Doğa için fotoğraf çektiler

Doğa için fotoğraf çektiler

“Sürdürülebilir Enerji ile Aydınlık Yarınlar” ve “Doğaya Umut Ol” Fotoğraf Sergisi ve Ödül Töreni Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde gerçekleşti

Doğa için fotoğraf çektiler

“Sürdürülebilir Enerji ile Aydınlık Yarınlar” ve “Doğaya Umut Ol” Fotoğraf Sergisi ve Ödül Töreni Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde gerçekleşti

Doğa için fotoğraf çektiler
09 Nisan 2024 - 11:34

İzmir Göztepe Rotary Kulübü’nün, İzmir Fotoğraf Sanatı Derneği (İFOD) ile birlikte ülkemizde ve dünyada yaşanan küresel sorunlara dikkat çekerek, sanat yolu ile izleyiciye ulaşmayı amaçladığı uluslararası fotoğraf yarışması, Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) ve The International Federation of Photographic Art (FIAP) onayı ile dünya fotoğrafçılarına açık olarak düzenleniyor. “Sürdürülebilir Enerji ile Aydınlık Yarınlar” ve “Doğaya Umut Ol” başlıklı iki konuda düzenlenen 10. Uluslararası Fotoğraf yarışmasına 24 Ülkeden 448 Fotoğrafçı 1504 fotoğraf ile katıldı. 40 fotoğrafın FIAP ve TFSF Madalyaları, Mansiyonları, Göztepe Rotary ve İFOD Özel Ödülleri, ile 109 Fotoğrafın “Kabul” alarak sergilenme hakkı kazandığı farkındalık sergisi 28 Nisan’a kadar sanat severlerin ziyaretine açık olacak.
 
Ödüllerin sahiplerine verildiği açılışta Göztepe Rotary Kulübü dönem başkanı Hülya, 10 yıldır düzenlenen Uluslararası Fotoğraf Yarışması’nın, Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu tarafından sürdürülebilir proje ve fotoğraf sanatına katkıları nedeniyle her beş yarışmada bir verilen yıldızları ile prestijli yarışmalar listesinde yerini aldığını belirtirken, bu yarışmanın Uluslararası Rotary Birliği’nin belirlediği 7 öncelikli alanı baz alarak projelendirdiğini, fotoğraf sanatının görsel gücünü kullanarak, uluslararası platformda mümkün olduğu kadar çok sanatçının gözünden, dünyanın farklı kültür ve coğrafyasından fotoğrafları geniş kitlelere ulaştırmayı ve küresel sorunlara dikkat çeken görsel köprü olmayı amaçladığını söyledi.
 
Göztepe Rotary Kulübü Uluslararası Fotoğraf Yarışması Komite Başkanı Deniz Can Taşçı bugüne kadar, 63 ülkeden 5000’e yakın fotoğrafçının 20000’e yakın fotoğrafla katıldığı yarışmalarda, ödül ve sergileme hakkı kazanan fotoğrafların yer aldığı sergi ve sunumlar ile seçilen konuya dair farkındalık yaratması amaçlanan projede fotoğrafları ile yer alan katılımcılara ve seçiciliği üstlenen jüri üyelerine teşekkür etti.
 
İzmir Fotoğraf Sanatı Derneği ile 10 yıldır sürdürülen bu projede STK’lar arası dayanışma ve iş birliğinin önemini vurgulayan İFOD Yönetim Kurulu Başkanı Seda Şengök de konuşmasında; bu kadar uzun süreli bir iş birliğinin Türkiye’de bir ilk olduğunu ve bu tarz girişimlere örnek olmaktan mutlu olduklarını belirtti.
 
Konusu, Uluslararası Rotary birliğinin 7 öncelikli alanından biri olan, çevresel bozulmanın nedenlerini ele alarak, dünyayı daha yaşanabilir hale getirmek için gerekli projeler oluşturmayı tavsiye eden “ÇEVRENİN KORUNMASI” çerçevesinde belirlenen 10. Uluslararası Fotoğraf Yarışmanın sergisi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi giriş katı Doğu Salonunda 28 Nisan’a kadar ziyaret edilebilir.
 
FIAP MADALYALAR;
DÜNYAYA UMUT OL / DOĞA VE İNSAN 
FIAP GOLD / ALTIN  Hosein DAVOODI - IRAN
FIAP SILVER / GÜMÜŞ  Vladimir TADIC - BOSNA HERSEK
FIAP BRONZE / BRONZ Betül ŞİMŞEK – TÜRKİYE
 
SÜRDÜRÜLEBİLİR ENERJİ İLE AYDINLIK YARINLAR
FIAP GOLD / ALTIN Mithail Afrige CHOWDHURY - BANGLADEŞ
FIAP SILVER / GÜMÜŞ Sujan SARKAR - TÜRKİYE
FIAP BRONZE / BRONZ Sati GÜDER – TÜRKİYE
 
TFSF MADALYALAR
DÜNYAYA UMUT OL / DOĞA VE İNSAN
TFSF ALTIN Polina VERESHCHAGINA - RUSSIA
TFSF GÜMÜŞ Siavosh EJLALI - IRAN
TFSF BRONZ Hosein DAVOODI - IRAN
 
SÜRDÜRÜLEBİLİR ENERJİ İLE AYDINLIK YARINLAR
 
TFSF ALTIN ÖZHAN ARIOĞLU - TÜRKİYE
TFSF GÜMÜŞ EKREM KALKAN - TÜRKİYE
TFSF BRONZ MEHMET ULUYURT- TÜRKİYE
 
YARIŞMA JÜRİSİ;
Dr.Alahattin Kanlıoğlu Ege Ü. İltşm. Fak. Ftğrf. ve Grf. Ana Sanat Dalı. Öğr. Üyesi Türkiye
Berna Kızıltan IFOD & Göztepe Rotary K. Temsilcisi
Mehmat Yasa, AFIAP Fotoğraf Sanatçısı –Türkiye
Selim Bonfil Fotoğraf Sanatçısı İFOD üyesi – Türkiye
Stratis Tsoulellis EFIAP/s (GPU Hermes) Fotoğraf Sanatçısı- Yunanistan
 
BUGÜNE KADAR GERÇEKLEŞEN YARIŞMALAR;
YAŞAMIN KAYNAĞI; KADIN
TARFİK VE ULAŞIM; HAYATA BAĞLAYAN YOLLAR
BARIŞ VE HOŞGÖRÜ; DÜNYANIN GÜLÜMSEYEN YÜZÜ
KÜRESEL ISINMA; UNUTULAN GELECEK
TOPRAKTAN ÇATALA BESLENME VE YAŞAM
GELENEKSEL OYUN VE SPORLARLA KÖPRÜLERİ GELİŞTİRELİM
GERÇEK GIDA GELECEĞİMİZ
DÜNYA BİZİM EVİMİZ
SÜRDÜRÜLEBİLİR ENERJİ İLE AYDINLIK YARINLAR
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Turnuva Ege’nin iki yakasını bir daha buluşturacak
Turnuva Ege’nin iki yakasını bir daha buluşturacak
CHP İl Başkanı Aslanoğlu’ndan 1296 muhtara mektup
CHP İl Başkanı Aslanoğlu’ndan 1296 muhtara mektup