İNKARCI ANNE BABALARA ‘YARGITAY’DAN ŞOK KARAR
Yargıtay 4.Hukuk Dairesi çocuğunu inkar eden anne ve babaları zor durumda bırakacak emsal karar verdi. İzmir'in Seferihisar İlçesinde yaşayan arazi zengini işadamına karşı açtığı babalık davasını 50 yıl sonra kazanan taksici Yüksel Sakarya, kendisini inkar eden işadamına karşı 150 bin TL.manevi tazminat davası açtı. Seferihisar Asliye Hukuk Mahkemesi zamanaşımı nedeniyle davayı reddetti. Taksicinin itiraz talebini inceleyen Yargıtay 4.Hukuk Dairesi, "Bir kişinin fiziki, sosyal ve duygusal kişilik değerlerine iradesi dışı saldırı sonucu meydana gelen eksilme ve kayıplar manevi zararı oluşturur. Bu tür kişilik saldırısına uğrayan kimse, manevi tazminata hükmedilmesini isteyebilir" diyerek emsal niteliğinde karar verdi. Yargıtay'ın kararı bozması kararına uyan yerel mahkeme, yasal faiz ile birlikte işadamını 100 bin TL.tazminata mahkum etti. Bu karar da kesinleşti.
Yayınlanma :
20.07.2015 13:07
Güncelleme :
20.07.2015 13:18


Anneliği ve babalığı inkar eden ünlüler de yandı
Aralarında şarkıcı küçük Emrah, Ferdi Tayfur, Atilla Taş gibi sanatçıların yanı sıra siyasetçi ve iş dünyasının önemli isimlerine karşı babalık ve annelik davalarını kazanan çocuklar istedikleri tekdirde manevi tazminat davası açabilecek.
İlk kez böyle bir karar çıktı
Türkiye'de ilk kez babalığı DNA ile ispatlanmış kişiye karşı çocuğunun tazminat talebinin kabul edildiğini ve bu olayın binlerce kişiye emsal oluşturduğunu belirten Avukat Varol Turbay, "Müvekkilimin açtığı babalık davasını 50 yıl sonra kazandık. İşadamı Turgay Nişancı'nın, taksicilik yapan müvekkilim Yüksel Sakarya'nın babası olduğu yüzde 99.99 DNA raporu ile kesinlik kazandı. Beş yıl önce açtığımız 150 bin TL.lik manevi tazminat talebimiz Seferihisar Hukuk Mahkemesi tarafından zaman aşımı gerekçesiyle reddedildi. Ancak yargıtay yerel mahkeme ile aynı görüşü paylaşmadı. Hukuka aykırı olarak saldırıya uğrayan kimse, manevi tazminata hükmedilmesini isteyebilir diyerek manevi tazminatın yolunu açtı' dedi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: