Doğa için fotoğraf çektiler
“Sürdürülebilir Enerji ile Aydınlık Yarınlar” ve “Doğaya Umut Ol” Fotoğraf Sergisi ve Ödül Töreni Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde gerçekleşti
Yayınlanma :
09.04.2024 11:34
Güncelleme :
09.04.2024 11:34


Ödüllerin sahiplerine verildiği açılışta Göztepe Rotary Kulübü dönem başkanı Hülya, 10 yıldır düzenlenen Uluslararası Fotoğraf Yarışması’nın, Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu tarafından sürdürülebilir proje ve fotoğraf sanatına katkıları nedeniyle her beş yarışmada bir verilen yıldızları ile prestijli yarışmalar listesinde yerini aldığını belirtirken, bu yarışmanın Uluslararası Rotary Birliği’nin belirlediği 7 öncelikli alanı baz alarak projelendirdiğini, fotoğraf sanatının görsel gücünü kullanarak, uluslararası platformda mümkün olduğu kadar çok sanatçının gözünden, dünyanın farklı kültür ve coğrafyasından fotoğrafları geniş kitlelere ulaştırmayı ve küresel sorunlara dikkat çeken görsel köprü olmayı amaçladığını söyledi.
Göztepe Rotary Kulübü Uluslararası Fotoğraf Yarışması Komite Başkanı Deniz Can Taşçı bugüne kadar, 63 ülkeden 5000’e yakın fotoğrafçının 20000’e yakın fotoğrafla katıldığı yarışmalarda, ödül ve sergileme hakkı kazanan fotoğrafların yer aldığı sergi ve sunumlar ile seçilen konuya dair farkındalık yaratması amaçlanan projede fotoğrafları ile yer alan katılımcılara ve seçiciliği üstlenen jüri üyelerine teşekkür etti.
İzmir Fotoğraf Sanatı Derneği ile 10 yıldır sürdürülen bu projede STK’lar arası dayanışma ve iş birliğinin önemini vurgulayan İFOD Yönetim Kurulu Başkanı Seda Şengök de konuşmasında; bu kadar uzun süreli bir iş birliğinin Türkiye’de bir ilk olduğunu ve bu tarz girişimlere örnek olmaktan mutlu olduklarını belirtti.
Konusu, Uluslararası Rotary birliğinin 7 öncelikli alanından biri olan, çevresel bozulmanın nedenlerini ele alarak, dünyayı daha yaşanabilir hale getirmek için gerekli projeler oluşturmayı tavsiye eden “ÇEVRENİN KORUNMASI” çerçevesinde belirlenen 10. Uluslararası Fotoğraf Yarışmanın sergisi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi giriş katı Doğu Salonunda 28 Nisan’a kadar ziyaret edilebilir.
FIAP MADALYALAR;
DÜNYAYA UMUT OL / DOĞA VE İNSAN
FIAP GOLD / ALTIN Hosein DAVOODI - IRAN
FIAP SILVER / GÜMÜŞ Vladimir TADIC - BOSNA HERSEK
FIAP BRONZE / BRONZ Betül ŞİMŞEK – TÜRKİYE
SÜRDÜRÜLEBİLİR ENERJİ İLE AYDINLIK YARINLAR
FIAP GOLD / ALTIN Mithail Afrige CHOWDHURY - BANGLADEŞ
FIAP SILVER / GÜMÜŞ Sujan SARKAR - TÜRKİYE
FIAP BRONZE / BRONZ Sati GÜDER – TÜRKİYE
TFSF MADALYALAR
DÜNYAYA UMUT OL / DOĞA VE İNSAN
TFSF ALTIN Polina VERESHCHAGINA - RUSSIA
TFSF GÜMÜŞ Siavosh EJLALI - IRAN
TFSF BRONZ Hosein DAVOODI - IRAN
SÜRDÜRÜLEBİLİR ENERJİ İLE AYDINLIK YARINLAR
TFSF ALTIN ÖZHAN ARIOĞLU - TÜRKİYE
TFSF GÜMÜŞ EKREM KALKAN - TÜRKİYE
TFSF BRONZ MEHMET ULUYURT- TÜRKİYE
YARIŞMA JÜRİSİ;
Dr.Alahattin Kanlıoğlu Ege Ü. İltşm. Fak. Ftğrf. ve Grf. Ana Sanat Dalı. Öğr. Üyesi Türkiye
Berna Kızıltan IFOD & Göztepe Rotary K. Temsilcisi
Mehmat Yasa, AFIAP Fotoğraf Sanatçısı –Türkiye
Selim Bonfil Fotoğraf Sanatçısı İFOD üyesi – Türkiye
Stratis Tsoulellis EFIAP/s (GPU Hermes) Fotoğraf Sanatçısı- Yunanistan
BUGÜNE KADAR GERÇEKLEŞEN YARIŞMALAR;
YAŞAMIN KAYNAĞI; KADIN
TARFİK VE ULAŞIM; HAYATA BAĞLAYAN YOLLAR
BARIŞ VE HOŞGÖRÜ; DÜNYANIN GÜLÜMSEYEN YÜZÜ
KÜRESEL ISINMA; UNUTULAN GELECEK
TOPRAKTAN ÇATALA BESLENME VE YAŞAM
GELENEKSEL OYUN VE SPORLARLA KÖPRÜLERİ GELİŞTİRELİM
GERÇEK GIDA GELECEĞİMİZ
DÜNYA BİZİM EVİMİZ
SÜRDÜRÜLEBİLİR ENERJİ İLE AYDINLIK YARINLAR
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: