DOĞAL DÜNYANIN YAŞAYAN PARÇALARI “KENTLER’’
Yayınlanma :
04.11.2015 12:28
Güncelleme :
04.11.2015 12:28


Ege Üniversitesi Çevre Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından “Geleceğin Sürdürülebilir Kentleri’’ konulu panel düzenlendi.
Ege Üniversitesi EBİLTEM-TTO Konferans Salonu’nda düzenlenen panelin moderatörlüğünü Ziraat Fakültesi Toprak Bilimi ve Bitki Beslenme Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yusuf Kurucu yaptı.
Panele; Türkiye Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi’nden Yrd. Doç. Dr. M. Burcu Sıla Aydın, Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şerif Hepcan ve İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Şehir Planlama Bölümü Öğretim Üyesi Yrd Doç. Dr. Koray Velibeyoğlu konuşmacı olarak katıldı.
İklim değişikliği ve toprak biliminden bahseden Prof. Dr. Kurucu, “Çevre ve doğal yapı olmazsa olmaz iki yapıdır. Ayrı düşünülemez bir bütündür” dedi.
Prof. Dr. Kurucu “Kırsal yaşam çok kırılgan. Geri kazanılması genellikle mümkün değildir. Bu yüzden su kaynaklarındaki organik ve kimyasal kirlenmelere, toprak işgaline, mevcut bulunan bitki çeşitliliğine, hayvan türlerine dikkat edilerek arazi kullanılmalıdır’’ dedi.
DEĞİŞEN İKLİME FİZİKSEL PLANLAMA
Yrd. Doç. Dr. Aydın, iklim değişikliğini etkileyen en büyük sorunlardan biri olan ekolojik dengeyi düzenlemek için şehir planlamasından fiziksel planlamaya bir an önce geçilmesi gerektiğini vurguladı.
Ekolojik açıdan sürdürülebilir kentlere ve ekolojik ağlara değinen Prof. Dr. Şerif Hepcan ise ekolojik açıdan kentleri, kent formunun ve gelişiminin süreçlerini anlattı. Prof. Dr. Hepcan “Geleceği anlamak için geçmişte yaşananları yani tarihsel gelişimi iyi bilmek gerekir” diye konuştu.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: