“Çevre”mesajlı bayram kutlaması
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, ana hizmet binası dışında kalan müdürlük çalışanlarıyla sabah erken saatlerde bayramlaştı. Son dönemde Kaz Dağları ve farklı bölgelerde yaşanan doğa katliamına değinen Selvitopu, “Aynı şeyler bir gecede bizim buradaki Demokrasi Üniversitesi alanı ve Poligon Deresi’ne de olabilir. Önlemlerimizi önceden almalı, bu konulara duyarlı ve uyanık olmalıyız.” Dedi.
Yayınlanma :
10.08.2019 15:35
Güncelleme :
10.08.2019 15:35


En başta tedbir almak zorundayız
Başkan Selvitopu, bayramlaşmada yaptığı konuşmada, bu ülke topraklarının son derece verimli olduğunu, 82 milyon değil 500 milyon insana yeteceğini belirterek “Yeter ki hakça paylaşmasını bilelim” dedi.
Anadolu topraklarında yaşamış insanların yıllar boyunca hakça, insanca, hoşgörü içinde yaşadıklarını hatırlatan Başkan Selvitopu, “Bugünlerde bunları yıkmak isteyenler var. Hep birlikte bu güçlere karşı direnmek zorundayız. Bu ülkenin geçmişini, kültürünü gelecek kuşaklara aktarmak zorundayız. Bu ülkede doğa katlediliyor. Kaz Dağları’nda fotoğrafları gördük. Sadece altın için o ağaçları yok etmek ayıptır. İnanca, çevreye aykırıdır. Nasıl izin veriliyor anlamak çok zor. Bizim burada da benzer konular var. İşte Demokrasi Üniversitesi var, Poligon Deresi var. Yarın aynı konuları burada da yaşayabiliriz. Uyanık olmak, kararlı olmak zorundayız. Çünkü başka yer yok. Üniversite yerine konut yapalım diyorlar. Kim yapacak bu konutları? Poligon Deresi konusunda hassasız. Burasını askeri tesis taşındığında halkımıza kalmasını, insanlarımızın yararlanmasını istiyoruz. Popülist anlayışlara kapılmamak zorundayız. Bir sorun geldikten sonra ayağa kalkmamalıyız. Ondan önce ayağa kalkmalı, sahip çıkmalıyız. Buraların partisi yok, bu yerleri bugünden sahip çıkarak koruyabiliriz” dedi.
Biz kendimize güveniyoruz
Ülke olarak ekonomik anlamda sıkıntıların yaşandığını da belirten Başkan Selvitopu, “Ekonomik durgunluk her şeyi etkiliyor. Bizi de etkiliyor. Bu zor günleri dayanışma ile aşabiliriz. Bu sıkıntıları akılla, mantıkla ve tedbirle geçeceğiz. Biz kendimize güveniyoruz. Ve bir devlet kurumunu nasıl yöneteceğimizi de çok iyi biliyoruz. Kimsenin aklına ihtiyacımız yok. 6 yıldır görev yapıyorum. Bunları da aşacağız. 500 bin insanımıza ayrım gözetmeden hizmete devam edeceğiz.” dedi. Selvitopu ayrıca, toplu sözleşmeden gelen maaş farklarının da çalışanların hesabına yatırıldığını müjdeledi.
Haksız yere işten atılan işçilerin yanındayız
Başkan Selvitopu’nun ardından söz alan Genel- İş Sendikası 5 No’lu Şube Başkanı Ali Haydar Kara, konuşmasında diğer belediyelerde haksız yere işten atılan emekçilerin her zaman yanında olduklarını ve bundan sonra da olmaya devam edeceklerini belirtirken, Belediye-İş Sendikası 4 No’lu Şube Başkanı Ayhan Doğan ise kıdem tazminatlarına sonuna kadar sahip çıkıp mücadele edeceklerini, gerekirse Ankara’ya yürüyüş başlatacaklarını söyledi.
Başkan Selvitopu’na çiçek takdim ettiler
Konuşmaların sonunda iki sendika başkanı Başkan Selvitopu’na çiçek verip teşekkür etti. Selvitopu da tüm çalışanların sağlık, mutluluk ve huzur içinde bir bayram geçirmesini diledi.
Şantiye ve ana binada da bayramlaşma programı
Başkan Selvitopu, öğleden sonra da bayramlaşma programlarına devam etti. İlk olarak Temizlik İşleri Şantiyesi’nde işçilerle buluşan Selvitopu, çalışanların bayramını kutladı. Buradaki törene katılan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, işçilere verdiği destekten dolayı Başkan Selvitopu’na çiçek takdim ederek teşekkür etti.
Öğleden sonraki bayramlaşma programı ise ana binadaki Muzaffer İzgü Konferans Salonu’nda gerçekleşti. Başkan Selvitopu, buradaki programda da belediye çalışanlarına seslendi ve “Kurumların kalbi çalışanlarıdır” dedi. Ardından da çalışanların bayramını kutladı.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: