DEÜ, Türkiye’nin ilk obezite polikliniğini açtı
Türkiye’nin ilk Genetik Obezite Tarama Polikliniği Dokuz Eylül Araştırma Üniversitesi bünyesinde kuruldu. 15 Temmuz Sağlık ve Sanat Yerleşkesi’nde hizmete açılan poliklinikte 1 öğretim üyesi ve 1 asistan hekim olmak üzere 2 doktor, 1 beslenme ve diyet uzmanı, 1 klinik psikolog ve 1 fizyoterapist hizmet verecek
Yayınlanma :
06.07.2023 10:28
Güncelleme :
06.07.2023 10:28


DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Devletimizin bize sunduğu kaynakları sağlık alanında kentimizle ve ülkemizde buluşturmanın gururunu yaşıyoruz. Bölgenin en büyük kapasitesine sahip Hastanemizde hizmete aldığımız Obezite Polikliniğindeki uygulamalarla, genetik tanımlama başta olmak üzere birçok ilki halkımıza sunacağız. Üniversitemizin ve siz değerli mensupların emekleriyle kurulan bu merkeze herkesin sahip çıkmasını istiyorum. Sunulacak olan sağlık hizmeti halkımıza büyük bir katkı sağlayacak. Obezite sorununa çözümler üretilmesi ve genetik tanımlamaların yapılması gibi önemli hedefleri olan Obezite Polikliniğimizden beklentimiz çok büyük. Ülkemizde ilk olmanın gururuyla güzel dönüşlerin olacağını ve merkezimizin daha da büyüyeceğini umuyoruz.”
DEÜ Araştırma Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Caner Çavdar, DEÜ’nün toplumsal ihtiyaçlara yönelik çok özel merkezler kurduğunu belirterek, “Obezite Polikliniğimizin, GETAT binamızda hizmet verecek olması son derece önemli. Bu merkezde iç hastalıkları ve genel cerrahinin yanında birden fazla tıp dalı, tedavi çalışmalarında katkı verecek. Çağımızın en büyük sorununa bu merkez ile çözümler üreteceğiz” dedi.
DEÜ Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Nur Olgun ise, “Çocukluk döneminden itibaren tüm yaş gruplarında obezite sorunu var. Bu problem, kansere kadar uzanan birçok hastalığın nedeni olabiliyor. Bu sağlık problemine çözümler arayacağımız Obezite Polikliniği’nin kurulmasına öncülük eden Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Nükhet Hotar’a teşekkür ediyoruz” diye konuştu. Obezite Polikliniği Sorumlusu Doç. Dr. Demet Yalçın Kehribar da, obezitenin tüm dünyada büyüyen bir sorun haline geldiğini belirterek, “Bu merkezde ‘Monogenik’ yani Genetik Obezite taraması yapılacak. Çünkü genetik obezite cerrahi yöntemlerle veya diyetle tedavi edilemiyor. Bu soruna multidisipliner çalışma prensibiyle hareket ederek çözümler üreteceğiz” dedi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: