ESBİAD’ın hedefi serbest bölgeler arası ticareti arttırmak
Yayınlanma :
09.05.2016 10:58
Güncelleme :
09.05.2016 10:58


Ege Serbest Bölgesi Sanayici ve İşadamları Derneği (ESBİAD) Başkanı Bilgen Salih Narlı, dış borcu 250 milyar dolara ulaşan Türkiye’nin kalkınmasındaki en büyük engellerden birisi olan ithalatın azaltılması için yurt çapındaki serbest bölgeler arası çalışmaları hızlandırdıklarını bildirdi.
ESBİAD Başkanı Bilgen Salih Narlı ile yönetim kurulu üyeleri, ESBAŞ bünyesinde fiber optik komponent ve test ekipmanları üretimi yapan OZ Optics Yönetim Kurulu Başkanı Metin Sezerman’ı ziyaret etti. Görüşmede ESBİAD’ın bugüne kadar gerçekleştirdiği çalışmalar hakkında bilgiler veren Başkan Narlı, artık geleneksel hale gelen üye işyeri ziyaretleri sayesinde firma yöneticilerinin dilek, şikayet, öneri ve sorunlarını dinleme fırsatı bulduklarını söyledi.
ESBİAD, firmaların sesi oldu
Serbest bölgelerde bugüne kadar devlet ve işletici tarafının temsil edildiğini ancak üçlü sacayağın en önemli unsuru olan firmaların temsil edilememesinden ötürü derneğin kurulma ihtiyacı doğduğuna dikkat çeken Narlı, “Dernek olarak son 5 ay içinde bölgemizde ve şehir dışında 18 farklı etkinlik yaptık. Bağlı bulunduğumuz Serbest Bölgeler Platformu ile birlikte hükümet nezdinde çok sayıda ziyaret gerçekleştirerek sorunlarımızı ve isteklerimizi içeren dosyaları iletme şansı bulduk. Düzenlediğimiz seminerler sayesinde işverenleri sosyal güvenlik ve istihdam konularındaki avantajları bildirdik. Böylece firmalarımız kanunlar tarafından verilen haklarını kullanmaya başladı” dedi.
Tek seferde 10 milyon Euro Türkiye’de kaldı
Şu anda Türkiye’nin en büyük sorunu olan dış borç stokunu azaltmanın tek yolunun dışa bağımlılığı azaltmaktan geçtiğini hatırlatan Narlı, “Geçtiğimiz ay Kayseri Serbest Bölgesi’ne gerçekleştirdiğimiz ziyaretle hayırlı bir işe vesile olduk. Çin’den ürün ithal eden bir Kayserili firma aynı ürünü ESBAŞ’ta bulabileceğini bizden öğrendi. Onları firma ile buluşturabileceğimizi söyledik. Şu anda iki firmanın yöneticileri görüşme halinde. Böylelikle yaklaşık 10 milyon avroluk döviz yurtiçinde kalmış olacak. Bu bizim için çok güzel bir örnek oldu. Türkiye’de kimse kimsenin ne iş yaptığını bilmiyor. Şirketlerimizin yaşayabilmesi için derneğimizin faaliyetlerini sürdürmek istiyoruz. İleride bu tip ziyaretleri arttırarak ülke ekonomisine bir nebze olsun katkıda bulunmak istiyoruz” diye konuştu.
Ziyaret sonunda Başkan Narlı derneğin plaketini OZ Optics Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yiğit Sezerman’a takdim etti.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: