Çocuklar fideleri toprakla buluşturdu
Efes Tarlası Yaşam Köyü’nde hayata geçen “Tohumdan Sofraya, Sofradan Tohuma” Projesi çocukları toprakla buluşturdu
Yayınlanma :
27.05.2023 12:49
Güncelleme :
27.05.2023 12:49


Projeye Efes Selçuk’un merkez ve köylerinde eğitim veren 13 okuldan 270 öğrenci katıldı. Geçen yıl ektikleri Kara Kavun, Aydın Karası Uzun Patlıcan tohumlarından elde edilen fidelerini toprakla buluşturan çocuklar; ayçiçeği, salatalık, kabak, mısır ve bamya tohumlarını ektiler.
Efes Tarlası Yaşam Köyü, Efes Selçuk Belediyesi’nin öz kaynaklarıyla hayata geçen bir proje olup Türkiye’ye doğal, adil ve sağlıklı gıdaya erişim için, gıda egemenliği için bir meşale yaktı. Köy Enstitülerinden ilham alınarak hayata geçen Efes Tarlası Yaşam Köyü üreticilerin yanı sıra her yaştan yurttaşın özellikle de çocukların toprağa dokunması, üretimle iç içe olması Efes Tarlası Yaşam Köyü’nde çocuklara yönelik düzenlenen projeler devam ediyor. “Tohumdan Sofraya, Sofradan Tohuma” Projesi kapsamında geçen yıl tohum alma ile başlayan çalışmalar bu yıl projeye katılan çocukların ektikleri tohumlardan yetişen fideleri toprakla buluşturması ve yeni tohumlar ekmesi ile devam etti.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: