CHP’li Mutlu halkla buluştu projelerini...

CHP’li Mutlu halkla buluştu projelerini anlattı

Halkla bir araya gelerek projelerini anlatmaya devam eden CHP Konak Adayı Mutlu, “Biz bu kentte nefes alıyoruz. Seçimde en çok nefesimize ve özgürlüğümüze sahip çıkacağız. Seçimden sonra ise tebriklerle zaman kaybetmeyip hemen çalışmaya başlayacağız” dedi

CHP’li Mutlu halkla buluştu projelerini anlattı

Halkla bir araya gelerek projelerini anlatmaya devam eden CHP Konak Adayı Mutlu, “Biz bu kentte nefes alıyoruz. Seçimde en çok nefesimize ve özgürlüğümüze sahip çıkacağız. Seçimden sonra ise tebriklerle zaman kaybetmeyip hemen çalışmaya başlayacağız” dedi

CHP’li Mutlu halkla buluştu projelerini anlattı
26 Mart 2024 - 12:54

Seçim çalışmalarını sürdüren Cumhuriyet Halk Partisi Konak Belediye Başkan Adayı Mimar Nilüfer Çınarlı Mutlu, projelerini anlatmaya devam ediyor. Alsancaklılarla Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde buluşan CHP'li Mutlu, Konak vizyonunu paylaştı. Ballıkuyu Mahallesi'nde ev ziyareti gerçekleştirdi. Mahalle sakinlerinin ilgi gösterdiği buluşmada Mutlu, talep ve isteklere kulak verdi.
 
CHP Adayı Nilüfer Çınarlı Mutlu, Alsancak’ta yaşayan vatandaşlarla bir araya geldi. Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde meclis üyesi adaylarının da katıldığı buluşmada göreve gelirse yapacağı projelerle ilgili sunum yapan Mutlu, soruları yanıtladı. Seçim sürecine değinen Mutlu, "Seçime çok az kaldı, geliyoruz. Anketlerde epey öndeyiz. Seçim günü sandıkları ve her bir oyumuzu koruyacağız" dedi.
 
Konak'ın kırılgan yapı stoğuna sahip olduğunun altını çizen Mutlu, "Yapı stoğumuz epey eski. Pek çok alanda yoğun kaçak yapı var. Kentsel dönüşümle ele alınması gerekiyor. Küresel iklim krizi ilçemizi çok etkiledi. Afet Sakınım Planı hazırlayıp planları buna göre güncelleyeceğiz. Konak'ı afete karşı dirençli hale getireceğiz. Konak'ta en yoksulla en zengin yan yana yaşıyor. Mekansal eşitsizlikleri gidermek istiyoruz. Çok büyük endüstriyel ve kültürel mirasımız var. Elektrik Fabrikası biri. Büyükşehir'e geçseydi kente kazandırılacaktı. Kendi ekiplerimizle hızlı restorasyonla kültürel miras dönüşümü hedefliyoruz. Konak'ı kültürel zenginlikleriyle kent ve ülke çapında öne çıkarmayı hedefliyoruz" diye konuştu.
 
Vatandaşların kent yönetiminde söz sahibi olacağını vurgulayan Mutlu, "İlçemizi hemşehrilerimizle birlikte yöneteceğiz. Çocuk, gençlik ve kadın meclislerini ileriye taşıyacağız. Sivil toplum kuruluşlarının aktif olması ve kira derdinden kurtulması için yerleşke kurmak istiyoruz. Kentin gelişimi için fikirler üretilen İnovasyon Merkezi açacağız. Şeffaf ve hesap verebilir belediye hedefliyoruz. Komşularımızın dijital okuryazarlığını geliştirmek için projeler üreteceğiz. E-ruhsat sistemi ile ruhsat süreçleri dijital olacak. Yaya kenti Konak, kenti çok daha güzel kılacak. Konak, kültür, sanat ve ticaretin başkenti olmalı. Semt pazarlarını bölgenin ihtiyacına göre konumlandıracağız. Hayatın her köşesinde tasarıma önem vereceğiz. Kent sakinlerine değer verildiği duygusunun Konak'ta herkese geçmesini istiyorum. Mobil araçlarla sokak hayvanlarının tedavisi yapılacak ve kısırlaştırma seferberliği başlatacağız. Kadın, genç ve engelli istihdamına önem verilecek. Gençlerin yurt sorununa çözüm bulmak istiyoruz. Genç sanatçılara yönelik burs, hibe ve mekansal destek programları sağlayacağız" ifadelerini kullandı.
 
Akıllı belediyecilikle sosyal belediyeciliğin birleşimi Konak Kart projesini anlatan Mutlu, projelerinden şöyle söz etti; "Konak Kart ile vatandaşlar ilçe esnafından alışveriş yapacak, ihtiyaçlarını giderebilecek. Aşevi sayısı artacak. Açacağımız kreşler çocukların özgür birey olması ve anneler için önemli. Güçlü ve görünür kadınların Konak’ını hedefliyoruz. Bütün sokaklarda toplumsal cinsiyet eşitliği içselleştirilsin istiyoruz. Şiddetten uzak hayata ilk adım kadın sığınma evi açacağız. Gençlik eğitim merkezlerinde fırsat eşitliği için etüt desteği vereceğiz. 7/24 açık kütüphanelerimiz olacak. Engellilerin belediye hizmetleri ve kentin olanaklarına erişimini sağlayacağız. Birinci basamak sağlık hizmetlerine erişimi kolaylaştıracağız. Uyuşturucu yaşı 10'a indi, bu sorunu sık sık duyuyoruz. Seçimden sonra en büyük gündemimiz bu olacak. İleri yaş komşularımızın sosyalleşeceği Yaşam Evi projemiz var. Emeklilerin en büyük talebi olan, uygun fiyata bir şeyler yiyip içebilecekleri lokaller açmak istiyoruz. Kültürpark için yıllarca mücadele ettik. Toplumsal bellek için çok önemli. Canlı, aktif bir park olmasını önemsiyoruz. Ada ve Göl gazinolarının restoran olarak faaliyet göstermesi fikrimizi Büyükşehir'e önereceğiz. Yeşil alanı arttırmak için dönüşüm bölgelerinde yeni parklar oluşturacağız. Ses, ışık ve tabela kirliliğinin önüne geçeceğiz. Atıkların geri dönüşümü ve bertarafını sağlayacağız. Doğal gaz olmayan mahallerde devasa hava kirliliği var. Her mahallede doğal gaz olacak. Çeperde spor alanları çok önemli. Kemer'de yüzme havuzlu spor kompleksi yapacağız. Yasakları destekleyen, İzmir için hiçbir şey yapmayanların bir anda partisiz, logosuz, kahraman edasıyla ortaya çıkmalarını çok ilginç buluyorum. Biz bu kentte nefes alıyoruz. Seçimde en çok nefesimize ve özgürlüğümüze sahip çıkacağız."
 
Mutlu Ballıkuyu Mahallesi'nde ev ziyareti gerçekleştirdi, Zeki ve Beşire Altuğ çiftinin evine konuk oldu. Mahalle sakinlerinin katılım gösterdiği buluşmada talep ve istekleri dinleyen Mutlu, "31 Mart'tan itibaren Konak ile ilgili kararları komşularımızla birlikte alacağız. Her mahallenin eşit hizmet alması için çalışacağız. Hiçbir komşumuz yatağa aç girmesin istiyoruz, bunun için aşevi sayısını arttıracağız. Herkesin dışarı adım attığı an mutlu olacağı Konak hedefliyoruz. Desteğiniz için teşekkür ediyorum. Seçimden sonra tebriklerle zaman kaybetmeyip hemen çalışmaya başlayacağız" dedi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
“İhtiyaç kredilerinin yerini kredi kartları aldı”
“İhtiyaç kredilerinin yerini kredi kartları aldı”
‘Yazmaktan ve çizmekten asla vazgeçmeyin’
‘Yazmaktan ve çizmekten asla vazgeçmeyin’