Güçlü sanayi için İzmirli genç...

Güçlü sanayi için İzmirli genç sanayicilerden ses getiren proje

İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nde üretim yapan sanayicilerin 2. Kuşak temsilcileri, Türk sanayisini ileriye taşımak adına güç birliği hamlesine yenisini ekledi. Genç Sanayiciler Kulübü’nü kuran genç sanayiciler, şimdi de Genç Yatırım Fonu kurdu. Sermayesi 1 milyon Euro olarak belirlenen Fon, daha güçlü sanayi yatırımları hedefliyor

Güçlü sanayi için İzmirli genç sanayicilerden ses getiren proje

İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nde üretim yapan sanayicilerin 2. Kuşak temsilcileri, Türk sanayisini ileriye taşımak adına güç birliği hamlesine yenisini ekledi. Genç Sanayiciler Kulübü’nü kuran genç sanayiciler, şimdi de Genç Yatırım Fonu kurdu. Sermayesi 1 milyon Euro olarak belirlenen Fon, daha güçlü sanayi yatırımları hedefliyor

Güçlü sanayi için İzmirli genç sanayicilerden ses getiren proje
30 Temmuz 2023 - 09:21

Türkiye’nin ilk organize sanayi bölgeleri arasında yer alan İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren firmaların 2. kuşak temsilcileri, kısa bir süre önce Genç Sanayiciler Kulübü’nü hayata geçirdi. Kulübün kurucu başkanı olan Murat Özbek, kulüp üyeleriyle birlikte yeni projeye daha imza attı. Kulüp üyeleri, İzmir’de sanayileşmeye ivme kazandırmak için Genç Yatırım Fonu kuruyor. Sermayesi 1 milyon Euro olarak belirlenen Fon’a katılmak isteyenler için her bir hisse 10 bin Euro olacak. Talep toplama için son tarih 31 Ekim 2023 olarak belirlendi. Fon ile yeni çok ortaklı sanayi yatırımları hedefleniyor.
 
İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi 607 fabrikada 50 bin çalışanı ile 22 farklı sektöre yönelik 8 milyar dolarlık üretim, 2,5 milyar dolarlık ihracat 1,5 milyar dolarlık ithalat yapılan Türkiye’nin en önemli sanayi bölgelerinden biri. Geçen yıl İAOSB Yönetim Kurulu Başkanlığı’na seçilen Cenk Karace’nin öncülüğünde geçen ay bölgede faaliyet gösteren firmaların 2. Kuşak yöneticilerinin üye olduğu Genç Sanayiciler Kulübü kuruldu. Kulübün kuruculuğu görevini Özdersan Deri Makinaları 2. kuşak Temsilcisi Murat Özbek üstlendi.
 
25-45 yaş aralığında 2. kuşak 50 sanayicinin yer aldığı ve birkaç ay önce kurulan Genç Sanayiciler Kulübü, İzmir için önemli bir projeyi hayata geçirmek için düğmeye bastı. Bölgenin gelişimine vizyonu ile katkıda bulunmayı amaçlayan Genç Sanayiciler Kulübü, ilk proje için vakit kaybetmedi. Genç Yatırım Fonu için genç sanayiciler, Yenkur Mobilya Ürünleri Tic. ve San. A.Ş., Ödüyo Finansal Teknoloji A.Ş. ve Egebimtes Bilgi Teknolojileri A.Ş.’nin desteği ile bir araya geldi. Her bir hissesi 10 bin Euro olan, toplam 1 milyon Euro sermayeli çok ortaklı oluşum hedefleniyor. Genç Yatırım Fonu ile Genç Sanayiciler Kulübü’nün kuruluş amacı olan, İAOSB mensupları arasındaki iş birliğinin, dayanışmanın ve etkileşimin artması, genç sanayicilerin yenilikçi fikirlerinin öne çıkarılması ve üretimin gelişmesine sağladıkları katkının arttırılması, yeni yatırım projelerinin hayata geçirilmesi hedefleniyor.
 
Genç Sanayiciler Kulübü Kurucu Başkanı Murat Özbek, Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren firmalara, üyelerine birliğin kuruluş amacını anlatıp, katılımlarını sağlamaya çalıştıklarını belirtiyor. Aynı zamanda birliğin yönetim kadrolarını da oluşturmaya çalışıyorlar.
 
Murat Özbek, hem kulüp hem de sermaye birliği ile ilgili hedeflerini şöyle özetliyor; “Sık sık bir araya gelip, hedeflerimizi konuşuyoruz. Biz 2. kuşak sanayiciler, dayanışma ruhunu büyüklerimizden öğrendik. Kulüp olarak hem genç sanayicilerin gelişimlerine, yetkinliklerine destek vermeyi hem de aramızdaki iş birliğini, sanayi yatırımlarımızı güçlendirmek istiyoruz.  Kulüp ile İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’ndeki genç sanayiciler arasında iş birliği ve ortak projelerin yürütülmesine olanak sağlamayı, yenilikçi çözümler üretmeyi, bilgi ve deneyimlerin paylaşılmasına katkı sağlamayı amaçlıyoruz. Bölgedeki sanayicilerin iş ağının genişlemesinde ve yeni iş fırsatlarının oluşturulmasında önemli bir platform olmayı hedefliyoruz. Genç Yatırım Fonu ortak yatırımlar konusunda önemli bir hamle olacak” dedi.
 
Murat Özbek kimdir?
İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Özdersan Deri Makinaları Sanayii’nin 2. kuşak temsilcisi olan Murat Özbek, 1992, İzmir doğumlu. İzmir Amerikan Koleji’nden sonra, İngiltere’de Queen Mary Üniversitesi’ni bitirdi.  İşletme bilimleri alanında onur diploması olan Özbek, 3 yıl aile şirketinde çalıştıktan sonra, kendini kanıtlamak adına farklı kurumsal firmalarda deneyim edinmiş. Satış, ticaret, pazarlama ve kriz yönetimi, finansal hizmetler, satış ve yönetimde uzman ve güçlü analitik becerisi ve sunum becerileri elde etmiş. 2 dakikada Thai rulo dondurmalı sokak yemekleri hazırlama deneyimi kazanmış. 2016’da Baş Operasyon Müdürü olarak Özdersan’a dönen Özbek, büyüme fırsatları için araştırmalar yapma, yabancı teklifler hazırlayıp, pazarları izleme, potansiyel müşteriler için analitik raporlar hazırlama, ihale başvuru süreçlerinde sorumluluk üstlenme, risk analizleri, sektörel etkinliklerde şirketi temsil etme, üniversiteler, STK’lar, Ar-Ge merkezleri dahil 3. taraflarla yeni ortaklıklar geliştirme görevleri üstlenmiş. Ege Üniversitesi Deri Fakültesi çözüm ortaklığı projesi de bunlardan biri. Özbek’in yönettiği projelerden biri de 260 öğrenciye yönelik ulusal Türk Öğrenci Ağı etkinliği. İngiltere’deki üniversitelerde faaliyet gösteren Türk STK’ları ile iş birliği yapıyor. Özbek, İngiltere'nin United Grand Lodge'daki Lodge of Good Fellowship Masonik Lodge üyesi
 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
“İhtiyaç kredilerinin yerini kredi kartları aldı”
“İhtiyaç kredilerinin yerini kredi kartları aldı”
‘Yazmaktan ve çizmekten asla vazgeçmeyin’
‘Yazmaktan ve çizmekten asla vazgeçmeyin’