DEMİRAĞ, “FOÇA EGE TURİZMİ’NİN LİDERİ OLMA YOLUNDA”
“Foça, Ege Bölgesi’nin en önemli turizm markalarından birisi olma yolunda, ilçemize katkı sunan bu kadar kıymetli paydaşımız varken lider olmamamız için bir neden göremiyorum” dedi.
Yayınlanma :
17.04.2015 11:54
Güncelleme :
17.04.2015 11:54


Dokuz Eylül Üniversitesi Reha Midilli Foça Turizm Fakültesi Dekanlığı, Seferihisar Fevziye Hepkon Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü, Foça Belediye Başkanlığı, Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar (ETİK) Birliği, Ege Turizm Derneği ve Foça Turizmciler, Yatırımcılar ve Esnaf Derneği (FOÇA TUDER) işbirliğiyle 39’uncusu düzenlenen Foça Turizm Haftası, akademisyenlerle, esnaf ve işletmecileri bir araya getirdi. 15-22 Nisan tarihleri arasında düzenlenen etkinlikler kapsamında, “Turizmde Güncel Gelişmeler: Foça Turizmi ve Gastronomi” konulu panel, Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezi’nde ilçenin kamu ve özel sektör idarecilerinin katılımıyla gerçekleşti.
Panelin açılışında konuşan Reha Midilli Foça Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Avşar Kurgun, “Foça’nın turizmde hak ettiği yeri alması için çalışan tüm dernek, kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum ve Turizm Haftası’nın genelde ülkemize, özelde de ilçemize bereketli günler getirmesini diliyorum” diye konuştu. FOÇA TUDER Başkanı Işıl Dirim Kavitaş ise dernek olarak bu yıl ilk kez resmi paydaş kabul edilmelerinin sevincini yaşadıklarını belirterek, “Antik İyonya’nın en önemli kentlerinden birisi olan Phokaia (Foça), maalesef Aliağa ağır sanayi bölgesinin kurulmasından itibaren kirlilikle baş başa kalmıştır. Denizi, balığı, yelkeni ve 4 bin yıllık tarihi ile bu kültür mirasını korumalıyız. Foça Kalesi, UNESCO’nun Dünya Kültür Mirası Listesi’ne geçici olarak girdi. Kalıcı olarak kültür mirası listesinde yer alması gündemde ve paydaşlarımızla önemli çalışmalara imza atmamız umut verici gelişmeleri beraberinde getiriyor. Hayalimiz, 70’li yıllardaki gibi turistlerin faytonlarla dolaştığı, insanların denizine rahatça girdiği Foça’yı geri kazanmak” dedi.
Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, dünyada kimliğini korumayı başaran ender ilçelerden birisi olarak tanımladığı Foça için, “Ege Bölgesi’nin en önemli turizm markalarından birisi olma yolunda, ilçemize katkı sunan bu kadar kıymetli paydaşımız varken, lider olmamamız için bir neden göremiyorum” sözlerini kullandı. 2014 yılının Foça Turizm’i açısından oldukça verimli geçtiğini belirten Foça Kaymakamı Niyazi Ulugölge, “Foçalı kadınların el emeği göz nuru olan ‘Yeryüzü Pazarı’ bölge pazarları içerisinde birinci seçilmiştir. Kalemizin UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde yer alması ve daha birçok sevindirici gelişme yaşanmıştır. 2015 yılı içinde birçok projemizi hayata geçirmeyi amaçlıyoruz. Öncelikle kaçak avlanma sonucu azalan balık çeşitliliğini artırmak için sürdürülebilir balıkçılığı yaşama geçirmeye çalışıyoruz. Deniz Feneri olarak bilinen yarımadanın 17. yy’daki özgün haline getirilip, rekreasyon alanı olarak hizmete girmesi diğer bir amacımız. Foça’nın birbirinden lezzetli yemeklerinin tanıtılması, hijyen ve kalite açısından belirli standartların koruması için çiftçilerimizle ve esnaflarımızla birlikte çalışmaktayız. Midilli Adası’na düzenlenen turların yeniden başlaması ile Ege’nin iki yakasının diyaloğunun güçleneceğini düşünüyorum” dedi.
Konuşmaların ardından geçilen panelin ilk oturumun başkanlığını Dokuz Eylül Üniversitesi Mali Koordinatörü ve Seferihisar Fevziye Hepkon Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Alp Timur yaptı. “Foça Turizm’i ve Çevre” başlıklı ilk oturumda; Avukat İlker Ünsever, Özel Çevre Koruma Şube Müdürlüğü’nden emekli Ayşe Sezer Göktan, Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar (ETİK) Birliği Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Oteller Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler ve Markalaşma Uzmanı Muhterem İlgüner panelist olarak yer aldı. Foça Turizminin gelişmesi için yapılması gerekenler ve mevcut sorunların tartışıldığı panel, akademisyenler, sektör temsilcileri ve esnaf derneklerinin temsilcilerinin katılımıyla gün boyunca devam etti.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: