Gülümseyen Çocuklar Projesiyle Bin 813 Çocuk Tedavi Edildi
Dünya Sağlık Haftası’nda çocuklar
Yayınlanma :
09.04.2015 10:16
Güncelleme :
09.04.2015 10:33


Yeryüzü Doktorları’yla gülüyor
Dünya Sağlık Haftası’nda da Yeryüzü Doktorları Derneği (YYD) çocukların yüzünü güldürmeye devam ediyor. Sudan ve Kongo’da yapılan operasyonlarla çocukları sağlığına kavuşturan gönüllü hekimler, “Gülümseyen Çocuklar” projesi kapsamında bin 813 çocuğun yüzünü güldürdü
Yeryüzü Doktorları, Dünya Sağlık Haftası’nda da şifa dağıtmaya devam ediyor. Yoksul coğrafyalarda hekim yetersizliğinden tedavi olamayan binlerce çocuk “Gülümseyen Çocuklar Projesi” kapsamında Yeryüzü Doktorları’nın gönüllü hekimlerince tedavi edilerek sağlığına kavuşturuluyor.
“Gülümseyen Çocuklar Projesi” kapsamında 2007 yılından bu yana Yeryüzü Doktorları Gazze, Azerbaycan, Moritanya ve Yemen başta olmak üzere 16 farklı ülkede ameliyat ve tedaviler gerçekleştirdi. Yeryüzü Doktorları bağışçıları ve TİKA’nın yardımlarıyla yüzlerce çocuk fiziksel kusurlarından kurtulup, sağlığına kavuştu. Yeryüzü Doktorları tarafından Sudan ve Kongo’da yapılan operasyonlarda tedavi edilerek sağlığına kavuşturulan çocuklarla beraber, Yeryüzü Doktorları 2007’den bu yana bin 813 çocuğu sağlığına kavuşturarak yüzlerini güldürdü.
Her 3 dakikada bir yarık damaklı çocuk doğuyor
Dudak-damak yarığı halk arasında tavşan dudaklılık olarak biliniyor. Yoksul coğrafyalarda her üç dakikada bir yarık damaklı çocuk dünyaya geliyor. Bu bebekler süt emmek için gerekli vakumu oluşturamadıklarından onda biri ilk yaşlarını dolduramadan ölüyor. Sağ kalan çocuklar da yeme, konuşma, sosyalleşme ve hatta gülümseme güçlüğü çekiyor. Dünyanın birçok ülkesinde bebekler, çocuklar ve gençler, dudaklarında veya damaklarındakiyarıkla fiziki ve psikolojik sıkıntı yaşıyor.
Dünya Sağlık Haftası’nda bin 813 çocuğun yüzü gülüyor
Gülümseyen Çocuklar Projesinin başkanlığını yapan Yeryüzü Doktorları Derneği’nin üyesi, Bezmialem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ethem Güneren yaptıkları operasyonlar hakkında bilgi verdi: “Sudan’da dudak damak yarığı rahatsızlığı olan 43 hastada 41 ameliyat gerçekleştirdik. 2007’den beri binden fazla yetişkini ve çocuğu tedavi ettik. Kongo’da da erkek çocuklarında görülen Hipospadias hastalıkları için de operasyonlar yapıldı. Plastik cerrah uzmanlarının bulunmadığı birçok ülkede bu hastalar çaresiz. Gönüllü hekimlerimiz sınırları zorlayarak ilaçları son damlasına kadar kullanarak operasyonları başarıyla gerçekleştirdiler.”
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: