“Her Mahalleye Bir Kütüphane” müjdesi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 58’inci Kütüphaneler Haftası’nda, hayırsever Suzan- Bülent Tüzel çifti tarafından Urla Atatürk İlkokulu'na kazandırılan kütüphanenin açılışına katıldı. Başkan Soyer, “Bir kentin ileriye gitmesi, çağı yakalaması ancak eğitimle mümkün. Eğitimin de sırrı kitap. Bunun başka yolu yok” dedi. Büyükşehir Belediyesi, kütüphaneye 600 kitap bağışının yanı sıra voleybol, basketbol ve futbol topu da verdi.
Yayınlanma :
31.03.2022 19:48
Güncelleme :
31.03.2022 19:48


Programda konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 550 öğrencinin eğitim aldığı okula, böyle bir kütüphanenin kazandırılmasına katkı verenlere teşekkür ederek, “Bir kentin ileriye gitmesi, çağı yakalaması ancak eğitimle mümkün. Eğitimin de sırrı kitap. Bunun başka yolu yok. Tarımda, turizmde, sanayide, teknolojide, hangi sektörden bahsederseniz edin sonuçta okumak, eğitimi artırmak ve kalitesini yükseltmek zorundayız. Bu kütüphane o nedenle çok değerli. Diliyorum ki sizler örnek olursunuz. Ve insanlar da bunu örnek alarak benzer çabaya girerler” dedi. Başkan Soyer, herkesi İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin her mahalleye bir kütüphane kurmak için bugün başlattıkları “Her Mahalleye Bir Kütüphane” kampanyasına da katılmaya davet etti
Başkan Soyer’e teşekkür
Urla Atatürk İlkokulu Müdürü Bilal Tok da “Dünyanın en başarılı 100 insanı araştırıldığında; bunları başarılı kılan etkinliklerden en önemli üç özelliği şu şekilde sıralanıyor: Sevgi dolu bir ailede, sevgi dolu bir ortamda yaşamış. İkinci ortak özelliği kendilerini ifade edebilecekleri ortamlar bulmuşlar ve üçüncü özellikleri ise her biri okuma alışkanlığını kazanmış kişilerden oluşuyor” dedi. Bilal Tok, kütüphaneye 600 kitap bağışının yanı sıra voleybol, basketbol ve futbol topu hediye eden Başkan Tunç Soyer'e de teşekkür etti.
“Uzun süredir hayata geçirmeyi istiyorduk”
Hayırsever Suzan Tüzel de uzun zamandır böyle bir projeyi hayata geçirmek istediklerini belirterek, “Çocuklara ve gençlere eğitimde nasıl katkı sunabiliriz diye eşimle sürekli düşünüyorduk. Ve bu projeyi hayata geçirmeye karar verdik. Bunun için de doğru adresin Urla Atatürk İlkokulu olduğunu belirledik. Projemi götürdüğüm CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ile kütüphaneye kitap desteğinde bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e teşekkür ediyorum” dedi. Konuşmaların ardından kütüphanenin açılış kurdelesi kesildi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: