Açıklamada, ilgili kişinin benzer ifadelerinin bugüne kadar “tutukluluk psikolojisinin dışa yansıması” olarak değerlendirildiği belirtilerek, buna rağmen sürdürülen açıklamaların artık kabul edilemez bir noktaya ulaştığı ifade edildi.
Kooperatif süreçlerine ilişkin olarak, İzbeton tarihinde görülmemiş sayıda Sayıştay denetimi ve mülkiye başmüfettişi incelemesi gerçekleştirildiği belirtilen açıklamada, soruşturma ve kovuşturma süreçlerinin halen devam ettiği vurgulandı. Ayrıca yalnızca İzmir’de değil, ülke genelindeki CHP’li belediyelerin de benzer inceleme ve soruşturmalarla karşı karşıya olduğu kaydedildi.
Açıklamada, söz konusu süreci Cemil Tugay ve İzmir Büyükşehir Belediyesi üzerinden değerlendirmeye çalışmanın doğru olmadığı savunularak, bu yöndeki iddiaların hakaret ve itham boyutuna ulaştığı ifade edildi.
Heval Savaş Kaya’nın açıklamalarında kurultay ve siyasi süreçlere de değinmesine tepki gösterilen metinde, mahkeme salonlarının siyasi tartışmaların yürütüldüğü alanlar olmadığı belirtildi. Açıklamada, yargılamalarda cevap aranması gereken temel soruların kamu kaynaklarının mevzuata uygun kullanılıp kullanılmadığı, kamunun zarara uğrayıp uğramadığı ve kararların yetki ile usul kurallarına uygun olup olmadığı olduğu vurgulandı.
Söz konusu soruların siyasi değerlendirmelerle değil, dosyada yer alan delillerle yanıtlanabileceği belirtilen açıklamada, mağduriyet söylemi üzerinden hakaret içerdiği öne sürülen ifadelerin kabul edilemeyeceği kaydedildi.
Açıklamanın sonunda, kamuoyunun yaşanan süreci ve ortaya atılan iddiaları kendi vicdani değerlendirmesiyle takdir edeceği ifade edildi.
Yorumlar
Kalan Karakter: