan otoparklarda elektrikli araçlarda yüzde 50 indirim yapmaya başladıklarını vurgulayan Soyer, 2022 yılında çevre dostu olan elektrikli araç filosunun genişleyeceğini ifade etti, “Tam elektrikli aracı olan İzmirli hemşerilerimiz saatlik olarak tüm tarifelerden yüzde 50 indirimle faydalanacak. Elektrikli araçları İzmir’de yaygınlaştırma hedefimizin bir başka sebebi, yakıt tasarrufu. Örneğin, 2021 yılı sonu itibariyle 50 elektrikli aracımız sayesinde 500 bin TL yakıt tasarrufu sağlamış olacağız. 2022 yılında ise yaklaşık 1 milyon liralık tasarruf öngörüyoruz.  Ne mutlu ki vatandaşlarımız paylaşım sistemindeki elektrikli araçlara diğer paylaşımlı araçlara göre iki kat fazla ilgi gösteriyor. İzmirlilerin elektrikli araçlara ilgilisi, bu konuda attığımız adımları daha da cesaretlendiriyor. 2022’de filomuza elli elektrikli araç daha ekleyerek paylaşım sistemindeki araçları kademeli olarak önce 20’ye, sonra 30’a çıkarmayı planlıyoruz. Bu değerli çalışmanın pek çok yönüyle şehrimiz ekonomisine ve doğasına iyi geleceğine yürekten inanıyorum.”
 
Türkiye Açısından Önemli Bir Gün!
 
Garenta ve ikinciyeni.com Genel Müdürü Emre Ayyılmaz, “ Dünyada ilk kez bir belediye bünyesine kattığı elektrikli araçları araç paylaşım uygulaması dâhilinde vatandaşların kullanımına açıyor. Bugün hem İzmir hem Türkiye açısından çok önemli bir gün. Belediyelerin neden paylaşım modellerini öne çıkardığını anlamakta fayda var. Bu modeller çevreci, fırsat eşitliği sunuyor ve sürdürülebilir bir model sağlıyor. Daha gaz araç ihtiyacı ortaya çıkıyor. Bugüne kadar, 3 yıllık süreç geçti, 16 bin tona yakın karbondioksit salınımını engelledik. Araç sayısını arttırarak değil bu tip modelleri yaygınlaştırarak bu sistemleri sürdürülebilir kılmamız gerekiyor. Bu tip esnek çözümler sayesinde bugün 1 milyona yakın üyeye ulaşmış olduk. Z kuşağı dediğimiz gençler bu modelleri kullanıyor. Araç almayı tercih etmiyorlar. Bu büyük vizyonun parçası olmaktan gururu duyuyoruz.” dedi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
ESHOT’a kalite tescili
ESHOT’a kalite tescili
“İhtiyaç kredilerinin yerini kredi kartları aldı”
“İhtiyaç kredilerinin yerini kredi kartları aldı”