Her Gün 3 Çorba Kaşığı Sirke Tüketin

Her Gün 3 Çorba Kaşığı Sirke Tüketin

Özellikle Covid-19 pandemisi ile birlikte sağlıklı içeceklere artan talep inovatif içecek fikirlerinin geliştirilmesini sağladı.

Her Gün 3 Çorba Kaşığı Sirke Tüketin

Özellikle Covid-19 pandemisi ile birlikte sağlıklı içeceklere artan talep inovatif içecek fikirlerinin geliştirilmesini sağladı.

Her Gün 3 Çorba Kaşığı Sirke Tüketin
03 Ekim 2023 - 09:01

Hemen her gün yeni varyant haberlerinin yayıldığı şu günlerde havaların da serinlemesiyle bağışıklık güçlendirici içeceklere de talep arttı. Kemal Kükrer’in geleneksel fermantasyon yöntemiyle ürettiği, meyve ve baharatlarla tatlandırarak içimini kolay hale getirdiği ‘Yudumluk Sirkeler” serisi, her yudumda sağlık arayanların vazgeçilmezi olarak tüketicilere içeriği zengin bir alternatif sunuyor. 

Sonbahar geldi, kış da kapıda. Bağışıklığını sağlıklı içeceklerle güçlendirmek isteyenler de farklı alternatiflere yönelmeye başladı. Kemal Kükrer’in Covid 19 döneminde tüketici ihtiyaçları ile geliştirdiği Yudumluk Sirkeler ailesi, sirke mucizesini bağışıklık güçlendirici içecek tarifleriyle buluşturarak tüketicilere hem sağlıklı hem de lezzetli bir alternatif sunuyor.

Sirkenin iyiliğinden herkes faydalansın diye…

Sirke, kolay ulaşılabilir ve oldukça faydalı bir ürün olmasına rağmen tadı ve kokusu itibarıyla aslında çoğu tüketici için kolay içilebilir bir ürün değil. Ajinomoto’nun insanlar için daha fazla beslenme ve sağlık çözümü yaratma hedefi doğrultusunda, Kemal Kükrer’in kalite ve tecrübesi ile harmanlayarak ortaya çıkardığı Yudumluk Sirke ailesi, birbirinden özel içerikleri ile içimi kolay formda tasarlandı.   İçeriği ve tadı ile fark yaratan Yudumluk Sirkeler sayesinde, tüketiciler için sirke içmek hem daha keyifli hale gelecek, hem de sirkenin iyiliğinden herkes daha fazla faydalanabilecek. 

Kategoride yer alan Sandaloz Sakızlı Elma SirkesiDört Hırsız SirkesiAlıç Sirkesi ve Ballı Elma Sirkesi Kemal Kükrer’in geleneksel fermentasyon yöntemiyle üretildi ve meyve ve baharatlarla zenginleştirilerek içimi kolay hale getirildi. Tüketicilerin çok sevdiği bu yudumluk formdaki içimi kolay sirkeler bağışıklığını sağlıklı içeceklerle güçlendirmek isteyenlerin vazgeçilmezi olmaya aday.

Koruyucu, renklendirici ve tatlandırıcı içermiyor

Dünya gıda devi Ajinomoto’nun AR-GE gücünden faydalanılarak hazırlanan ve Yudumluk Sirke ailesinde yer alan ürünler koruyucu, renklendirici ve tatlandırıcı içermiyor. Meyvenin doğal fermantasyonu ile oluşturulan birbirinden lezzetli sirkeler aynı zamanda faydalı otlar ve baharatlar ile zenginleştirilerek sirke mucizesine tat katıyor. 

İçeceğinize her gün 3 çorba kaşığı katarak tüketebilirsiniz

Uzmanlar sirke mucizesinden faydalanmak için her gün 3 çorba kaşığı tüketmenin önemine değiniyor. Siz de Yudumluk Sirkeleri her gün 3 çorba kaşığı olarak suyunuza veya dilediğiniz başka bir içeceğe katarak tüketebilirsiniz.

Kemal Kükrer’in her biri kendi içinde farklı iyiliği barındıran Yudumluk Elma Sirkeleri

Geçmişten günümüze uzanan bir efsane ‘Dört Hırsız Sirkesi’

13.-17.yy arasında Avrupa’da baş gösteren veba salgını milyonlarca insanın ölümüne sebep olmuştu. Veba sadece insanlara hastalardan bulaştığı gibi; hastaların cesetlerinden, hatta evlerinden ve eşyalarından bile bulaşabiliyordu. İşte böyle bir ortamda ortaya çıkan ve veba kurbanlarının evlerini soyan 4 hırsız, deyim yerindeyse bu vebalı ortamlarda cirit atıyor ama asla vebaya yakalanmıyorlardı. 

En nihayetinde suçüstü yakalandıklarında, o dönemin hırsızlık suçu cezası olarak idam edilmeleri gerekiyordu. Ancak önlerine bir seçenek sunuldu. Sağlam kalmanın sırrını açıklarlar ise idamdan kurtulabileceklerdi. Hırsızlar ölümden kurtulmak için sırlarını açıkladılar. İşte o sır sirkede gizliydi. Bu hırsızlar kadim halk tıbbı bilgilerinin ışığında olabilecek tüm antiseptik bitki özlerinden demledikleri bir sirke hazırladıklarını, bu bitkilerin ve sirkenin birleşmiş gücü ile kendilerini vebadan koruduklarını açıklamışlardı. İşte Dört Hırsız’ın adı ile anılan bu sirkenin tarifi o günden günümüze kadar ulaşmayı başarmıştır. Şimdi bu efsanevi tarif Kemal Kükrer kalitesi ile sizlere ulaşıyor! Ürünün içinde ise sadece; elma sirkesi, pelin otu, adaçayı, biberiye, hindistan cevizi, lavanta, nane, karabiber, karanfil, sarımsak ve tarçın bulunuyor.

Doğal çiçek balı elma sirkesine karıştı; hem lezzeti, hem iyiliği arttı: Yudumluk Ballı Elma Sirkesi

Yapılan bilimsel araştırmalarda kanıtlandığı üzere, elma sirkesinin vücudumuza pek çok faydası olduğu, özellikle yağ yakımında ve kilo vermede yardımcı olduğu biliniyor. Kemal Kükrer’in doğal fermantasyon yöntemiyle ürettiği kaliteli elma sirkesi doğal çiçek balı ile karıştırılarak, hem lezzeti hem de faydası artırıldı. Yudumluk Ballı Elma Sirkesi, balın lezzeti sayesinde sirke içmek istemeyenlerin bile kolayca tüketebileceği bir sirke. Ürünün içinde ise sadece elma sirkesi ve %10 oranında da çiçek balı bulunuyor.

Alıç sirkesinin ve elma sirkesinin iyiliği bir arada: Yudumluk Elmalı Alıç Sirkesi

Alıç sirkesinin kolesterolü düşürmesi, kalp damarlarını yenilemesi ve kan yağlarını dengelemesi bilinen faydalarından sadece birkaçı… Elma sirkesinin iyiliğinin de üstüne eklenmesi ile ortaya çıkan bu ürün sirke içmek isteyenlerin vazgeçilmezi olacak. 

Elma sirkesinin iyiliği, doğal sandaloz sakızının etkisi ile buluştu: Yudumluk Sandoloz Sakızlı Elma Sirkesi

Sandaloz sakızı  kilo vermeye yardımcı etkisi ile bilinen doğal bir ağaç reçinesidir. Kemal Kükrer’in kaliteli elma sirkesi ve doğal sandaloz sakızının birleşiminden oluşan bu ürün lezzetli ve yumuşak içimi ile formuna önem verenlerin favorisi olacak. Ürünün içinde ise sadece elma sirkesi ve %9 oranında sandaloz sakızı bulunuyor. 

YUDUMLUK SİRKE İLE SAĞLIK DOLU İÇECEK TARİFLERİ

Üç Meyveli Mokteyl 

Malzemeler

2 adet şeftali 

2 adet elma 

50 gr frenk üzümü

1 su bardağı su

1 çay kaşığı zencefil püresi 

1-2 tatlı kaşığı Yudumluk Ballı Elma Sirkesi 

Buz parçaları 

Süslemek için 

Frenk üzümü, şeftali dilimi , nane, elma dilimleri, buz parçaları

 

Hazırlanışı: 

Elma ve Şeftalileri minik parçalar halinde dilimleyin.  

Meyveleri mutfak robotunda çekin.

İçerisine frenk üzümü, zencefil püresi ve 2 tatlı kaşığı Kemal Kükrer Yudumluk Ballı Elma Sirkesi’ni ekleyip karşımı meyve suyu kıvamına gelene kadar robotta çekin.

Sunum için karışımı buzlu bir bardağa ekleyip nane, frenk üzümü, elma ve şeftali dilimleriyle süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

 

Ananas Rüyası

Malzemeler:

150 ml ananas suyu 

1 yemek kaşığı limon suyu 

1-2 tatlı kaşığı Yudumluk Dört Hırsız Sirkesi Sirkesi 

Süslemek için 

Lime dilimleri ve  buz parçaları (isteğe bağlı)

 

Hazırlanışı: 

Ananas dilimlerini mutfak robotunda meyveler püre haline gelecek şekilde geçirin.

Meyve suyunu bir sürahiye alıp; üzerine yarım limon, 2 tatlı kaşığı Kemal Kükrer Yudumluk Dört Hırsız sirkesi ekleyip buzdolabında soğumaya bırakın.

Sunum için su bardağının ağzını limonla ıslatıp tuzla kaplayın.

İçerisine kırık buz parçaları ekleyip meyve suyunu doldurup servis edin. Afiyet olsun.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
“İhtiyaç kredilerinin yerini kredi kartları aldı”
“İhtiyaç kredilerinin yerini kredi kartları aldı”
‘Yazmaktan ve çizmekten asla vazgeçmeyin’
‘Yazmaktan ve çizmekten asla vazgeçmeyin’