GENETİK KORKULARINIZI DOĞRU BESLENEREK YENİN
İzmir Üniversitesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü’ne konuk olan Osteopat Fizyoterapist Suat Dülger, doğru beslenmenin, şeker, kanser gibi genetik aktarımı olduğu düşünülen pek çok hastalığın önüne geçmede en önemli savaşçı olduğunu söyledi.
Yayınlanma :
04.05.2015 13:44
Güncelleme :
04.05.2015 13:44


İzmir Üniversitesi Fizyoterapi Günleri kapsamında İzmir Üniversitesi’ne konuk olan Osteopat Fizyoterapist Suat Dülger, kanserden romatizmaya ve şekere kadar pek çok hastalığın tedavisi ve engellenmesinde beslenmenin belirleyici rol taşıdığını söyledi. Üç tarafın denizlerle çevrili ve dünyanın en önemli zeytin üreticilerinden biri olan Türkiye’de yeteri kadar balık ve zeytinyağı tüketilmediğine dikkat çeken Suat Dülger, “Romatizma, Parkinson, Alzheimer, Şeker gibi hastalıkların başlamadan önlenebilmesi ve tedavisi için beslenmenin temelinde, insülin direncini engelleyen, dokuların daha iyi çalışmasına yardımcı olan Omega 3 için balık, C,E ve B vitamini, folik asit ve magnezyum, yeşil yapraklı sebzelerle meyveler olmalı” dedi. Dülger, doğru beslenmenin, genetik olarak devam edebileceği düşünülen kanser ve şeker gibi pek çok hastalık için de önleyici olduğunu söyledi.
Romatizması olanlar et ve tavuktan uzak durmalı
Stresi engellemeden eldeki kesiğin bile iyileştirilemeyeceğini ileri süren Suat Dülger, “Stres, kırmızı et, çiftlik tavuğu, ayçiçek, soya ve mısırözü yağı ile tüm karbonhidratlar, başta romatizma olmak üzere Parkinson ve Alzheimer gibi hastalıkların düşmanıdır. Çikolata, çay, kahve, sigara ve kötü hava şekeri yükseltir, uzun vadede genetik bozulmaya ve şeker gibi genetik devamlılığı söz konusu olabilecek hastalıkların görülmesine neden olur” dedi.
Geçmeyen ağrı ve iyileşmeyen kızarıklığa dikkat
Ağrı, şişkinlik ve kızarıklığın farklı rahatsızlıkların habercisi olabileceğine değinen Dülger, “Ağrı, şişkinlik ve kızarıklık aynı zamanda iyileşmenin olduğu anlamına gelir. Ağrıyı kesmek, şişkinliği dindirmek zaman zaman iyileşmenin de engellenmesi anlamına gelebilir ancak 5 günde sona ermeyen ağrı ve en fazla 14 günde iyileşmeyen şişlik, tedavide yol kat edilemediğinin göstergesidir. Hastanın beslenme ve diğer alışkanlıkları yeniden gözden geçirilmelidir” dedi. Dülger ayrıca, klorlu su, şekerli gıdalar, ilaçlar ve stresin bağırsak hücrelerinin en önemli düşmanları olduğunu da sözlerine ekledi.
Konuşması sonunda teşekkür plaketini Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkanı Doç. Dr. Serkan Bakırhan’ın takdim ettiği Osteopat Fizyoterapist Suat Dülger, Fizyoterapistler günü anısına öğrencilerle birlikte pasta kesti ve fotoğraf çektirdi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: