Elbiseciler Odası’na genç başkan adayı

Elbiseciler Odası’na genç başkan adayı

Eski başkanın yolsuzluk iddiaları üzerine istifa etmesiyle olağanüstü genel kurula giden İzmir Elbiseciler ve Benzerleri Esnaf Odası başkanlığı için, çıraklıktan başlayıp halen esnaflık yapan Fatih Kıraç adaylığını açıkladı

Elbiseciler Odası’na genç başkan adayı

Eski başkanın yolsuzluk iddiaları üzerine istifa etmesiyle olağanüstü genel kurula giden İzmir Elbiseciler ve Benzerleri Esnaf Odası başkanlığı için, çıraklıktan başlayıp halen esnaflık yapan Fatih Kıraç adaylığını açıkladı

Elbiseciler Odası’na genç başkan adayı
02 Mayıs 2024 - 11:49

İzmir Elbiseciler ve Benzerleri Odası’nda sular durulmuyor. Eski Başkan Hazım Taşçı’nın oda mülkünü değerinden düşük üzerine geçirmesi, üst kuruluş İzmir Birliği’nden haksız kazanç elde etmesi gibi iddialar üzerine istifa etmesinin ardından İzmir Elbiseciler Odası 14 Mayıs’ta Eşrefpaşa Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde olağanüstü genel kurula gidiyor.
 
Çıraklıktan itibaren sektörün içinde, 16 yıldır da işyeri sahibi olarak oda üyesi olan Fatih Kıraç, umut vaad eden aday olarak farklı projelerle oda başkanlığına adaylığını açıkladı.
 
Elbiseciler Odası’nın içine düştüğü durumlardan üzüntü duyduğunu kaydeden Fatih Kıraç, “Öncelikle odamız ve camiamızın onurunu korumak, güzide odamızı geçim aracı olarak görenlerin elinden kurtarmak ve odamızı yeniden esnafına hizmet eden, üyesini kollayan, sıkıntılarına çare bulan bir kurum haline getirmek için aday oldum. Bu yönde önemli projeler de geliştirdik” diye konuştu.
 
Son dönemde yaşanan olayların aklıselim her oda üyesini derinden yaraladığına dikkat çeken Kıraç, “Saygı duyduğum camiamızın dost meclisi olarak gördüğüm odamızın içine düştüğü durumdan rahatsızım. Alın teri ve emeği ile çalışan, namuslu ve dürüst kazanma düşüncesinden taviz vermeyen üyelerimiz ayyuka çıkan çirkin olaylara layık değil. Memurluktan gelmedim, çırak olarak başladığım sektörün 30 yıldır içindeyim. Esnafın gerçek sıkıntılarını, çek senet ödeme telaşını, çalışanın haftalığını işyerinin kirasını denkleştirme kaygısını bilirim. Kumaşı ipliği gözü kapalı bile dokunarak seçebilecek esnaf olarak, 16 yıldır camiamızdan alan değil, maddi manevi katkı koyan biri olarak adayım” dedi.
 
Projeler
Usulsüzlükleri müfettiş raporu ile tespit edildikten sonra eski başkanın Ağır Ceza’da yargılanmasının söz konusu olduğunu hatırlatan Kıraç, “Oda yönetiminde yeni sayfa açarak çalkantıları bitirmek istiyorum. Oda yönetimi şeffaf, dinamik, sorunları çözmeye odaklı ve en önemlisi güvenilir olmalı. Yol arkadaşlarım ile odamıza yeni çehre kazandıracağız. Projelerimizle üyelerimizin yanında olup, rahat çalışma ortamı sağlayacağız. Camiadaki dayanışmayı güçlendirecek, kuracağımız Yardımlaşma Fonu ile zor durumda olan, hastalık, kaza veya felaket gibi olumsuz durumlar yaşayan üyelerimize kol kanat gereceğiz. Ücretsiz avukatlık hizmeti sunacağız. Her yıl üyelerimizi bir araya toplayıp, organizasyonlar düzenleyecek, camianın birlik ve beraberliğini pekiştireceğiz. İşyeri ziyaretleri ve bölge toplantıları ile sık sık bir araya gelip sorunları ve beklentileri ilk elden alacağız. Üyelerimizin okuyan evlatlarına sahip çıkacağız, tahsil görenlere karşılıksız burs verecek, gençler için mesleki eğitimler düzenleyeceğiz. İşsize iş, kalifiye eleman sıkıntısı yaşayan sektör üyelerimize ara eleman bulacağız. Odanın içinde bulunduğu çalkantılardan rahatsız olan ve durumu hazmedemeyen camiamızın desteği arkamızda. Odamızı hep birlikte ayağa kaldıracağız. Odaya ve üyeye hizmet bizim için bir şereftir” diye konuştu.
 
Fatih Kıraç
1989 İzmir doğumlu olan Fatih Kıraç, Adnan Menderes Üniversitesi Elektrik Teknikerliği bölümünden 2012”de, Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden 2016”da mezun oldu. Çocuk yaşta çarşının tanınan esnaflarından dedesi ‘Kotçu Sami’nin yanında çıraklığa başlayan Kıraç, 2008 yılından bu yana İzmir Elbiseciler ve Benzerleri Odası’nın üyesi olarak halen aktif esnaflık yapmaktadır.
 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Esnafın sorunlarını masaya yatırdılar
Esnafın sorunlarını masaya yatırdılar
Dünyanın enerjisi İzmir’de buluştu
Dünyanın enerjisi İzmir’de buluştu