“Ekonomiye odaklanılmalı”

“Ekonomiye odaklanılmalı”

İzmir iş dünyasının sivil toplum kuruluşları, birer açıklama yaparak seçim sonuçlarını değerlendirdi. Ekonomiye odaklanma çağrısının ön plana çıktığı açıklamalarda yeni iktidara başarılar dilenirken, yeni ekonomi yönetiminin hızlıca açıklanması çağrısı da yapıldı

“Ekonomiye odaklanılmalı”

İzmir iş dünyasının sivil toplum kuruluşları, birer açıklama yaparak seçim sonuçlarını değerlendirdi. Ekonomiye odaklanma çağrısının ön plana çıktığı açıklamalarda yeni iktidara başarılar dilenirken, yeni ekonomi yönetiminin hızlıca açıklanması çağrısı da yapıldı

 “Ekonomiye odaklanılmalı”
29 Mayıs 2023 - 16:49

İzmir’de iş dünyasını temsil eden sivil toplum kuruluşları, TBMM’nin 28. dönemi milletvekilleri ve 13. Cumhurbaşkanı’nın belirlenmesi üzerine beklentilerini ve ilk mesajlarını yayınladılar. İş insanı derneklerinin ortak beklentisi istikrar ve ekonomideki önemli sorunlar için önlem alınması.
 
“İzmir milletvekillerimizden şehrimize ve bölgemize katkı sağlayacak projeler bekliyoruz”
Seçime ilişkin değerlendirme yapan Ege Genç İş İnsanları Derneği (EGİAD) Başkanı  Alp Avni Yelkenbiçer  “Yeniden Cumhurbaşkanı seçilen Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı kutluyoruz. Aylardır süren seçim gündeminden hızlıca sıyrılarak başta ekonomik problemler olmak üzere ülkemizin süregelen sıkıntılarına odaklanmak gerektiğine inanıyoruz. Milletvekilliği seçiminde parlamentoya girmeye hak kazanan milletvekillerini kutluyoruz. İzmir Milletvekillerimizden şehrimize ve bölgemize katkı sağlayacak projeleri bekliyoruz. Cumhuriyet’imizin ikinci yüzyılına girerken, iş dünyası olarak Atatürk’ün Muasır Medeniyet hedefi doğrultusunda çalışmaya devam ediyor olacağız.” Dedi.
 
“Evrensel uygulamalara paralel ekonomi politikası uygulanmalı”
Öncelikle Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir” düsturuyla sandıkta verilen karara saygılarının sonsuz olduğunu belirten Batı Anadolu Sanayici ve İş İnsanları Federasyonu (BASİFED) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kasalı, “Sonuçların hayırlı olmasını dilerim. Ülkemizin ekonomik durumu ortada. İş dünyası birçok alanda büyük sorunlar ile boğuşuyor. Kurun durumu, Merkez Bankası’nın rezervlerinin seviyesi ve kısa vadede Türkiye Cumhuriyeti’nin ödemesi gereken dış borçlar gibi yakıcı problemlerimiz var. Dolayısıyla seçim atmosferinden hızlıca çıkarak ekonomi yönetiminin belirlenmesi ve iktidarın bu alanlara yoğunlaşması gerekiyor. Tüm ekonomistlerin hemfikir olduğu konu, bilimsel kriterlere uygun, evrensel uygulamalara paralel ekonomi politikalarına dönüş zamanının geldiği. Yeni ekonomik yol haritasının güncellenerek açıklanması, piyasalara güven verici mesajlarla çalışmalara başlanmasını bekliyoruz” diye konuştu.
 
“Ekonomideki sorunlar acilen çözülmeli”
Girişimci İş Kadınları Federasyonu (GİFED) Yönetim Kurulu Başkanı Huriye Serter ise bir seçimin daha tamamlandığını vurgulayarak, şunları söyledi; “Seçim dönemine siyaset ülkemizin birinci gündemi oldu. Halkımızın kararına saygı duyuyoruz. Başta ekonomi olmak üzere birçok alandaki sorunların çözülmesi için zamanın geldiğini düşünüyoruz. Döviz kurlarındaki oynaklık, piyasada yaşanan döviz sıkıntısı, enflasyonun yarattığı hayat pahalılığı, Faizler, Merkez Bankası rezervleri başta, acil çözülmesi gereken sorunlar var. Hızlıca çözülmesi gerekiyor. Eğitim ve adaletteki sıkıntılar çözülerek gençlerin terk etmeyecekleri, refah dolu, geleceğe umutla bakan insanların yaşadığı bir ülke için yapılacak çok şey var. Biz iş dünyası olarak bu yönde atılacak her türlü adıma destek vermeye hazırız.”
 
“Ekonomi odaklı çalışma bekliyoruz”
Seçim sonuçlarının ülkeye hayırlı olmasını dileyen İzmir İş Kadınları Derneği (İZİKAD) Yönetim Kurulu Başkanı Betül Sezgin, “Mevcut iktidarın devamı anlamına gelen sonuçlarla ekonomi yönetiminin belirlenmesi, yeni ekonomi politikası, iş dünyasının öncelikli konuları arasında. Mevcut ekonomimizin durumu, ciddi sorunlar barındırıyor. Yüksek enflasyon, düşük faiz, baskılanan döviz kuruna endeksli büyüme politikası sürecekse bunun araçları hızlıca açıklanarak kamuoyu ile paylaşılmalı.  Bu politikayı yürütecek kabinenin belirlenmesi, ekonomi yönetiminin hızlıca açıklanması, ciddi çaba bekleyen ekonomi için elzem bir durumdur. Dolayısıyla seçim atmosferinden hızlıca çıkarak ekonomi odaklı bir çalışma içine girilmesi, hükümetten öncelikli beklentimizi oluşturuyor” dedi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
“İhtiyaç kredilerinin yerini kredi kartları aldı”
“İhtiyaç kredilerinin yerini kredi kartları aldı”
‘Yazmaktan ve çizmekten asla vazgeçmeyin’
‘Yazmaktan ve çizmekten asla vazgeçmeyin’