Geleceğin dünyası EGİAD’ın...

Geleceğin dünyası EGİAD'ın 'Sürdürülebilirlik Zirvesi"nde tartışıldı

Ege Genç İşinsanları Derneği’nin organizasyonuyla gerçekleştirilen “Sürdürülebilirlik Zirvesi”nde geleceğin dünyası tartışıldı. Dünya gezegeni, gelecek nesiller, ekonomik kalkınma için sürdürülebilirliğin nasıl geliştirilmesi gerektiğinin tartışıldığı zirve, 6 farklı oturumdan oluştu. Her oturumda uzmanlar, geleceğe yönelik fikirlerini açıkladılar.

Geleceğin dünyası EGİAD'ın 'Sürdürülebilirlik Zirvesi"nde tartışıldı

Ege Genç İşinsanları Derneği’nin organizasyonuyla gerçekleştirilen “Sürdürülebilirlik Zirvesi”nde geleceğin dünyası tartışıldı. Dünya gezegeni, gelecek nesiller, ekonomik kalkınma için sürdürülebilirliğin nasıl geliştirilmesi gerektiğinin tartışıldığı zirve, 6 farklı oturumdan oluştu. Her oturumda uzmanlar, geleceğe yönelik fikirlerini açıkladılar.

Geleceğin dünyası EGİAD'ın 'Sürdürülebilirlik Zirvesi
16 Kasım 2022 - 12:22

İklim değişikliği, ekonomik dalgalanmalar, savaş, kaynaklarının bilinçsizce kullanımı, ormansızlaşma, Covid 19’un tedarik zincirlerinin kusur ve kırılganlığını ortaya çıkarması gibi birçok sarsıcı olay Dünya sisteminin tekrar tekrar ele alınması gerektiğini ortaya koydu. Öte yandan mevcut bu tehditler hem insan hem de gezegen sağlığını koruyan sistemin yeniden şekillenmesi ve yeşil dönüşüme geçilmesi için arayışları arttırdı. Küresel iklim krizinin yarattığı olumsuz etkilerin artışını bertaraf etmek için son 2 yıldır çeşitli etkinliklerle sesini duyuran EGİAD Ege Genç İş İnsanları Derneği bu çerçevede dev bir zirve ile sürdürülebilir yeni sistemin kapılarını iş dünyasına açtı.
 
Pandemi ile ortaya çıkan yeni riskler ve kaygılar sürdürülebilir iş dönüşümünü her zamankinden daha önemli kıldı. Dünyada iklim değişikliği ile mücadele politikaları hız kazanırken, gündemin Türkiye’ye yansımaları, İklim Değişikliği Eylem Planı ve Avrupa Yeşil Mutabakatı’nın getirdikleri yeşil dönüşümün artık kaçınılmaz olduğunu ortaya koydu. İçinde bulunduğumuz bu değişim çağında adil bir geçişi başarıyla yönetebilenler, işlerini geleceğe, yeni ekonomiye hazır hale getirebilecekler. Bu kapsamda son iki yılda İzmir’den bir çıkış noktası yakalayan ve dikkatleri üzerine çekmeyi başaran EGİAD Ege Genç İş İnsanları Derneği, Gelecek İçin Sürdürülebilirlik başlığı altında CK Architecture Interiors Ana
Sponsorluğu’nda 16 Kasım’da tam günlük bir zirve ile iş dünyası, dijitalleşme ve toplumsal dönüşümü tüm yetkin isimlerin katılımıyla masaya yatırdı. İZQ’da gerçekleşen zirve ile tüm sektörlerden önemli paydaşlar, dönüşümü harekete geçiren stratejileri, yatırımları, inovasyonları ve işbirliklerini kürsüye taşıdı.
 
Farklı başlıklarda 6 panel altında düzenlenen zirvenin açılış konuşmalarını EGlAD Yönetim Kurulu Başkanı Alp Avni Yelkenbiçer, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Ticaret Odası (IZTO) Yönelim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, CK Architecture Interiors Kurucusu Mimar Cem Kapancıoğlu yaptı.
 
Zirvenin ana sponsoru CK Architecture Interiors Kurucusu Mimar Cem Kapancıoğlu konuşmasında, sürdürülebilirlik adına firma olarak İzmir’e önemli bir eser kazandırdıklarını dile getirdi. Kapancıoğlu, “karbon izini azaltan, sürdürülebilir tekniklerle inşa edilmiş, fonksiyonları evrilebilir özelliklerde, iç ve dış malzeme yönünden farklı bir bina inşa ettik. Şirket ofisimizin de içinde bulunduğu bu bina sürdürülebilirlik açısından kente, ülkemize ve dünyaya güzel bir örnek. Yurtiçi ve yurtdışındaki diğer projelerimize de öncülük ediyor. İnşaat alanında hedeflerimizi uygulamaya almak, bize 80 puanla platinium sertifikası kazandırdı. Bu belge, bundan sonraki bütün işlerimizde bize artı değer kazandırıyor. Ancak sürdürülebilirlik yeteri kadar ilerlemedi maalesef. Nedeni lider pozisyondaki insanların yeteri kadar bilinç ve bilgi vermemesi” diye konuştu.
 
 
Zirve Hakkında
Moderatörlüğünü, Sektörel ve Çevresel Sürdürülebilirlik Uzmanı Ferdi Akarsu’nun yaptığı
Sürdürülebilirlik Paneli’ne, ESG Türkiye Genel Müdürü Cenk Türker, TP1 Composites EMEA
Bölgesinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Gökhan Serdar, Norm Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Sürdürülebilirlik Komite Başkanı Duygu Uysal Simrooğlu ve Coca-Cola İçecek Kurumsal İlişkiler Direktörü Servet Yıldırım konuşmacı olarak katıldı.
 
Siber Dayanıklılık Panelinde Palo Alto Networks Gelişen Piyasalar Baş Güvenlik Yetkilisi Haider Pasha, konuşmacı olarak yer aldı. Moderatörlüğünü Ticaret Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Seda Gök’ün yaptığı Geleceğin İş Dünyası Paneli’nde ise, Aenesa Ürün Geliştirme ve Teknoloji Direktörü Can Aksakal, EY Türkiye Blockchain Desk Lideri Esra Özdemir, Schneider Electric Türkiye Genel Müdürü İsmail Yamangil konuşmacı olarak katıldı. Moderatörlüğünü Cevdet İnci Eğitim Vakfı’ndan Ece Elbirlik Ürkmez’in gerçekleştirdiği Toplum Paneli’nin konuşmacıları; Akademisyen, Sosyal Girişimci Itır Erhart, Bilim Virüsü Kurucusu Şule Yücebıyık, Youth For Climate Turkey & Fridays For Future International
İklim Aktivisti Atlas Sarrafoğlu oldu.
 
Modern Zamanlar, Değişen Beklentiler: Yarın Bize Neler Getirecek? panelinde Tarihçi
Yazar Prof. Dr. Emrah Safa Gürkan konuşmacı olarak yer aldı.
 
Zirvenin Ana Sponsoru CK Architecture İnteriors, Altın Sponsoru, Tanyer Tan Urla, Yaka Sponsorları Ege Endüstri, Jantsa, Erdal Etiket, Dikkan, Eksen, Milagro oldu. Konaklama sponsorları En Motel ve Marriott İzmir. Dijital Baskı ve Reklam Sponsoru Can Dijital Baskı Reklam şirketi oldu. Logo Sponsorları ise, AsGrup, Roteks, Yelkenbiçer  Şirketler Grubu, 3 KA Tekstil, İnci Akademi, Tutum Mali Müşavirlik, Frigoduman, Serter Mobilya, Setaş
Elektrik, Coffemania, İdeal Yapı, İnteryağ, İzeltaş, Söktaş, Olten Sanat Vakfı, Yarol Hukuk Bürosu, Kimflor, Norm Holding, QNB Finasleasing, 4Team Organizasyon, Aktif Danışmanlık, Murat Çay Lojistik. Medya Sponsorları Dünya, Ticaret, Ege Telgraf, Hürriyet, Milliyet, Posta, Yenigün, İlkses, 9 Eylül, İz Gazete oldu.
 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
“İhtiyaç kredilerinin yerini kredi kartları aldı”
“İhtiyaç kredilerinin yerini kredi kartları aldı”
‘Yazmaktan ve çizmekten asla vazgeçmeyin’
‘Yazmaktan ve çizmekten asla vazgeçmeyin’