Güzelbahçe’de buruk geçen Geleneksel Türk El Sanatları Günleri
Türkiye'nin geleneksel el sanatlarının önde gelen temsilcileri, 1. Güzelbahçe Geleneksel Türk El Sanatları Şenliği'nde biraraya geldi. 30 ayrı sanat dalından 32 sanatçının katıldığı etkinlikte şehitler için lokma döküldü, sanatçılar siyah kurdela taktı.
Yayınlanma :
11.09.2015 09:41
Güncelleme :
11.09.2015 09:41


Güzelbahçe Belediyesi, Güzelbahçe Yaygın Eğitimi Destekleme ve Musiki Derneği ile işbirliği yaptı, 1. Geleneksel Türk El Sanatları Şenliği düzenledi. İstanbul, Ankara, Gaziantep, Kahramanmaraş, Muğla, Mardin, Eskişehir ve İzmir'in çeşitli ilçelerinden gelen 32 usta, Güzelbahçe İlhan Selçuk Parkı'nda hem eserlerini sergiliyor, hem de sanatlarını icra ediyor.
ŞEHİTLER İÇİN LOKMA DÖKÜLDÜ
Ülkemizin içinde bulunduğu durum ve her gün bir şehit haberinin alınması nedeniyle etkinlik kapsamında eğlenceye yönelik herhangi bir aktivite yer almazken, şehitler için lokma döküldü, ustalar yakalarına siyah kurdela taktı.
Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, “Geleneksel Türk El Sanatları, Anadolu'nun binlerce yıllık tarihinden gelen çeşitli uygarlıkların kültür mirasıyla, kendi öz değerlerini birleştirerek zengin bir mozaik oluşturmuştur. Geleneksel Türk El Sanatlarımızın içerisine; halıcılık, kilimcilik, kumaş dokumacılığı, yazmacılık, çinicilik, seramik-çömlek yapımcılığı, deri işçiliği, taş ve maden işçiliği, sepetçilik, semercilik, keçe yapımcılığı, örmecilik, ahşap, ağaç işçiliği, aplike, kitre bebek, sedef kakma, tel sarma, takı tasarım, su kabağı işleme, maket ustalığı, mask, minyatür resim, kaat'ı sanatı, ebru sanatı, çarık yemeni, baston, atık değerlenderme v.b gibi pek çok sanat dalı giriyor” dedi.
Güzelbahçe Yaygın Eğitimi Destekleme ve Musiki Derneği Başkanı Emel Ardahanlı da ikincisini gerçekleştirdikleri etkinliğin gelecek yıllarda daha fazla katılımla sürdürmeyi hedeflediklerini belirterek, “Amacımız, kaybolmaya yüz tutan geleneksel Türk El Sanatlarımızı geleceğe taşımak ve genç kuşaklara tanıtmak” dedi.
Bu arada Gazi Üniversitesi Sanat Tasarımı Fakültesi’nden Tomris Yalçınkaya ‘Cam Takı Tasarım’, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Milas Meslek Yüksek Okulu’ndan Berna Sevinç ‘Milas Kilimleri’ ve Ege Üniversitesi Emel Akın Meslek Yüksek Okulu’ndan Şükran Tümer ‘Geleneksel Giysi Süslemeleri’ konulu sergi açtı. El sanatları günleri yarın sona eriyor.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: