İki büyük buluşmayla çalışmalara hızlı...

İki büyük buluşmayla çalışmalara hızlı başladı

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak açıkladığı Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, seçim çalışmalarına başladı. İzmir Adnan Menderes Havaalanında partililer tarafından miting havasında karşılanan Dağ, projelerini de arka arkaya açıklıyor

İki büyük buluşmayla çalışmalara hızlı başladı

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak açıkladığı Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, seçim çalışmalarına başladı. İzmir Adnan Menderes Havaalanında partililer tarafından miting havasında karşılanan Dağ, projelerini de arka arkaya açıklıyor

İki büyük buluşmayla çalışmalara hızlı başladı
24 Ocak 2024 - 16:19

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın AK Parti’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak açıkladığı Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, bu açıklamanın ardından hemen İzmir’e geldi ve seçim çalışmalarına başladı. Adnan Menderes Havaalanı’nda İzmir Milletvekilleri Yaşar Kırkpınar, Ceyda Bölünmez Çankırı, Mahmut Atilla Kaya, Eyüp Kadri İnan, Şebnem Bursalı ve partililer tarafından; ‘dağ gibi arkandayız’, ‘bizim Hamza hoş geldin’, ‘teşkilatın arkasındaki dağ gibi başkan’ yazılı pankartlarla ve davul zurnalarla miting havasında karşılanan Hamza Dağ, “Biz İzmir’iz başarabiliriz” sloganıyla seçim çalışmalarına hızlı başladı.

İlk açıklamasını havaalanında yapan Dağ, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın takdirleriyle birlikte yeni bir yola çıkıyoruz. Şehrimizin ihtiyaçları, gençlerimizin meseleleri, esnafımızın beklentileri, sanayicilerimizin istekleri, çiftçilerimizin sorunlarına, İzmir’in, İzmirli’nin tüm dert ve meselesine vakıfız, bunları çözecek iradeye sahibiz. Bornova Küçükpark’ta öğrenci kardeşlerimiz eziyet çekmesin, mezun olduktan sonra iş bulmak için bu güzel şehre veda etmesin. Karşıyaka Alaybey’de yaşayan emeklilerimiz nefes alacak yer olmadığı için eve mahkum olmasın. Konak, Kemeraltı ve Anafartalar’da esnafımız her yağmurda “İşyerimi su basacak mı?” diye kaygılanmasın. Çiğli Organize Sanayi’de sanayicilerimiz dünyayla yarışması gerekirken yerel aktör olarak kalmasın. İzmirliler, ulaşım zorluğu yüzünden saatlerini yolda geçirmesin. Daha nice sorunlar, garabetler ne yazık ki yumak olmuş güzel İzmir’imizde. Ümitsizliğe ve karamsarlığa asla yer yok. Çünkü biz İzmir’iz, başarabiliriz” dedi.

Dağ, “İzmir’imize değer katan son başbakanımız Binali Bey’in emekleriyle Sabuncubeli ve Konak Tünelleri’nin inşasında, Alsancak Mustafa Denizli ve Göztepe Gürsel Aksel statlarının yapımında, Adnan Menderes Havalimanı’nın kapasitesinin artırılmasında, Foça, Ödemiş ve Menderes devlet hastaneleri, İzmir Şehir Hastanesi’nin hizmete girmesinde, Menemen, Aliağa ve Çandarlı Otoyolu’nun yapımında, Bergama ve Menemen serbest bölgelerin açılmasında, Kınık TOKİ konutlarının inşasında, Urla’daki Teknokent’in faaliyete geçmesinde, ESBAŞ’ın genişlemesinde, İzmir Depremi’nden sonra 5000 konutun, nice okulların, KYK yurtlarının inşa edilmesinde, kısaca şehrimize değer katan sayısız proje ve çalışmada bu kardeşinizin emeği, katkısı ve izi var. CHP’li ilçe belediyeleri ve büyükşehir belediyesinin yaptığı projelerin hızlandırılması ve onaylanmasında emeğimiz var” diye konuştu.

İzmir’de altyapı sorunlarının tarihe karışmasını sağlayacaklarını Hamza Dağ, “Deprem riskine karşı her türlü önlemi almış şehircilik anlayışını ortaya koyacağız. Metro ağlarıyla donatacağız. Trafik sorunu ortadan kalkacak. Temiz Körfez’i şehre armağan edeceğiz. İzmirli evine, işine giderken mutlu olacak. Konforlu bir hayata kavuşacak. Çünkü benim İzmirli kardeşlerim çileyi değil, yaşanabilir, huzurlu şehri hak ediyor. Bu seçim bir yerel seçim. Bu yarış hizmet yarışı, İzmir’in kalkınma yarışı. 31 Mart Gecesi herkesin mutlu olduğu, geleceğe daha heyecanlı baktığı bir gece olacak. 31 Mart sonrası gelecek güzel günleri birlikte karşılayacağız. İzmir'in sadece dağlarında değil, sokaklarında da çiçekler açacak. İzmir'de yağmur sel değil, bereket getirecek” dedi.

“İzmir’in hasretine vuslat olma vakti”
İzmir’e çıkan her yolu aydınlattıklarını belirten AK Parti İzmir İ l Başkanı Bilal Saygılı, “İzmir’in arkasına dağ, dağına çiçek, yarasına şifa, hasretine vuslat olma vakti. Yalnız ve ıssız yollarını aydınlatma vakti. Güzel İzmir yıllardır öngörüsüzlüğün, kifayetsizliğin ve plansızlığın, halkının derdiyle dertlenmeyen vurdumduymaz idarenin kıskacında zaman kaybetti, örselendi, bitap düştü. Çeyrek asırdır kendisini İzmir yapan değerlerden, hak ettiklerinden mahrum bırakıldı, sadece çehresi değil, her uzvu, her hücresi hasta edildi. Şifası nerede? Kimde? Başta İstanbul olmak üzere pek çok şehri ayağa kaldıran kadroların kurduğu bu çatıda. AK Parti’nin cefakâr, kararlı, dinamik ve üretken mayasında. Şimdi sıra İzmir’de, Hamza Dağ Başkanımız ile İzmir’in yüzünü ağartmakta, göğsünü kabartmakta” dedi.

“Her kapıyı çalıp, her gönüle gireceğiz”
İzmir için kolları sıvama vaktinin geldiğini söyleyen İzmir Milletvekili Eyüp Kadir İnan, “Bugün İzmirli hemşerilerimize sevdamızı haykırdığımız gün. İzmirlilerin desteğiyle 31 Mart gecesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak göreceğimiz Hamza Dağ için büyük gün. Her partiden, kesimden, görüşten hemşerimizin başı sıkıştığında derdini anlattığı birisi. Bu teşkilatların bağrından kopup gelmiş bir isim. İzmir onu seviyor o da bu kentin mahallelerini, sokaklarını seviyor. İzmir için kollarımızı sıvama vakti. Çalmadık kapı, girmedik gönül kalmayıncaya kadar çalışma vakti. Cumhurbaşkanımıza verilmiş bir sözümüz var. Her yerel seçimde gece sandıklar açıldığında İzmir’in sonuçlarını gördüğümüzde çok üzüldük. Emek verdik, fedakarlık yaptık. Seçmenimize suç atmadık. Kusuru kendimizde gördük, daha iyi anlatabilirdik dedik. İzmir’e sesleniyoruz. Şehri 25 yıl geri götürenlerden kurtarın. Sıkıntılardan, krizlerden, beceriksiz yöneticilerden kurtarın. AK Parti’ye, Hamza Dağ’a bir dönem fırsat verin. 31 Mart gecesi kadınlarımız, çocuklarımız, gençlerimizle kazanacağız, birlikte başaracağız” diye konuştu.

İlk meydan buluşması Konak’taydı

Adaylığının açıklanmasının ardından ilk mitingini Adnan Menderes Havaalanı’ndaki karşılamada yapan Hamza Dağ, ikinci büyük buluşmayı da Konak Meydanı’nda yaptı. Etkinlikte AKP İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı ve önceki dönem Gençlik ve Spor Bakanı, İzmir Milletvekili Mehmet Muharrem Kasapoğlu da yer aldı. Dağ, Konak Meydanı’ndaki açıklamalarının ardından Kemeraltı’nda esnaf ziyaretleri yaptı.
 
Konak Meydanı’ndaki konuşmasına "İzmir'de polemiklerden yorgun süreç var. Bizi polemik içinde görmeyeceksiniz. Mega projelerimizle bu şehri Allah'ın izniyle marka şehir haline getireceğiz. İzmir artık kendi kronik sorunlarından kurtulmuş şehir haline gelecek. Önümüzdeki günlerde projelerimizi paylaşacağız" diye başlayan Dağ, "İzmir'de görev yapmış büyükşehir belediye başkanlarımızı ziyaret ettik.  Burhan Özfatura, Yüksel Çakmur, Aziz Kocaoğlu ile görüştük. Ahmet Piriştina'nın mezarını oğlu Levent Piriştina ile ziyaret ettik. Ellerini öptük, hayır duasını aldık. Tecrübelerinden yararlanmak istediğimizi söyledik. Onlarla İzmir ile ilgili düşüncelerimizi paylaştık, onların tavsiyelerini aldık. Hem bu 70 günlük süreçte hem de inşallah 1 Nisan'dan sonra Büyükşehir Belediye Başkanı olduğumuzda onlarla istişareyi sürdüreceğimizi ifade ettik. Çok verimli görüşmeler oldu. Maddelerce rapor sunan başkanlarımız oldu. Başkanlık döneminde yaşadıklarını anlatan belediye başkanlarımız oldu" dedi.
 
Dağ, sözlerini şöyle sürdürdü; "4 dönem İzmir’e milletvekili olarak hizmet ettim. Şimdi de inanıyorum ki edindiğim tecrübe, İzmir'in her sokağına, caddesine adım adım arşınlayarak yaptığım iz bırakma, Ankara'da edindiğim tecrübe, belediye başkanı olarak şehre büyük hizmetler kazandırmama fırsat verecek. Tamamen bunun derdindeyiz. Bundan sonra da bu tecrübeyi İzmir'imize yansıtmaya devam edeceğiz. Bundan mutlu oluyoruz. Bu birlik ve beraberliği nasıl sağlar, nasıl gerçekleştirirsek İzmir'e katkıyı öyle sağlayacağımızdan şüphemiz yok. İzmir'de polemiklerden yorulmuş süreç görüyorum. Bizi hiçbir zaman polemikler içinde göremeyeceksiniz. İzmir markasını dünya şehirleriyle yarışır hale getireceğiz. Özellikle sosyal belediyeciliği 30 ilçemizle beraber İzmirimize sağlayacağız. İzmir'de gerçekleştireceğimiz belediyecilik, 80 ilimizde örnek bir belediyecilik olacak. Mega projelerimizle de bu şehri Allah'ın izniyle marka şehir haline getireceğiz. İzmir artık kendi kronik sorunlarından kurtulmuş bir şehir haline gelecek. Önümüzdeki günlerde projelerimizi de sizlerle paylaşacağız."
 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kirletmemeyi öğrenmeliyiz
Kirletmemeyi öğrenmeliyiz
Kültür şöleni
Kültür şöleni