Herşey “Okuyan bir gelecek” için
Bornova Belediyesi ve Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) işbirliği ile 4-7 yaş arası çocuklar hikayelerle buluşuyor. “Okuyan bir gelecek” projesi kapsamında üç ayrı merkezde aynı anda başlayan etkinliklerde çocuklar dinledikleri hikayelerin resimlerini çizerek hayal dünyalarını da geliştiriyor
Yayınlanma :
10.05.2017 11:07
Güncelleme :
10.05.2017 11:07


Bornova Belediyesi ve Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) “Okuyan Bir Gelecek” projesi kapsamında 4-7 yaş arası çocuklara okuma sevgisini ve alışkanlığını kazandırmak amacıyla okuma grupları oluşturdu. Bornova Belediyesi Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi, Naldöken Kültür Merkezi ile Atatürk Kitaplığı’nda eş zamanlı olarak sürdürülen proje kapsamında çocuklar, AÇEV gönüllülerinin anlattığı hikayeleri dinliyor.
AÇEV uzmanlarından eğitici eğitimi alan gönüllülerin interaktif yöntemleri de kullanarak okuduğu kitaplar etkinliğin sonunda çocuklara hediye ediliyor. Çocuklar hikayeyi dinledikten sonra anlatılanları ve duygularını, kendilerine hediye edilen pastel boya ve kuru kalemlerle resim defterlerine yansıtıyor. “Tohumun Rüyası”, “Öpücük Ne Renktir”, “Pezzetino”, “Eyvah Kalbim Kırıldı”, “Farklı Ama Aynı”, “Vahşi Şeyler” isimli hikaye kitaplarının okunduğu okuma grubu etkinliği 6 hafta sürecek. Bu sürenin sonunda etkinlik yeni gruplarla devam edecek.
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Çocuklarımızın okuma alışkanlığı kazanması ve hayal dünyalarının zenginleşmesi için çok yararlı olduğuna inandığım bu projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. 6 haftalık süreler tamamlandığında AÇEV ile işbirliğimizi sürdürerek yeni okuma gruplarıyla ‘Okuyan Bir Gelecek’ projesini sürdüreceğiz” dedi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: