ESBAŞ yönetiminde ikinci kuşak

ESBAŞ yönetiminde ikinci kuşak

Ege Serbest Bölgesi’nin kurucu ve işleticisi ESBAŞ‘ta Tuncer Ailesi’nin 2. kuşak temsilcisi Deniz Tuncer Yönetim Kurulu Başkanı oldu. Tuncer, görevi, ESBAŞ’ın kurucusu merhum Kaya Tuncer’in vefat ettiği 2012’den bu yana bu görevi yürüten annesi Mary Tuncer’den devraldı

ESBAŞ yönetiminde ikinci kuşak

Ege Serbest Bölgesi’nin kurucu ve işleticisi ESBAŞ‘ta Tuncer Ailesi’nin 2. kuşak temsilcisi Deniz Tuncer Yönetim Kurulu Başkanı oldu. Tuncer, görevi, ESBAŞ’ın kurucusu merhum Kaya Tuncer’in vefat ettiği 2012’den bu yana bu görevi yürüten annesi Mary Tuncer’den devraldı

ESBAŞ yönetiminde ikinci kuşak
13 Temmuz 2023 - 12:00

Ege Serbest Bölgesi kurucu ve işleticisi ESBAŞ’ta görev değişimi. Yönetim Kurulu Başkanlığı, 2. kuşağa geçti. 2012’den beri yönetim kurulu başkanı olan Mary Tuncer, görevi kızı Deniz Tuncer’e devretti.
 
ABD, Türkiye ve birçok ülkede mühendislik projeleri ile uluslararası alanda ismini duyuran İş İnsanı Kaya Tuncer’in 2012’deki vefatından sonra şirketin yönetim kurulu başkanlığını kuruluşundan beri ESBAŞ yönetiminde yer alan Mary Tuncer üstlenmişti. Mary Tuncer’in döneminde ESBAŞ Avrupa ve Türkiye’nin en iyi işverenleri arasına girerken, ülkemizde en çok toplumsal fayda sağlayan şirketleri arasında gösterildi. İnsana Değerde Liderlik Büyük Ödülü ve Kalite Ödülü alan ESBAŞ’ın kurduğu ve işlettiği Ege Serbest Bölgesi, 25 bin kişilik istihdamı, yılda 5.5 milyar dolar ticaret hacmi ve 2.5 milyar dolar ihracat tutarıyla Türkiye’nin uzun yıllardır en büyük serbest bölgesi konumunda bulunuyor.
 
ESBAŞ Onursal Başkanı Mary Tuncer, eşi ile verdikleri mücadeleyle Ege Serbest Bölgesi’nin, dünyaca bilinen, sektöründe rol model olarak gösterilmesinin gururunu yaşadığını belirterek, “ESBAŞ, Ege Serbest Bölgesi’ni dünyanın en mükemmel bölgelerinden biri haline getirdi ve başarısı uluslararası derecelendirme kuruluşlarınca tescil edildi. Kuruluşunda oluşturulan ESBAŞ değerleri Deniz Tuncer’e ve tüm ESBAŞ’lılara ışık olmaya devam edecek. Bu yolda bana eşlik eden tüm ESBAŞ Yönetim Kurulu üyelerine, ESBAŞ CEO’su Dr. Faruk Güler’e ve tüm ESBAŞ çalışanlarına minnettarım. Onlar olmasaydı ESBAŞ bu derece başarılı olamazdı. ESBAŞ’la, Ege Serbest Bölgesi’ndeki başarının, BASBAŞ’la Batı Anadolu Serbest Bölgesi’nde de gösterileceğine olan inancım tamdır” diye konuştu.
 
Baba ve annesinin dünyanın en iyi serbest bölgelerinden birini inşa etme sürecine tanıklık ettiğini vurgulayan ESBAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Tuncer de “Bu değeri annemden devralmak benim için onur. ESBAŞ’ın 35 yıldır gösterdiği üstün başarısı yadsınamaz. Aynı değer ve ilkeler üzerinden devam ederek, daha iyi yerlere taşımak için çalışmayı, örnek olmayı sürdüreceğiz. Desteklerini esirgemeyen Dr. Faruk Güler’e ve tüm ESBAŞ çalışanlarına teşekkür ediyorum” dedi.
 
Güçlü irade, tutku ve özverisiyle büyük katkılar sunan Mary Tuncer’in şirketin değerlerini temsil eden lider olduğunu vurgulayan ESAŞ Yürütme Kurulu Başkanı Dr. Faruk Güler, şunları söyledi; “Kaya Bey’in vefatından sonra ESBAŞ’taki başarılar Mary Hanım’ın stratejik konularda ne istediğini bilen dirayetli duruşuyla oldu. Türkiye’nin en başarılı, en iyi yönetilen serbest bölgesini kuran ve işleten ESBAŞ yönetim felsefesiyle serbest bölgecilikte dünyada da üst sıralarda gösteriliyor. Bu başarı tesadüflerle, şans eseri olmadı. Kurulduğu günden itibaren bugünleri gören vizyoner bakış aşısının ilmek ilmek işlenmesiyle oldu. Başarının esas kaynağı Kaya Bey. Mary Hanımın Kaya Beyin yanında durması da çok önemli. Yemyeşil peyzaj alanları ile sanayi bölgesi değil, üniversite kampüsünü anımsatan, çocukları Avrupa ve ABD’deki en iyi yuvalardaki gibi eğitim aldığı için rahatça işine gidip gelen ebeveynlerin çalıştığı modern serbest bölgemiz varsa Tuncer çiftinin vizyoner bakışı sayesinde. ESBAŞ’ın başarısı için çalışan yöneticilerin, çalışanları mutlu kılma ve en iyi şirket seçilme hedeflerinde desteklerini esirgemeyen Mary Tuncer, firmanın gelişmesindeki en büyük itici güç. Mary Hanım geleceğe dönük önemli bir karara daha imza attı. Şirket değerlerinin korunması, gelecek nesillere aktarılması için yönetimi Deniz Tuncer’e devretti. Bu karar ESBAŞ değerlerinin gelecek nesillere aktarılıp korunmasını sağlayacak. Deniz Tuncer'in bundan sonraki süreçte Mary Hanım’ın 35 yıllık tecrübesinden feyz alarak ESBAŞ’ı yönetecek olması bu geleneğin devam ettiğinin göstergesi. Deniz Hanım bu görevi hak ederek geldi. Yönetim Kurulu Başkanlığı döneminde Mary Hanımın yanında durdu. ESBAŞ’ın tüm konularını detaylı inceledi, sorguladı ve destekledi.”
 
ESBAŞ Yönetim Kurulu Başkanı olan Deniz Tuncer, aynı zamanda Türkiye’nin en yeni endüstri merkezi olarak kurulan Batı Anadolu Serbest Bölgesi’nin de Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapıyor.
 
Lisans ve MBA eğitimlerini University of Californiya, Berkeley’de, yöneticilik eğitimlerini ise Harvard Üniversitesi’nde tamamlayan Tuncer, Green Olive Branch şirketinde Başkan Yardımcılığı görevinin yanı sıra ABD'de çeşitli görevlerde bulundu. İzmir’de Yüksek Vadi ve Karşıyaka 360 konut projelerini gerçekleştiren MOPSAN İnşaat şirketinde Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapan Deniz Tuncer, evli ve iki kız çocuğu annesi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ödemiş Belediyesi’nin temizlik filosuna 5 yeni araç
Ödemiş Belediyesi’nin temizlik filosuna 5 yeni araç
Yeniden Sinematek ile dört ödüllü film
Yeniden Sinematek ile dört ödüllü film