Dayanışma Ödülleri Verildi
15 yıl önce 19 Ekim 2002'de Bergama'nın Hacıhamzalar köyünde 3600 kitaplı/ bilgisayarlı bir kütüphane kurulmuştu.
Yayınlanma :
24.10.2017 09:27
Güncelleme :
24.10.2017 09:27


Dilkökü kanserine yakalanmış bir anneyle oğlunun adını taşıyordu. Rasime- Recai Şeyhoğlu Kütüphanesi... Görkemli bir açılış yapılmıştı, dönemin vali yardımcısı Mustafa Korkmaz Dinçer, il milli eğitim müdürü Behçet Yavuz ve şair- yazar Dinçer Sezgin ile... Açılışa katılan konuklara özel mi özel yemekler ikram edilmişti. Muhtarlık 1 dana 19 tavuk kesmişti o gün.
Kitabın bayramıydı o gün. Köyde şölen yaşanmıştı. Anne Şeyhoğlu da Pir Sultan Abdal'dan deyişler okumuştu.
Ardından, bir çırpıda 9 kütüphane daha açılmıştı aynı isimle... Her açılışta ' Türkü Ana ' olarak bilinen Rasime Şeyhoğlu, birer türkü ve deyiş okumuştu.
O günlerden bu yana Türkiye'nin dört bir köşesinde 47 kütüphane açıldı. Özel kütüphanecilik alanında bir İlk'e imza atan ana oğul Şeyhoğlular, kitap fuarlarında/ kültür merkezlerinde yaptıkları işi anlattılar, cumhurbaşkanlığında kabul gördüler, sayısız ödüller aldılar. Anne, İstanbul'da yılın kütüphanecisi seçildi. Adı İzmir'de bir sokağa verildi. Bolu'da da il kültür ve turizm müdürlüğünde, Bolu'ya yaptığı katkı nedeniyle adı yaşatılıyor.
Yaptığı kütüphanecilik çalışmalarıyla ulusal bir markaya dönüşen Rasime- Recai Şeyhoğlu Kütüphaneler Zincirinin yeni halkalarından biri önümüzdeki günlerde Mardin'de açılacak. Bir halka da Belçika'nın Charleroi ilinde açılacak.Kitaplar çoktan gitti bile...
'Köylerde Rönesans ' şiarıyla yola çıkan Şeyhoğluların başlattığı ' Kitabın kırsala yolculuğu ' devam ediyor.
Anne Şeyhoğlu, oğluna bir gün demişti ki'' Oğlum, biz bu başarıyı bize kitap bağışlayan/ ulaşım konusunda elimizden tutan kitapsever dostlarla sağladık. Günün birinde onlara teşekkür edelim. Herkes de bilmeli bunu. ''
19 Ekim akşamı Karşıyaka Belediyesi / Çarşı Kültür Merkezi, bu teşekküre sahne oldu.
Nüket Hürmeriç'in iki şarkısı, eski kültür bakanlarından Suat Çağlayan'ın konuşmasının ardından Adnan Gündüz, Avni Aydemir, Avram Ventura, Bülent Önder, Cengiz Güven, Doğan Vapurcu, Erkan Sevinç, H.İbrahim Bilecan, İzsiad, Fahir Işıksız, Mertol Akın, Nail Çetin, Öcal Uluç, Özcan Durmaz, Şükret Sevgener, Tuna Arslan,Yasin Peker, Yunus Demir, Yılmaz İstanbullu 'ya zincirin birer şilti takdim edildi.
Törene katılan yazar Gönül Çatalcalı, doktor Handan Tuncay, kalp damar cerrahı dr. Arif Yılmaz, prof.dr. psikiyatrist Yusuf Alper, prof.dr. Veli Lök, kent ve insan hakları savunucusu Mete Hüsünbeyi, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Bergama Çevre Platformu Sözcüsü Erol Engel, biyolog Mert Keçeci, iletişim danışmanı Serkan Aksüyek, Kuşadası Migros müdürlerinden Deniz Şeyhoğlu, Coşkun Taş, Bayraklı Belediyesi Kütüphanecisi Özgür Han, İşçi emeklisi Necdet Sevgener, Karşıyaka Belediyesi Kültür Müdürü Nail Çetin, Karşıyaka Belediyesi Basın Halkla İlişkiler Müdürü Veysel Çıldır,İzmir Vali Yardımcısı H.Hüseyin Can birer konuşma yaparak sahiplerine şiltlerini verdiler.
Ortopedi ve Travmatoloji profesörü Veli Lök, yaptığı konuşmasında '' Bu zincir, Türkiye'ye örnek olmanın yanısıra dünyaya da örnek olmalıdır. '' derken, kokteylin- gecenin sponsorluğunu yapan Denge Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Alaaddin Kurt da , böylesi sosyal- kültürel çalışmalara destek olmayı bir görev ve sorumluluk biliyoruz dedi.
Geçen dönem milletvekili Hakkı Ülkü, Nörolog Dr. Şule Peker, dişhekimi Sevgi Akın, Türkçe öğretmeni Neriman Erim, Recai Şeyhoğlu'nun 1966 yılından İngilizce öğretmeni Altan Aykar,Denge Okulları Yönetim Kurulu Üyeleri ve çok sayıda eğitimci- sağlık çalışanlarının katıldığı gecede konuklara aynı zamanda Şeyhoğlu'nun son çıkan kitapları da armağan edildi.
Gülay Köse'nin sunuculuğunu yaptığı gece, vefanın sadece İstanbul'da bir semt olmadığını gösteren bir geceydi. Binlerce kitaplı kütüphanelere katkı koyanlara duyulan bir saygı ve teşekkür gecesiydi.
Öyle de olması gerekiyordu dedirten bir gece...
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: