Ege Üniversitesinden “Cumhuriyetin 100. Yılı...

Ege Üniversitesinden “Cumhuriyetin 100. Yılı Resepsiyonu”

Ege Üniversitesi Rektörlüğü Bahçesinde, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla “Cumhuriyetin 100. Yılı Resepsiyonu” düzenlendi.

Ege Üniversitesinden “Cumhuriyetin 100. Yılı Resepsiyonu”

Ege Üniversitesi Rektörlüğü Bahçesinde, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla “Cumhuriyetin 100. Yılı Resepsiyonu” düzenlendi.

Ege Üniversitesinden “Cumhuriyetin 100. Yılı Resepsiyonu”
26 Ekim 2023 - 10:13

Ege Üniversitesinde, Cumhuriyetin 100. Yılı Etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Cumhuriyetin 100. Yılı Resepsiyonu ve Bilim Ödülleri Töreni” yoğun katılımla gerçekleştirildi. Programa,  Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Azerbaycan Devlet Tarım Üniversitesi Rektörü Doç. Dr. Zafer Gurbanov, Ege Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Ersan, Prof. Dr. Banu Yücel, Prof. Dr. Prof. Dr. İlkin Şengün, Azerbaycan Devlet Tarım Üniversitesi Heyeti, EÜ Senato Üyeleri, EÜ Üst Yönetim, akademik ve idari çalışanlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program Ege Üniversitesi Medya Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından hazırlanan, Cumhuriyet tarihinin dönüm noktalarına vurgu yapan  “Cumhuriyetin Kazanımları”   film gösterimi ve açılış konuşmasıyla devam etti.

Konuşmasına Cumhuriyetin 100. yılını kutlayarak başlayan Rektör Prof. Dr. Budak, kendisinin Selanikli ve Atatürk'ün hemşehrisi olduğunu söyledi. Ege Üniversitesinde son dönemde elde edilen başarılardan bahseden Rektör Prof. Dr. Budak, “Cumhuriyetimizin 100. Yılı Etkinlikleri kapsamında düzenlediğimiz Cumhuriyet Resepsiyonu ve Bilim Ödülleri Törenimizi yoğun katılımla gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz. Cumhuriyetin ikinci asrına Ege üniversitesi olarak, tam akredite, öğrenci odaklı, araştırma üniversitesi olarak giriyoruz. Küresel standartlarda bilim ve teknoloji üreten, kültür sanat ve sporda öncü, yenilikçi ve girişimci bir araştırma üniversitesi olarak Cumhuriyetimizin ikinci asrına ve   Türkiye Yüzyılı hedeflerine odaklanarak büyük bir motivasyonla  adım atıyoruz. TÜBİTAK'ta 3 yıldır birinci, öğrenci projelerinde TÜBİTAK birincisi, uluslararası fon almada Türkiye birincisi, tam akreditasyon alan uluslararası bir üniversiteyiz. Ege Üniversitesi ailesi olarak bu başarılara birlikte imza attık. Birlikte yaptık. İyi ki yapmışız ki Cumhuriyet'in 100. yılını başımız dik, gururla kutluyoruz. İhtiyacımız olan tek şey Mustafa Kemal Atatürk'ün de dediği gibi çalışmak, çalışmak, çalışmak. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Türkiye Yüzyılı' vizyonuna paralel olarak, ülkemizi daha güçlü bir geleceğe hazırlamak adına elimizden geleni fazlasıyla yapacağız” dedi.

Rektör Prof. Dr. Budak, “Bugüne kadar olduğu gibi Cumhuriyetimizin yeni yüzyılında da azim ve kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz. Bu önemli ve anlamlı program vesilesiyle Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere milletimizin sonsuza dek bağımsız yaşaması için, bu toprakları bize vatan yapan tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun.  100. yıla özel düzenlediğimiz Cumhuriyet Resepsiyonu ve Bilim Ödülleri Törenimize katılan Ege Üniversitesi Ailemizin her bir mensubuna teşekkür ediyorum” dedi.

Başarılı akademisyenler ödüllendirildi

Etkinlik kapsamında düzenlenen “Bilim Ödülleri Töreni”nde; en fazla Q1 yayın yapan Sağlık Bilimleri alanında Prof. Dr. Kadriye Arzum Erdem Gürsan, Prof. Dr. Nesrin Moğulkoç Bishop; Fen ve Mühendislik Bilimleri alanında Prof. Dr. Suna Timur, Prof. Dr. Özlem Yeşil Çeliktaş; Sosyal Bilimler alanında Prof. Dr. İpek Kazançoğlu, Doç. Dr. Onur Dönmez ödüle layık görüldü. En yüksek dilimde atıf alan Sağlık Bilimleri alanında Prof. Dr. Ulus Salih Akarca; Fen ve Mühendislik Bilimleri alanında Prof. Dr. Sibel Karakaya, Doç. Dr. Rena Çiftçi; Sosyal Bilimler alanında Prof. Dr. Çiler Çilingiroğlu ödül aldı. En fazla Avrupa Birliği projesi kazandıran Prof. Dr. Özge Andiç Çakır, en fazla TÜBİTAK projesi kazandıran Prof. Dr. Serap Evran ile en fazla patent tescili kazandıran Prof. Dr. Şenay Şanlıer’e plaket verildi. Prof. Dr. Kadriye Arzum Erdem Gürsan, Prof. Dr. Jale Yanık ve Doç. Dr. Özkan Doğanay üstün başarı ödülü almaya hak kazanırken, Azerbaycan Devlet Tarım Üniversitesi Rektörü Doç. Dr. Zafer Gurbanov ve EÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Banu Yücel uluslararası iş birliği ödülüne layık görüldüler.

Azerbaycan Devlet Tarım Üniversitesi Heyeti ile yakından ilgilenen Rektör Prof. Dr. Budak, törenin ardından resepsiyona katılan davetlilerle sohbet etti. Katılımcılar Rektör Budak ile hatıra fotoğrafı çektirdi. Resepsiyon,  Devlet Türk Musikisi Konservatuarı Halk Oyunları Bölümünün sergilediği "Sarı Zeybek Gösterisi" ve Fasıl Topluluğu Öğretim Üyelerinin "Atatürk'ün Sevdiği Şarkılar Konseri”nin ardından sona erdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
ESHOT’a kalite tescili
ESHOT’a kalite tescili
“İhtiyaç kredilerinin yerini kredi kartları aldı”
“İhtiyaç kredilerinin yerini kredi kartları aldı”