İduğ’un açılışına 'seçim yasağı' engeli
Bornova Belediyesi tarafından yapılan 2 kız öğrenci yurdunun açılışı seçim kurullarına yapılan seçim yasakları şikayeti nedeniyle engellendi. Yurtların önünde yapılmak istenen tören Mustafa İduğ’un makamında gerçekleşirken, törende gelen bir telefon üzerine Başkan İduğ, ‘’ Bugünkü açılışı iptal ettiren, şikayet eden kişiyi öğrendim. Boşuna şeref yoksunu demiyorum’’ ifadelerini kullandı
Yayınlanma :
28.03.2024 11:25
Güncelleme :
28.03.2024 11:25


Başkan Mustafa İduğ’un mesaj attığı ve belediye tarafından aranan davetlilere törenin başkanlık makamında yapılacağı bildirildi. Başkan İduğ, açılışın şikayet edildiğini, seçim yasakları nedeniyle açılışın yapılamayacağının Valilik, Kaymakamlık ve emniyet müdürlüğü yetkilileri tarafından kendisine bildirildiğini belirterek, ‘’Açılış yaparsak bize tutanak tutulacağını ve bir yaptırımın olacağını söylediler, biz de makamda bir araya geldik’’ dedi.
Bir piyanonun tuşlarının tamamına basılan bir 5 yıl yaşandı
Mustafa İduğ, 2019 yılında göreve geldiklerinde ilk yaptıkları icraatın belediye hizmet araçları satın almak olduğunu, 150 araç satın alınarak büyük bir tasarruf yaptıklarını ve 5 yıl yapılacak yatırımların önünü açtıklarını söyledi. Bornova’yı tasarruflu yönettiklerini ifade eden İduğ, ‘’Hemen ardında digital sınıf açtık. Bugün İyi Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ümit Özlale, elinde bir kartla digital dershane programını anlatmış, kart dağıtmış. Biz bunu 2019 yılında başlattık. Ardından asfal tesisi açtık, sonra yüzme havuzu açtık, sonra 14 kreş, pazar yerleri, taziye evleri, spor alanlarını yeniledik, 4 futbol sahasının halısını değiştirdik, tribünleri kapattık. Bir piyanonun tuşlarının tamamına basan bir 5 yıl yaşandı’’ dedi.
Bornova üniversite kenti
Bornova’nın bir üniversite kenti olduğunu, bunu için öğrenci yurtları projelerine büyük önem verdiklerini ifade eden Mustafa İduğ, şunları söyledi: ‘’Bir sözümüz vardı, bu yurtların açılışıyla sözümüzü yerine getirdik. Bir üniversiteyi kazanmış, Anadolu’dan Bornova’ya gelecek bir öğrencinin en büyük sorunu barınma. Bugün emekli maaşlarının 10 bin lira olduğu bir yerde öğrenci okutmak çok zor. Ben ekonomi tecrübesi olan, sivil toplum tecrübesi olan biriyim, İzmir’in en büyük sorunlarından birinin öğrenci yurdu öğrenci yurtları olduğunu belediye başkanı olmadan öğrendim. 2019 yılı sonunda, 2020 yılının başında Bornova’nın merkezinde bir yer aldık, bugünkü değeri 500-500 milyon lira, daha sonra güçlendirdik, 7 katlı 5552 metrekare yurt yaptık. Daha sonra çarşıda 815 metrekare inşaat alanı olan 3 katlı bir yurt daha yaptık. Yurtlarda kahvaltı ve akşam yemeği vereceğiz. Belediyenin bütçesi ile Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ni bir araya getirdik, Yerel yönetimler ve sivil toplum örgütleri ile işbirliğ yaparak kız öğrencilere hizmet edecek yurtları kazandırdık.’’
Başkan İduğ, Bornova’da 210 bin civarında üniversite öğrencisi olduğunu, yurt konusunda yerel yönetimlerin ellerini taşın altına koyması ve daha çok yurtlar yapılması gerektiğini ifade etti.
Kadınların eğitimine daha çok önem verilmesi gerektiğini vurgulayan Başkan İduğ, ‘’Dünyada kadın lider eksikliği var. Türkiye’de daha fazla. Kadın istihdamı oranı, okuma yazma oranı, çalışan kadının eğitimle oranı ortada. Kadınların eğitim oranı Karşıyaka’da yüzde 72, sandık sonuçları ortada, iş gücüne kadınların katılımı ortada, kadınların desteklenmesi gerekir’’ dedi.
Başkan İduğ, yurtlarda kalan kız öğrencilerin Bornova çarşıya bir hareket getireceğini ve esnafa katkı koyacağını sözlerine ekledi.
Ruhsat ve plaket
Bornova Büyük Çarşı içinde yapımı tamamlanan Bornova Kız Yurdu için arsa bağışçıları Atacan ailesi ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Genel Başkan Yardımcısı Lale Pilatin’e Başkan Mustafa İduğ, yurtların ruhsatlarını ve plaket verdi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: