“Her şartta emekçinin yanındayız”
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısı ile bir mesaj yayımladı. İnsan emeğinin sadece ekonominin değil, sosyal ve manevi hayatın tesisinde de büyük önemi ve birleştirici gücü olduğunu belirttiği mesajında, tüm emekçilerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü tebrik etti.
Yayınlanma :
01.05.2021 11:17
Güncelleme :
01.05.2021 11:17


1 Mayıs’ı resmi gün ilan eden ve çalışanlara yönelik politikalarıyla 19 yıldır daima emeğin arkasında duran bir anlayışın parçası olmaktan duyduğu onuru dile getiren Sürekli, mesajında şu ifadelere yer verdi; “Emek; toprağın işlenerek can bulmasından, fabrika bacalarından çıkan dumana, bilimden eğitime ve sağlığa hayatın her alanında tartışmasız bir değerdir. ‘Bir işçinin ücretini alın teri kurumadan ödeyiniz.’ diyen bir inancın ve medeniyetin evlatları olarak bizler; emekçinin hakkını alabilmesi için her zaman taraf olduk. Alın terini, helal kazancı koruyan, emekçiyi destekleyen pek çok adım attık. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü 22 Nisan 2009 yılında resmi tatil ilan ederken, işçilerimizin çalışma şartlarını iyileştirmek, dayanışmalarını güçlendirmek, haklarını alabilmelerinin önünü açmak için her zaman taşın altına elimizi koyduk. Emekçi kardeşlerimiz için yıllardır hayata geçirdiğimiz tedbir ve teşvikler bunun göstergesidir. Çünkü biz iyi biliyoruz ki; daha ileriye gidebilmemizin, hedeflerimize ulaşabilmemizin olmazsa olmaz koşulu emekçilerimizin yarattığı katma değerdir.”
Kalkınma hamlelerinde, önemli ekonomik ve sosyal dönemeçlerde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ilk gündeminde emekçilerin hakları olduğunu, kendisinin çalışanların demokratik tüm taleplerini her zaman dikkate aldığını söyleyen Başkan Sürekli, “Her zaman ve her şartta önceliğimiz, tüm bu gerçeklerden hareketle emekçilerimiz oldu. Salgınla mücadele ederken de onların haklarını ve mağduriyetlerini gözettik. Kısa çalışma ödeneği, işsizlik ödeneği gibi desteklerle yanlarında olmaya çalışıyoruz. İşten çıkarma yasağı getirildi ki, işverenlere yönelik desteklerle de bu sürecin altından hep birlikte kalkabilmek için çalışıyoruz. Kimsenin şüphesi olmasın ki her şartta emekçilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle tüm emekçi kardeşlerimizin dayanışma günlerini en içten duygularımla tebrik ediyorum. Her birini sevgi, saygı ve minnetle selamlıyorum.’’ dedi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: