"Ekonominin Kurtarıldığından Haberi Var Mı?"
Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç, “Ak Parti’ye göre bizim 20 yıl önce millet olarak mağaralarda yaşadığımız ve mızrakla avlanarak beslendiğimiz ortaya çıkıyor.” dedi.
Yayınlanma :
24.03.2022 15:31
Güncelleme :
24.03.2022 15:31


Türkiye bu ‘yok’ları gördü
Cumhurbaşkanının 'Ak Parti'den önce yoktu listesi'ne katkıda bulunmak istediğini belirten Saadet Partili Kılıç, “İcra dairelerindeki dosya sayısında patlama yoktu. İşlenen tarımsal alanlarda böyle bir azalma yoktu. 450 milyar dolar dış borcumuz yoktu. Müteahhitlere on yıllar boyu ödemek zorunda olduğumuz hazine garantili ödemelerimiz yoktu. Geçmediği köprüler ve kullanmadığı yollar yüzünden vatandaşının sırtına yüklenen yüzlerce milyar dolarlık borç yoktu. Yağ, ekmek ve akaryakıt kuyruklarının haykırdığı bir yokluk yoktu. Bakanların bile iş yapamaz hale geldiği, Meclis'in işlevinin ortadan kalktığı bir sistem yoktu. Her türlü hayati kararın tek bir kişinin iki dudağı arasında olduğu bir düzen yoktu. Türkiye Ak Parti iktidarı sayesinde işte bu ‘yok’ları gördü, yaşadı, yaşıyor.” diye konuştu.
Ekonominin kurtarıldığından haberi var mı?
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin “Türkiye ekonomisini kurtardık elhamdülillah” şeklindeki sözlerini değerlendiren Şerafettin Kılıç, “Ülke ekonomisini kurtarmışlar! Dikkatinizi çekerim, bakın bu ekonominin kurtarılmış hali! Biz de soruyoruz: Peki, ekonominin bundan haberi var mı? Esas önemli olan da ekonomiyi kim batırmıştı ki kurtardı? Demek ki Türkiye ekonomisi birileri tarafından kurtarılmaya muhtaç bir duruma düşürüldü. Bugün kurtarılmaya muhtaç duruma gelen ülke ekonomisinin başında yıllardır kim var? 20 yıldır iktidarda ve ekonomi yönetiminde kim bulunuyor? Hiç kuşkusuz Sayın Bakan tarafından yapılan bu açıklama, iktidarın ekonomiyi kurtarılmaya muhtaç duruma düşürdüğünü itiraf etmek anlamına geliyor.” dedi.
Değer kaybı dehşeti
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Çanakkale Köprüsü’nün araç geçiş ücretini açıklarken kullandığı ‘200 liracık’ tabirine dikkat çeken Kılıç, bahsedilen rakamın Türk Lirası'nın en yüksek banknotu olduğunu vurguladı. Saadet Partili Kılıç, şöyle devam etti: “Milli paramızda yaşanan kayıp nasıl bir kayıptır ki, artık en büyük banknot bile –cık’lı eklerle ifade ediliyor. 200 lira 2009 yılında tedavüle girdiğinde bu parayla 125 dolar alınabiliyordu. Bugün ise 13 dolar alınıyor. Yine 200 lira ile 4,8 gram altın alınabiliyordu. Bugün ise bir gram altın 920 lira. Milli paramızdaki değer kaybı dehşetini görebiliyor musunuz? Böyle bir devlet, insanı yaşatan bir devlet olabilir mi? Böyle bir yönetim, topluma refah sağlayan bir gelecek kurabilir mi? İnsanca yaşam herkesin ortak talebi. Ve biz Saadet Partisi olarak, Hakkı üstün tutan bir yönetim anlayışı ile bunu sağlamaya hazırız.”
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: