Dokuz Eylül, Türkiye’nin zirvesinde

Dokuz Eylül, Türkiye’nin zirvesinde

DEÜ, YÖK’ün hazırladığı 2023-Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporu’nda 208 üniversite arasında 3 farklı göstergede Türkiye 1.’si, 7 göstergede ise ilk 5 içinde yer aldı

Dokuz Eylül, Türkiye’nin zirvesinde

DEÜ, YÖK’ün hazırladığı 2023-Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporu’nda 208 üniversite arasında 3 farklı göstergede Türkiye 1.’si, 7 göstergede ise ilk 5 içinde yer aldı

Dokuz Eylül, Türkiye’nin zirvesinde
23 Aralık 2023 - 11:15

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından hazırlanan ‘2023-Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporu’nda önemli başarılara imza attı. ‘Araştırma Üniversitesi’ beratı kazanan DEÜ, 208 yükseköğretim kurumunun değerlendirildiği raporda 3 farklı göstergede Türkiye 1.’si, 7 göstergede ise ilk 5’te yer aldı. Raporda, 'eğitim ve öğretim', 'araştırma-geliştirme’, ‘proje ve yayın', 'uluslararasılaşma', 'sürdürülebilirlik' ve 'topluma hizmet ve sosyal sorumluluk' kategorilerinde yükseköğretim kurumları değerlendirildi. Araştırmada 74 farklı gösterge esas alındı.
 
Faaliyetleri ile toplam 10 göstergede Türkiye’de ilk 5 içinde yer alan DEÜ, 'sürdürülebilirlik' alanında 2, 'topluma hizmet ve sosyal sorumluluk' alanında 1 göstergede olmak üzere 3 alanda ilk sırada yer aldı. DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, Dokuz Eylül Üniversitesi’nin girişimcilik ve yenilikçilik odaklı, toplumsal katkı ve çevre dostu misyonunu benimseyen faaliyetlere imza attığını ifade etti. Hotar, “Yükseköğretim Kurulu’nun üniversiteleri 74 farklı göstergeye göre değerlendirip, çarpıcı analizler yaptığı raporunu inceledik. Türk yükseköğretimini karakterize eden Üniversitemiz, ‘dezavantajlı gruplara yönelik faaliyet sayısı en yüksek olan üniversiteler’, ‘kişi başı doğrudan karbon ayak izinin en düşük olan üniversiteler’ ve ‘sıfır atık, yeşil kampüs ve çevrecilik alanlarında alınan ödül sayısı en yüksek olan üniversiteler’ kategorilerinde Türkiye genelinde ilk sırada yer aldı. Birçok ilki ve yeniliği ülkemize, kentimize ve bilim dünyasına kazandıran Dokuz Eylül Üniversitesi olarak, raporda elde ettiğimiz başarılardan oldukça memnun kaldık. Üniversitemiz rapora göre 3 alanda Türkiye 1’incisi oldu. 7 göstergede ise Türkiye’deki üniversiteler arasında ilk 5’te yer aldı. Gurur duyuyoruz” dedi.
 
Hayata geçirdiği yatırım ve faaliyetlerinde ‘engelsiz üniversite, engelsiz toplum’ anlayışını ilke edinen Dokuz Eylül Üniversitesi, bu yönde ekosistem oluşturulması için birçok önemli projeye imza atmıştı. Başarıyı değerlendiren Rektör Hotar, “Farkındalık oluşturacak sosyal sorumluluk projeleri, bilimsel çalışma ve fiziki yatırımlara önem veren Rektörlüğümüz, ulusal düzeyde ses getiren girişimlere imza atıyor. Rektörlüğümüz, Üniversitemizin engelsiz eğitim, yapı, kampüs, şehir gibi kavramlarda da örnek olmasını arzuluyor. Nitelikli araştırma altyapı ve imkânlarımızı sürekli geliştirirken, yerleşkelerimizdeki eğitim faaliyetlerinin erişilebilirliğine büyük önem veriyoruz. Girişimlerimizin takdir görmesi bizi daha da teşvik ediyor. Bu yöndeki toplumsal sorumluluklarımızın ve yol gösterici rolümüzün farkındalığıyla bu yöndeki adımlarımızı sürdürmeye devam edeceğiz” açıklamasında bulundu. 
 
Çevre ve sürdürülebilirlikte birikim ve hassasiyete sahip olduklarını belirten Rektör Hotar, “Araştırma Üniversitemiz, sürdürülebilirlikte kişi başı doğrudan karbon ayak izinin en düşük üniversite, sıfır atık, yeşil kampüs ve çevrecilik alanlarında alınan ödül sayısı en yüksek üniversiteler göstergelerinde ilk sırada. 15 yerleşkesi Sıfır Atık Belgesi’ne sahip, çevre ve sürdürülebilirlik sorumluluklarını titizlikle yerine getiren Üniversitemiz için bu sonuçlar sürpriz olmadı. DEÜ olarak, Ar-Ge faaliyetlerimizi ve bilimsel çalışmalarımızı sürdürecek, bilgilendirme, farkındalık, eğitim faaliyetlerimizle mensuplarımıza ve tüm topluma çevre bilincini aşılamaya devam edeceğiz” diye konuştu.
 
DEÜ’nün ilk 5 içinde yer alan başarılarını sıralayan Hotar, “Üniversitemiz, 'alınan ödül, nişan sayısının en yüksek olduğu üniversiteler', 'sosyal sorumluluk projesi sayısının en yüksek olduğu üniversiteler', kariyer merkezlerinin gerçekleştirdiği faaliyetlerin en yüksek olduğu üniversiteler', 'AARWU dünya sıralamasında en başarılı üniversiteler', 'merkezi bütçe dışı geliri en yüksek devlet üniversiteleri', 'öğrencilerin yaptığı endüstriyel/sektörel proje sayısının en yüksek olduğu üniversiteler', 'düzenlenen uluslararası etkinlik sayısının en yüksek olduğu üniversiteler' göstergelerinde ilk 5’te yer alma başarısı gösterdi. Topluma hizmet ve sosyal sorumluluk alanlarındaki başarılarıyla Türkiye’nin zirvesindeki Üniversitemiz, 'dünyada ilk 500' hedefine kararlılıkla yürüyor. Bilim dünyasındaki yükselişimizin sürmesi için yolumuza kararlılıkla devam edeceğimizin altını bir kez daha çiziyoruz. Üniversitemizin başarısında emeği geçen tüm mensuplarımıza bir kez daha teşekkür ediyoruz” bilgisini paylaştı.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
“İhtiyaç kredilerinin yerini kredi kartları aldı”
“İhtiyaç kredilerinin yerini kredi kartları aldı”
‘Yazmaktan ve çizmekten asla vazgeçmeyin’
‘Yazmaktan ve çizmekten asla vazgeçmeyin’