Gönülleri fethettiler
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden izcilik eğitimi alan engelli gençler, Karadeniz’de düzenlenen uluslararası izci kampına katıldı. Kamptaki tek engelli öğrenci grubu olan İzmirli izciler, hem disiplinleri ve yetenekleri hem de sosyallikleri ile dikkat çekti.
Yayınlanma :
09.08.2015 20:10
Güncelleme :
09.08.2015 20:10


İzmir Büyükşehir Belediyesi Engelli Hizmetleri Şube Müdürlüğü’nde izcilik eğitimi alan “Engelsizciler”, Temmuz ayındaki Gümüldür Yaz Kampı’ndan sonra, bu sefer de Kuzey Yıldızı 2015 Karadeniz Uluslararası İzci Kampı’na katıldı. Sakarya’nın Karasu ilçesinde düzenlenen kampta Eskişehir, Denizli ve Sakarya illerinin yanı sıra Tunus’tan izciler de vardı. Kamptaki tek engelli grubu olan İzmir Büyükşehir Belediyesi izcileri, kampın “oymakbaşılığını” üstlenen izci lideri ve tiyatrocu Erkan Can’la da bir araya geldi. Engelsizcilerle drama etkinliği yaparak oyunlar oynayan Can, engelsizcilerle vakit geçirmekten büyük mutluluk duyduğunu belirterek, en kısa zamanda İzmir’e gelip onları ziyaret edeceğini söyledi. İzmir’den 14 engelsiz izcisinin aileleriyle birlikte katıldığı kampta 300 izci yer aldı.
Ok attılar, sergi açtılar
Ana teması “Doğayla Barış” olan kampta İzmirli “Engelsizciler”, engelli olmayan gençlerle birlikte uzman eğitmenler eşliğinde sabahın erken saatlerinden itibaren gün boyu çeşitli aktivitelere katıldı. Sabah sporu ile güne başlayan izciler havuza girdi, yakın dövüş (wing tsu) sporunu öğrendi, açık hava oyunları oynadı, kanoya bindi, ok attı, kukla ve resim yaptı. Son gün ise kamp ateşinin etrafında toplanan izciler şarkılar söyledi. Kampta ayrıca “Engelsiz Resimler” sergisi de açıldı.
Moral buldular
Kamp boyunca yaşadıkları deneyimlerle engelli bireylerin kendilerine güvenlerinin geldiğini belirten İzmir Büyükşehir Belediyesi Engelli Hizmetleri Şube Müdürlüğü yetkilileri, “Sosyal yaşamda engellilerin de var olduğunu göstermek için İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak izcilik eğitimlerini başlattık. Gümüldür’de düzenlediğimiz yaz kampında izcilerimiz aileleriyle birlikte unutulmaz keyifli günler geçirdi. Karadeniz Uluslararası İzci Kampı da engelsiz izcilerimizin gelişimi, rehabilitasyonu için çok önemli oldu. Bu kampa belediye olarak katılan tek izci grubu, aynı zamanda tek engelli izci grubu olduk. Aileler de çocuklarıyla birlikte moral buldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak gelecek yıl düzenlenecek olan Uluslararası Güney 2016 kampına ev sahipliği yapmayı düşünüyoruz” diye konuştu.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: