Gaziemirlilerin sanat dolu yılı

Gaziemirlilerin sanat dolu yılı

Gaziemir Belediyesi, 2022 yılında 24 konser, 52 tiyatro, 8 sinema film gösterimi, 32 atölye, 5 sergi, 6 panel düzenleyerek yurttaşların sanat dolu bir yıl geçirmesine katkı koydu.

Gaziemirlilerin sanat dolu yılı

Gaziemir Belediyesi, 2022 yılında 24 konser, 52 tiyatro, 8 sinema film gösterimi, 32 atölye, 5 sergi, 6 panel düzenleyerek yurttaşların sanat dolu bir yıl geçirmesine katkı koydu.

Gaziemirlilerin sanat dolu yılı
02 Ocak 2023 - 12:34

Gaziemir Belediyesi, her ay güncellenen takvimiyle yurttaşları tiyatro oyunu, gösteri, sergi ve konserlerle buluşturuyor. Programda her yaş ve kesimden yurttaşa uygun etkinlikler yer alıyor. Atatürk Kültür Merkezi, Naim Süleymanoğlu Kültür Merkezi, Festival Alanı ve açık havada düzenlenen etkinliklerde ünlü sanatçılar ve belediye kursiyerleri sanatlarını özgürce sahneliyor.

Bu kapsamında 2022’de 24 konser, 52 tiyatro, 8 sinema film gösterimi, 32 atölye, 5 sergi, 6 panel düzenledi.  Etkinliklerde birçok profesyonel ve amatör sanatçı sahne aldı. 18 yetişkin tiyatrosu, 34 çocuk tiyatrosu olmak üzere 52 tiyatro oyunu sahnelendi. 8 sinema filminin gösterimi de yapıldı. Açık havada düzenlenen sinema gösterimlerinde yurttaşlar, keyifli saatler yaşadı.

24 konser
Belediyesi’nin düzenlediği 24 konserde, müzik toplulukları ve sanatçılar ezgilerini seslendirdi. Cumhuriyet Bayramı’nda şef Musa Göçmen yönetiminde sahne alan SenfoRock, ezgilerini Cumhuriyet’in 99. yılı için seslendirdi. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda sahne alan Yüzyüzeyken Konuşuruz grubunun seslendirdiği şarkılara, alanı dolduran binlerce genç eşlik etti. Üniversite sınavına girecek gençlere moral vermek için Festival Alanı’nda düzenlenen konserde sahne alan Oğuz Koç, şarkılarını alanı dolduran binlerce gençle seslendirdi. Atatürk Kültür Merkezi’nde konser veren Yeni Türkü, muhteşem performansıyla Gaziemirlilere unutamayacakları bir konser yaşattı. Festival Alanı’nda sahne alan Hakan Aysev, Gaziemirliler için söyledi. Yılın son konserinde ise Cihat Aşkın, Görkem Ezgi Yıldırım ile Tevfik Rodos sahne aldı. Türk Valsleri Yeni Yıl Konseri’nde Cihat Aşkın orkestrası, Görkem Ezgi Yıldırım ile Tevfik Rodos’un seslendirdiği valsler eşliğinde Gaziemirliler yeni yıla coşkulu bir başlangıç yaptı.

İlber Ortaylı büyük zaferi anlattı
Düzenlenen panellerde akademisyenler, uzmanlar bilgilerini Gaziemirli yurttaşlarla paylaştı. 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. yılı kutlamaları kapsamında düzenlenen “Zafere giden yol” panelinde, Prof. Dr. İlber Ortaylı, büyük zafere giden tarihi gelişmeleri Gaziemirlilere anlattı.

9 gün süren 23 Nisan coşkusu
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında 16-24 Nisan tarihlerinde düzenlenen Gaziemir Belediyesi 23 Nisan Çocuk Şenliği’ne 7 ilden 135 çocuk katıldı. Çocuklar, Atatürk’ün armağan ettiği bayramlarını, 9 gün süren, halk dansları gösterileri, müzikaller, atölyeler ve konserlere ev sahipliği yapan 23 Nisan Çocuk Şenliğiyle, kutladı. Şenlik kapsamındaki müzikallerde, sevdikleri çizgi film kahramanlarıyla buluştu. Festival Alanı’nda ve Sarnıç Cumhuriyet Meydanı’nda sahnelenen Kral Şakir, Niloya, Sevimli Dostlar, Pijamaskeliler, Kaptan Pengu ve Arkadaşları isimli müzikallerle keyifli saatler yaşadı. Festival Alanı’nda, Yeşil Senfoni Orkestrası, klasikleşen çizgi filmlerin müziklerini seslendirdi. Konser sırasında canlandırılan çizgi film karakterleri minik seyirciyi keyiflendirdi. Festival Alanı’ndaki çevre ve doğa temalı 40 farklı atölyeye katılan binlerce çocuk, hem yeteneklerini keşfetti, hem de eğlenceli saatler yaşadı. Alandaki atlıkarıncada gönüllerince eğlenen şenlik çocukları, Macera Parkuru’nda hem yarıştı hem de eğlendi.  Festival Alanı’ndaki Kitap Fuarı’nda da çocuklar birbirinden güzel kitaplarla buluştu.

Her gün farklı bir mahallede yapılan 23 Nisan Park Şenlikleri’yle de çocuklar bayramlarını gönüllerince eğlenerek kutladı.

Çocuklar tiyatroya doydu
Düzenlediği kurslarda çocukları sanatla buluşturan Gaziemir Belediyesi, çocukların kültürel gelişimlerine katkıda bulunmak ve hayal dünyalarını zenginleştirmek amacıyla onlara özel kültürel ekinlikler düzenliyor. Belediye, çocuklara tiyatro sevgisi aşılamak amacıyla düzenlediği Adile Naşit Çocuk Tiyatrosu Günleri’nde ve yıl boyunca süren gösterimlerde binlerce minik izleyiciyi tiyatroyla buluşturdu. Atatürk Kültür Merkezi’nde ve Sarnıç Naim Süleymanoğlu Kültür Merkezi’nde sahnelenen tiyatroları izleyen çocuklar, sanatın büyülü dünyasında yolculuğa çıktı.
Belediyenin düzenlediği Minik Ressamlar Atölyesi’ne katılan çocuklar da resim eğitmenleri eşliğinde yeteneklerini tuvale döktü.


 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Seferihisar’da Mayıs ayı meclisi toplandı
Seferihisar’da Mayıs ayı meclisi toplandı
Başkan Mutlu’dan doğalgaz zirvesi
Başkan Mutlu’dan doğalgaz zirvesi