EBSO’dan mesleki eğitim için bir imza daha

EBSO’dan mesleki eğitim için bir imza daha

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO), İzmir Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü ile İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu arasında iş birliği protokolü imzalandı.

EBSO’dan mesleki eğitim için bir imza daha

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO), İzmir Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü ile İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu arasında iş birliği protokolü imzalandı.

EBSO’dan mesleki eğitim için bir imza daha
02 Kasım 2023 - 09:52

Protokol kapsamında İzmir Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü ve EBSO’nun koordinasyonunda, sanayinin ihtiyacına göre ders müfredatlarının oluşturulması ve yine talep doğrultusunda öğrencilerin sanayi kuruluşlarında staj yapması sağlanacak.
İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin dördüncü yarıyıl eğitimlerini sanayi kuruluşlarında yürütmelerini de kapsayan protokol, EBSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Metin Akdaş, İzmir Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Engin Bişar ve İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Derman Küçükaltan tarafından imzalandı.

İmza töreninde konuşan EBSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Metin Akdaş, üniversite-sanayi işbirliğinin en önemli boyutlarından birinin de istihdam olduğunu söyledi. Akdaş, “Ülkemizde var olan işsizliğin yanında, büyük çoğunluğu KOBİ’lerden oluşan ve aradığı nitelikte iş gücünü bulmakta büyük zorluk çeken sanayi kuruluşlarımızın varlığı söz konusudur. Bunun altında mesleksizlik konusu bulunuyor. Mesleksizlik konusunu da mesleki ve teknik eğitim ile aşabileceğimiz çok açık. EBSO olarak Çınarlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde yürüttüğümüz Sektörel Mükemmeliyet Merkezi’nin ardından İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu ile imzaladığımız bu protokol, sanayinin ihtiyaç duyduğu nitelikli ara elemanın yetişmesi noktasında büyük önem taşıyor. Sanayicinin talep ve ihtiyaçları doğrultusunda ders programlarının şekillendirilmesi ve öğrencilerimizin mezuniyet öncesi sanayi kuruluşlarında eğitim görecek olmaları, ihtiyaç duyulan nitelikle kalifiye elemanın en iyi şekilde yetişebilmesine büyük katkı sağlayacak. Yönetim Kurulu Başkanımız Ender Yorgancılar, meslek lisesi mezunlarının belirli şartların karşılanması koşuluyla askerlikten muaf tutulması ile ilgili teklifimizi Cumhurbaşkanı Yardımcımız Cevdet Yılmaz’a sundu. Bu gibi uygulamalar ile nitelikli istihdam konusunun çözümünün hızlanacağını düşünüyoruz. İşbirliğimize verdiği destekler ve yapıcı yaklaşımları için İzmir Sanayi ve Teknoloji İl Müdürümüz Sayın Engin Bişar’a şükranlarımı sunuyorum. Sanayicinin taleplerini önceleyen vizyonu ve sıcak yaklaşımı nedeniyle İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu Müdürümüz Sayın Prof. Dr. Derman Küçükaltan’a teşekkür ediyorum” dedi.

İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Derman Küçükaltan ise İzmir’de beş binin üzerindeki sanayiciyi temsil eden EBSO’dan gelecek tüm talep ve değerlendirmelerin kendileri için çok önemli olduğunu söyledi. Prof. Küçükaltan, “Sanayicilerimizin talepleri doğrultusunda müfredatımızı şekillendirerek kalkınmanın öncüsü olan sanayimize doğru biçimde katkımız olacak. EBSO’dan gelecek, sanayicimizden gelecek tüm projelere açığız. Doğrudan YÖK’e bağlı bir eğitim kurumu olarak sanayicilerimizin eğitime ilişkin tüm taleplerini en hızlı biçimde karşılayabilecek durumdayız. Öğrencilerimizin hem gerçek ihtiyaçlara dayanan bir ders programıyla okuması ve hem de son yarıyıllarını sanayi kuruluşlarında geçirmeleri bizler için çok önemli. Bu protokolün oluşması sürecinde ortaya koydukları anlayış ve işbirliği nedeniyle Ege Bölgesi Sanayi Odası’na ve İzmir Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü’ne teşekkür ediyorum” diye konuştu.
İzmir Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Engin Bişar da sanayiye ve istihdama yönelik her adımı en güçlü bir şekilde desteklemekten mutluluk duyduklarını dile getirdi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
“İhtiyaç kredilerinin yerini kredi kartları aldı”
“İhtiyaç kredilerinin yerini kredi kartları aldı”
‘Yazmaktan ve çizmekten asla vazgeçmeyin’
‘Yazmaktan ve çizmekten asla vazgeçmeyin’